Inlägg från: Utropstecknet |Visa alla inlägg
  • Utropstecknet

    Vad tycker ni om skolan i det land där ni bor?

    Förlåt för OT.

    Jag gick i svensk skola under 1990-talet och min fröken var benhård på att lära sina elever att skriva fint. Det var gammeldags skrivstil som lärdes ut. Hon suddade ut elevernas bokstäver tills dess att bokstäverna hade korrekt lutning och såg prydliga ut.

    Jag anser att hennes förfarande var helt helt riktigt. Ska det läras ut ska det göras ordentligt tills det sitter.

    Man går i skolan för att lära sig och inte kan man som elev påstå att man blir "kränkt" för att man blir rättad?

    Nej, inför mer disciplin i skolan och våga rätta och inte minst tillrättavisa eleverna.

  • Utropstecknet

    Annaick - Om en lärares kritik blockerar ett barn misstänker jag att barnet antingen inte fått lära sig att ta kritik eller det att läraren kritiserar på ett icke konstruktivt sätt. Möjligen en kombination av båda.

    Att skriva "fint" är inte det viktigaste men att arbeta med att utveckla barns skrivstil anser jag inte som någonting onödigt. Bokstäver skrivs och ser ut på ett visst sätt och de reglerna bör barnen få lära sig tidigt.

  • Utropstecknet

    Annaick - Konstruktiv kritik ska inte få någon att känna sig dålig. Om kritik får någon människa att må dåligt är det mest troligt att den är framförd på fel sätt.

    En sjuåring kanske inte har fått lära sig ta kritik (någonting föräldrar dock borde lära sina barn) men vid vilken ålder anser du att barn skall lära sig det? Kritik är någonting du dagligen kommer att behöva bemöta, oavsett om du studerar eller arbetar.

    Jag vill mer än gärna få konstruktiv kritik, hur ska jag annars kunna utvecklas?

Svar på tråden Vad tycker ni om skolan i det land där ni bor?