Inlägg från: Majblomma14 |Visa alla inlägg
  • Majblomma14

    Finns det fler som väntar tvillingar i maj 2014??

    Josefin 33 skrev 2013-11-12 13:43:57 följande:
    Hej!

    Jag är gravid med tvillingar i vecka 15. Fick reda på det på UL i vecka 12. Ganska så overkligt tycker jag. Men jag har mått mycket mer illa och varit mycket tröttare den här gången än med de andra två. Såg att det var någon från Söderköping med på listan i början på inlägget. Vore kul att komma i kontakt med dig.   

    Välkommen! Jag är också i vecka 15! Vilket BF-datum har du? När har du RUL?

    Vill du att jag lägger till dig på BF-listan? Ange isåfall gärna BF? Stad? Ålder?   
  • Majblomma14
    Gravidmedtvillingar skrev 2013-11-12 15:19:38 följande:
    Josefin33, va kul. Är du från sörping eller i närheten? Vi är i samma vecka. Det verkar vara många i från vårt närområde Norrköping/Söderköping som väntar twins ungefär samma tid. :) det verkar va vanligare än vad man tror eller om det bara är tillfälligheten.
    Viktoria pratade ev om en tvillinggrupp vartefter på vrinnevi.
    Går du också på vrinnevi? Kan skicka ett inbox till dig om du vill. :)
    Det kanske är något i dricksvattnet...
  • Majblomma14
    Poppy75 skrev 2013-11-13 11:08:39 följande:

    Saycheese, 
    När jag mår illa och tycker synd om mig själv tänker jag på dig och inser att det inte är så synd om mig trots allt. Är förbluffad över att du lyckas låta så positiv trots allt. Det är inspirerande!

    Erica, Grattis! 

    Majblomma,
    Du får gärna lägga in mig när det passar, ingen brådska. BF 30 april tror jag. Bor i Stockholm och är 38 år. 

     Vi har inte fått svar på fvpet än. Vi gör den långsamma analysen. Det är en vecka sedan vi gjorde provet så det dröjer förhoppningsvis två veckor till innan svaret kommer. Läkaren sa att det oftast går fortare om de hittar något så jag väntar gärna.
    Jag har vuxit upp med en äldre bror som har en kromosomanomali. Det har tyvärr inte varit (eller är) lätt för någon i min familj. Den avvikelsen han har behöver inte innebära så fruktansvärda följder men mina erfarenheter från hur det har varit för oss är skälet till fvp. Jag vill känna mig helt säker och eftersom kub/nupp bara innebär en sannolikhetsuppskattning så valde vi bort det. 


    Absolut, jag lägger till dig vid tillfälle (måste sitta vid en dator..)

    Nervöst med svar från fvp, håller tummarna för att ni får bra resultat!! Har ni pratar om hur ni ska göra om det visar på ett annat resultat?
  • Majblomma14
    Poppy75 skrev 2013-11-13 11:54:26 följande:

    Tack Majblomma. Du kan ju vänta tills det har blivit några fler ändringar att göra på listan, ingen brådska som sagt. 

    Vi är inställda på selektiv abort om det är några avvikelser som vi tycker är allvarliga. Jag vill hälls inte tänka på det utan har bestämt mig för att ta den sorgen den dagen isf. I början försökte jag att distansera mig och tänka att inget är säkert, man vet inte än om det verkligen blir några barn eller inte. Nu känner jag att det är omöjligt och jag kommer bli lika ledsen ändå om något går fel. Jag är glad och räknar med att allt går bra. Min strategi att sticka huvudet i sanden. 

    Igår vägde jag upp 150 g ris i en påse och mätte 16cm för att få en bild av hur stora de är nu. De är verkligen små krakar ännu. Har känt lite ovanliga saker i magen men vet inte om det är sammandragningar eller fosterrörelser.


    Usch förstår att du inte vill tänka på det, förlåt om jag väckte något i dig... Vet bara själv hur vi har resonerat fram o tillbaka, var helt inställda på att göra mkp/fvp från början men sen ändrade vi oss. Har själv haft otroligt mkt tankar och funderingar kring detta och även hört oss för med specialister kring möjligheten till selektiv abort. Men nu hoppas vi att ingen behöver ta ställning till det!!!
  • Majblomma14
    Chili123 skrev 2013-11-13 12:56:44 följande:

    Idag var vi på rul, är en flicka och en pojke, båda mådde prima och skillde 4 dagar :)


    Åh vad underbart det måste kännas!!!!! Jag både längtar och fasar till/för RUL! Knappt fyra veckor kvar... Kommer då vara i v.19.

    I vilken vecka är du nu?
  • Majblomma14
    Chili123 skrev 2013-11-13 14:35:17 följande:
    Fasade också, kunde knappt sova inatt haha, men det går nog fint för er med!

    Jag är i vecka 18+1 :)
    Aha, jag kommer oxå vara i vecka 18+1!!!
  • Majblomma14
    Gravidmedtvillingar skrev 2013-11-13 21:36:19 följande:

    Var på läkarbesök idag. Blev så jäkla less. Jag har iaf två moderkakor. O det var ju skönt att veta. O då är det 80% chans att det är tvåäggs.

    Aja. Ska försöka sova o hoppas det känns bättre imorn. Sov gott på er!


    Nu hänger jag inte med... Varför så less?? Har säkert missat nåt inlägg men minns inte isåfall... Är det något som är på tok?
  • Majblomma14

    Hur mår ni där ute? Var ett tag sen ni skrev!

    Men man kanske ska ta det som ett gott tecken!

    Hur har det gått för er Camo??

    Själv tycker jag att jag mår bra! Lite tröttare än vanligt men som jag även sagt tidigare så kan det ju bero på att vår son ibland vaknar på nätterna och som längst sover till kl 06.15 (även på helger). Går upp o kissar 1-2 ggr per natt, även därav blir ju nattsömnen störd. Är jättetörstig precis innan läggdags vilket ju inte är så bra!

    Hur sover ni andra?? Jag är ju en magsovare så än så länge gör jag det fortfarande. Bullar upp med kuddar överallt och jag har väl en sisådär 5 kuddar totalt.

    Nej nu måste jag gå hem från jobbet!

    Trevlig kväll på er!

  • Majblomma14
    saycheese skrev 2013-11-15 21:03:28 följande:

    Dagens fail: Lite allmänt kissnödig, magen full av de två bebisarna som ligger och gosar mot urinblåsan, får oväntade  kvälvningar och måste springa och kräkas = magen drar ihop sig vid varje hulkning = kissar ner mig! Som tur är får inte så mycket kiss plats i urinblåsan längre så det blev inte världens katastrof utan mer ett gäng rikliga droppar, men kändes lite sådär att både försöka knipa ihop benen, inte stå i en alltför obekväm "bäckenet-går-isär"-position samt kräkas samtidigt. Så 25 år och numera osäker på mig själv om jag kan hålla tätt eller inte...


    Du är inte ensam! Varje gång jag hulkar och får kräkkramper så kissar jag på mig lite. Sjukt jobbigt men det är som att det är en reflex liksom. Som tur är händer detta mig bara på morgnarna innan jag bytt underkläder.
Svar på tråden Finns det fler som väntar tvillingar i maj 2014??