Hur äta inför en förlossning?
Jag såg till att äta "riktig mat" till både lunch och middag (alltså inte bara smörgåsar etc), samt ordentliga frukostar, de sista veckorna. Under förlossningen hade jag mer eller mindre onda värkar från fredag lunch till söndag natt (födde runt 3-snåret), och jag vet att vi åt lax en gång och kåldolmar en gång, men vi måste ha ätit mer än så. Antagligen gröt och pasta. Att äta kåldolmarna var iaf det sista vi gjorde hemma innan vi åkte in. Väl inne varvade jag nyponsoppa och vatten till det var klart. Kräktes gjorde jag inte.
En kommentar om hunger och smärta: här har ni en som chockade usk:an och fick barnmorskan att skratta genom att tala om att hon var hungrig mellan två krystvärkar! Min sambo hade passat på att trycka i sig en ostmacka i pausen före, och det luktade såååå gott när han kom tillbaka till min sida.