• P30

    Guacamole

    Det största problemet med att göra guacamole i Sverige är ju att det är så svårt att få tag på bra avocado - att den både skall vara mogen och dessutom helst smaka något. Om man köper "färdig guacamole" på burk, vilket jag tror att några tänkte sig att det handlar om tidigare i tråden så innehåller ju den i princip inte avocado alls, det är bara kemi.

    Willys hade en period förra året fryst mixad avocado som i princip bara innehöll just mosad avocado. Den var helt ok god, dvs lika bra som att köpa ett nät småavocados och mixa själv, men efter några veckor försvann den.

    Ingen annan som hittat något annat sätt än att stå och klämma i affären på fredagseftermiddagen och inse att det kommer att bli äcklig guacamole även denna fredag? (Och alternativet att köpa ett nät på måndagen och spara till fredagen är ju det jag oftast gör. Någon gång ibland hinner den mogna perfekt, men oftast inte.) 


    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
  • P30
    passo skrev 2013-10-13 11:43:20 följande:

    Jag brukar oftast köpa "ätmogen" avokado eller vad de kallar det för. Smart lösning som willys hade!
    Jo, dels tycker jag sällan att den är ätmogen, dessutom är den generellt dubbelt så dyr.
    Om du gör som du alltid har gjort får du det resultat du alltid fått.
Svar på tråden Guacamole