Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    istället för välling?

    Ernst Hugo skrev 2013-11-04 22:29:19 följande:
    Kajsakanel@ Nu innehåller inte alla sorters köpevälling maltodextrin, så där kan man välja själv om man inte gör egen. Emulgeringsmedel hindrar bara vällingen från att klumpa sig och innehåller inget skadligt. Gluten är inte farligt för dem som inte är överkänsliga. Palmolja är en eminent vegetabilisk olja, hur den framställs känns irrelevant i sammanhanget. Välling är en basföda i norden sedan stenåldern* och passar hela livet. Är man känslig för processad mat kan man göra den själv. *Källa: Nationalencyklopedin
    Jag har också svårt att förstå denna avsky inför vällingen. Ja, det är ett svenskt fenomen, har ätits av vuxna och barn sedan hedenhösarna, preciis som du skriver
    Nej, man behöver inte ge välling, men för vissa är det en bra lösning.

    Och när jag hör mig omkring, så är det inte helt ovanligt att en del barn dissar ersättningen när de fått smak på annat och att barn inte alltid håller sig mätta på den   
Svar på tråden istället för välling?