Inlägg från: Majblomma14 |Visa alla inlägg
  • Majblomma14

    Finns det fler som väntar tvillingar i maj 2014??

    Erica80 skrev 2013-11-27 09:50:05 följande:

    Måste berätta om mina fantastiska nyheter.

    Var på spec igår igen.
    Har ju varit där en hel del med lite komplikationer och eftersom tvillingarna är monoamniotiska (delar hinnsäck).
    Vattnet gick ju i v 13 och jag har haft en del blödningar och sammandragningar. Blödningarna har dock varit bruna och det sägs ju inte vara så farligt.
    Är i v 17 nu. 
    Eftersom alla risker är så stora med monoamniotiska tvillingar så har jag varit skitnojig och mått rätt kasst.
    Dom har ju bara 50% chans att klara sig.

    Hur som helst.
    Blödningen hittades och ligger bakom tvillingarna och skadar dom inte. Jag kommer att blöda mera tills allt är ute. Underbart att veta varför det blöder

    Och nu till dom fantastiska nyheterna smile1.gif
    Tror till och med att läkaren blev gladare än vi smile5.gif
    Hon hittade en skiljevägg, en väldigt, väldigt tunn sådan men ändå en skiljevägg.
    Så många risker bara försvann och nu är dom plötsligt "bara" vanliga enäggstvillingar.
    Inte riskfritt det heller men jävligt mycket bättre odds.

    Jag kände bara att jag fick livet tillbaka lite grann smile5.gif Jag har mått så kasst över alla risker och trott ca varannan dag att jag ska förlora dom.
    Framför allt sen vattnet gick + att vi fick ett missfall i v 14 i somras.
    Massa spöken i huvudet.

    Läkaren bad oss om ursäkt för att hon oroat oss och framförallt för att hon erbjudit oss abort pga alla risker.
    Det var rätt skönt, samtidigt så förstår jag henne, hon måste ju berätta om allt som kan hända.
    Dom var ju ändå diagnosticerade som monoamniotiska av fler läkare än henne.
    Många ultraljud har det blivit.

    Nu känns det som att jag kan slappna av och njuta av att vara gravid och koncentrera mig på kommande flytt om 1,5 vecka (varför man nu får för sig att flytta mitt i en graviditet? Vi har lyckts att flytta under alla våra graviditeter, dvs tre gånger)       

    Dom mådde kanon därinne och växer som dom ska och vi ska tillbaka om två veckor           

    Kram på er alla          


    Grattis, vad härligt att höra!!
  • Majblomma14
    Camo skrev 2013-11-27 10:41:44 följande:

    Erica- Vad glad jag blir över dina fantastiska nyheter! Glad Vad underbart att få reda på att riskerna inte är lika stora som de först trodde! 

    Trots att jag väntar tvåäggstvillingar har både läkare och barnmorskor från första början fokuserat på alla risker och vår oro blev ju inte mindre efter vår KUB-test pga av det dåliga resultatet så jag tror att jag kan förstå hur lättad du känner dig. 

    Bägge de facebokkgrupperna som du nämner är slutna vilket innebär att det som skrivs i gruppen inte syns för vänner etc men utomstående kan se vilka som är medlemmar i gruppen, eller iaf några av de som är medlemmar i grupperna. 

    Jag hoppas att vi också får lite positiva nyheter snart. Vi har vårt första RUL om 2 veckor och då kommer vi få se om de hittar något hjärtfel på den tvilling som fick dåligt resultat på KUB. (Det är tydligen supervanligt med hjärtfel om en bebis har DS så det är framförallt det de kommer leta efter.)

    Det känns fortf som att jag har distanserat mig från min graviditet och att jag inte känner ngn riktig glädje längre över den. Har inte känt ngn glädje sedan vi fick resultatet från KUB-testet. Min BM sa att denna känsla kan hålla sig under hela graviditeten men att det inte behöver vara så. Nu väntar jag bara på att få göra det där UL så att vi får veta om det är några fel eller inte. 

    Antar att om vi får lite positiva nyheter på RUL och när jag väl börjar känna av att det finns två små liv därinne, då kanske jag kommer känna annorlunda. Jag hoppas iaf det för just nu går jag fortf omkring i limbo. 


    Åh jag blir så himla ledsen när jag läser det du skriver, tycket så synd om dig och du ska inte behöva känna såhär tycker jag! En graviditet ska ju vara något mysigt och positivt. Men jag förstår ju samtidigt att du känner som du känner! Sa Lotta inte något om att du kunde få träffa en kurator eller psykolog och prata om detta? De borde ju kunna ge remiss till en sådan tycker jag! Du måste ju få gå prata med någon! Tycker inte det är klokt hur man blir helt utelämnad som patient och blivande mamma. Det måste ju finnas specialister på detta området!? Personligen går jag och pratar med någon sen ett tag tillbaka, inte psykolog men typ samtalscoach. Hon var ett stöd när jag kände mig orolig och lite distanserad inför kub och om vi skulle gått vidare med mkp/fvp. Jag sa att jag inte kunde känna mig glad och glädjas åt graviditeten. Hon rådde mig att ändå försöka knyta an till de små, tänka positiva tankar kring dem och ge kärlek till de små liven som var därinne. Det skulle få både mig att slappna av mer genom att faktiskt kunna få vara glad över dem (vilket man ju egentligen vill vara) men även ge de små liven den kärlek som de faktiskt behöver känna. Det ÄR verkligen en gåva vi har fått, som inte bara har ett barn i magen utan två underbara små liv! Det är så många jag pratat med som är avundsjuka och själva skulle velat haft tvillingar. Jag hoppas sååååå att RUL går vägen för oss alla!!!!
  • Majblomma14
    Erica80 skrev 2013-11-29 07:59:26 följande:

