skogsvitter skrev 2013-11-04 22:10:04 följande:
Hur menar du att du gör knäckebrödet, är det groddarna du använder då? Har du något recept man kan ta del av?

Har inte tänkt på att man kan grodda bovete. Använder ofta bovetemjöl sedan vi fick reda på att stora tjejen är glutenintolerant och har även köpt hem helt bovete nu!
När jag gör knäckebrödet, gör jag det antingen på groddat bovete ( om jag har tid att torka brödet på 42grader i cirka 12 timmar, annars tar jag vanligt helt) Näringen ökar i groddat bovet, men "dör" om du gräddat högre än 42 grader.
Gör knäckebrödet så här:
Blöllägg helt linfrö helst över natten, (eller minst 6 timmar) detta är viktigt för det är slemmet i linfröna som gör att brödet håller i hop.
När fröna är slemmiga lägger du i helt bovete ( och varför inte pumpakärnor, sesamfrön...) Bre ut på ett bakplåtspapper och torka 150grader i cirka 20 minuter.
Eller på låg värme under längre tid. Brödet ska bli torrt.