Stevia till småbarn?
Annars kan du väl bara öka mängden fruktpure i yoghurten?
Annars kan du väl bara öka mängden fruktpure i yoghurten?
Ett annat tips är att använda lite fetare yoghurt, typ turkisk eller grekisk, istället för vanlig "mager" naturellyoghurt. Här hemma är ungarna inte så förtjusta varken i vanlig naturell eller turkisk, men äter grekisk i stora lass. Smaken är väl som baken... (och väldigt specifik )
Angående stevia: Steviablad är antagligen ofarliga som livsmedel, det är dock inte tillåtet att sälja eller överlåta dem som livsmedel inom EU (detta har med den sk. novel foods-lagstiftningen att göra). Steviaglukosider (som är ett ämne i stevia som extraheras, renas och koncentreras) blev däremot nyligen godkända som sötningsmedel inom EU, och livsmedelstillverkarna har varit snabba med att klistra på "stevia"-etiketten på allt, trots att dom egentligen inte får det... (http://www.slv.se/sv/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/Stevia-och-steviolglykosider/)