    Men det är inget att vara ledsen för, jag har ju fått kanonbra nyheter smile1.gif Jag går inte hos Lotta, jag bor i Ulricehamn och går på spec i Borås och mvc i Ulricehamn. Jag har fått erbjudande om kurator både på spec och mvc och tänkte be om det vid läkarbesöket men efter våra underbara nyheter så vill jag avvakta och se hur jag mår. Det finns tyvärr inga direkta specialister inom detta, eftersom det är så ovanligt. Bara 1% av alla tvillinggraviditeter, det finns heller ingen riktig statestik. Borås sjukhus kanske får ett fall var 4:e år. Nånstans står det att 50% överlever, på ett annat ställe står det 60% Det finns säkert nån som forskar på det men säkert inte i min del av Sverige smile5.gif Men nu behöver jag ju inte tänka på mer eftersom dom hittat en skiljevägg smile2.gif


    Om du syftade på mitt inlägg var det faktiskt menat till Camo... Lätt med missförstånd här! Du fick ju jättebra besked, så det var jag bara glad för!
  • Majblomma14
    JJB skrev 2013-11-29 09:37:47 följande:



    Hej och sorry för så sent svar!

    Kursen kostar 400 kr/person för medlemmar och 450 om man inte är medlem.

    Tror det va du som frågade om vi känner fosterrörelser va..? Jag är i v 20 och känner nada. Men jag har moderkakan i framvägg (precis som förra grav), och då känner man ju oftast senare. Men m tanke på hur stor magen är nu tycker jag att jag borde känna nåt snart! :)

    Va olika det verkar va på barnmorskor/läkare ang hur mkt man pratar om riskerna... Till mig har dom bara nämnt risken med TTTS, men inte pratat mkt alls om det. Trist för er som blivit överrösta med negativa prognoser... :( det gör ju verkligen inte saken lättare.

    Fredagskram till er alla!
    Tack för infon!

    Ja, till mig har de faktiskt inte nämnt något alls om några risker, typ istället sagt att är det tydlig skiljevägg o två moderkakor så är det likställt med en vanlig icke riskgraviditet.
  • Majblomma14

    Hej!

    Efter en lång bilresa (7h) till västkusten i helgen känner jag mig fullständigt slut. Har blivit illamående av att åka bil tidigare, men aldrig innan har jag blivit åksjuk av att själv köra bil, vilket jag blev nu.

    Imorse mådde jag så illa så jag kräktes både innan och efter frukost. Har känt mig såååå trött och orkeslös hela dagen. Känner mig andfådd och magen börjar bli stor.

    Hur mår ni andra?

  • Majblomma14
    saycheese skrev 2013-12-04 20:34:41 följande:

    RUL i tisdags för mig med. Allt såg bra ut och det verkar vara enäggspojkar smile1.gif Ofattbart att man kan bli så lycklig av att se de små liven på en liten skärm! Nu väntar ultraljud om 2-3 veckor igen!


    Grattis, vad skönt det måste kännas! Mitt är på måndag, usch vad nervöst! Man hoppas ju att allt ska se bra ut!!
  • Majblomma14

    God förmiddag!

    På måndag är det dags för RUL. Jag känner verkligen en skräckblandad förtjusning!! Både längtar och fasar... Jag hoppas så innerligt mycket för att allt ska se bra ut, vågar inte pusta ut än känns det som... men vill så gärna...

    Ni som gjort RUL, hur lång tog det? Kan tänka mig att det tar dubbelt så lång tid som vid ett barn eller?
    Har ni blivit fram eller bakflyttade eller oförändrade gällande BF?

  • Majblomma14

    Alltså är det någon mer som har craving efter coca cola??!!
    jag har ALDRIG, och då menar jag verkligen aldrig, druckit läsk. Någon gång per år kanske, max!
    Men NU, jag har sånt sjuuuukt sug efter coca cola! Och eftersom det är rent av farligt att få i sig aspartam av light-produkter så måste man ju få i sig vanlig cola vilket ju inte är direkt det nyttigaste. Men det är såååå gott!!!!
    Det är ju inte bra få i sig koffeinet heller, men eftersom jag inte dricker något kaffe så gör just den biten nog inget.
    Försöker att inte dricka så mycket, men en gång i veckan de senaste veckorna har det blivit några glas.
    Någon som känner igen sig??

Svar på tråden Finns det fler som väntar tvillingar i maj 2014??