• Äldre 23 Sep 20:29
  6341 visningar
  6 svar
  6
  6341

  Hjälp, behöver råd! Min son, 6 år, blir slagen och får stryptag i skolan!

  Min son har börjat Nollan denna terminen, och har redan ett jättestort problem Rynkar på näsan

  Det är en annan pojk i klassen som slår många av dom andra barnen, inklusive min son, men idag gick han över gränsen rejält när han tog stryptag på min lilla pojk!

  Min son blev såklart rädd, men vill ändå tillbaka till skolan. Men jag är jätterädd att det ska hända igen när ingen ser, det krävs ju bara någon ynka minut för att något hemskt ska hända!

  Lärarna är medvetna om problemet och jobbar på det så gott dom kan. Det vet jag att dom gör, och jag litar på allihopa, men man kan inte se ALLTING. Rektorn är medveten om det och det ska hållas möte imorgon och skrivas tillbud mm. Pojkens pappa är kallad till möte också.
  Jag kommer att ringa pojkens pappa imorgon när vi får klasslistorna också. 

  Jag har hört att det har förekommit våld i den här pojkens hem, mot pojkens mamma, hon finns inte längre kvar i hemmet, det är bara pappan, och pojkens bror, och han håller på likadant. Även i området där dom bor känner jag en tjej, vars son också blir slagen på gården av dessa 2, och dom gjorde likadant på dagis förut.

  Till saken nu. Vad tycker ni att jag ska göra? Har fått råd att polisanmäla, eftersom insatser för den här pojken kan skyndas på då. Vad anser ni? Någon som varit i liknande situation?

 • Svar på tråden Hjälp, behöver råd! Min son, 6 år, blir slagen och får stryptag i skolan!
 • Äldre 23 Sep 20:41
  #1

  Det låter ju inget vidare, är det så att barnen far illa hos sin pappa så kan du ju göra en orosanmälan hos soc, låter som att de behöver hjälp. Konstigt att skolan inte gjort det.
  Lycka till!!!! J´Hoppas det löser sig. Kram

 • Äldre 23 Sep 20:57
  #2

  jag skulle nog också göra en anonym orosanmälan till soc. För pojkens skull. om det finns tydliga tecken på misshandel i familjen så lider han ju , och det går ut över resten av världen. 

  Sen måste ni bara vara hårda mot skolan, aldrig ge upp! tjata och gnata och vara på dem att de ska sätta in åtgärder. Vet inte så mycket om lagen men antar att de har rätt starka skyldigheter att se till att alla barn mår bra, och borde kunna kräva omplacering av barn vid mycket våld.  

 • Äldre 23 Sep 21:01
  #3

  Anmäl, tror oxå pojken får fortare hjälp så

 • Äldre 23 Sep 22:53
  #4

  Tack för era svar!

  Det ska jag göra imorgon, och ringa soc alltså.

  Tycker ni jag ska polisanmäla också? Kanske går ännu fortare då, soc är ju sega som tuggummi

 • Äldre 24 Sep 14:41
  #5
  Draqnight skrev 2013-09-23 22:53:21 följande:
  Tack för era svar!

  Det ska jag göra imorgon, och ringa soc alltså.

  Tycker ni jag ska polisanmäla också? Kanske går ännu fortare då, soc är ju sega som tuggummi
  Jag har ett råd, låter nog sjukt o grymt men garanterat så fungerar det.
  Innan ni får det så lite bakgrunds historia.
  Blev själv mobbad i skolan från årskurs 1 till 4 och det hela slutade med att jag vägra gå till skolan då jag blev utsatt dagligen allt från att man var bög, äcklig cp skadad inlåst på toan tvångsmatad med gräs.
  Jag gick 5 km för att komma hem en dag och vägra åka till skolan igen.
  Dom gånger jag fick va ifred var  när jag börjar försvara mig med sparkar slag skrik. Tryckte nästan ut ögonen på en  kille en gång.
  Jag fick möjlighet att flytta till min gamla skola igen där jag började i 1:an jag gick där 4:an till 6:an och allt var sedan lugnt. Jag är idag 28 år och när mina barn blir stora och om dom blir mobbade så kommer jag bara ge ett råd slå tills blöder och sparka dom på pungen. Låter grymt men dom kommer inte gå på din kille efter det.
  Jag råkade även ut för en som ja jobbade ihop med som var jävlig mot mig, det brast för mig en gång och det var fullt slagsmål på jobbet, det var 3 år sedan han har aldrig gått nära mig mer efter det. 

  Som sagt jobbig uppväxt men blev bra till slut  
 • Äldre 24 Sep 14:44
  #6

  Gör en orosanmälan till socialen, som de andra skrivit. Även om skolan gjort en egen så skapar fler anmälningar en signal hos soc som gör att de aggerar fortare. Fruktansvärt att det som hänt har hänt men skönt att höra att skolan verkar ta tag i saken! Låter som att den här pojken behöver hjälp :(
   
  Hör med skolan hur de har det med rast-vakter osv, hur bra koll har de på barnen? Behövs det att föräldrar hjälper till som rastvakter etc tills situationen löst sig? Det kan vara ett sätt att försäkra sig om att barnen har det tryggt!
   

Svar på tråden Hjälp, behöver råd! Min son, 6 år, blir slagen och får stryptag i skolan!
Logga in
Bli medlem