Inlägg från: Gladskit |Visa alla inlägg
  • Gladskit

    Enbarnsföräldrar - hur gör ni efter skolan/fritiden?

    Vi har en snart åttaåring och i perioder så kan han tjata rätt mycket om att få ta med en kompis hem. Men det kanske bara är 2-3 dagar i månaden som det funkar. Av fler anledningar. Är det barn vi inte känner så vill vi först prata med föräldrarna och stämma av, så att det är ok med dem, så att de får vår adress, så vi kommer överens om tid när de får komma och hämta hem sitt barn eller så att vi får deras adress om det är så att vi ska följa barnet dit. Och eftersom det är ytterst sällan vi hämtar samtidigt som dessa föräldrar har vi ingen naturlig kontakt, och det är inte aktuellt att låta honom gå hem till någon som vi aldrig har pratat med.

    Så ofta OM han går med någon eller någon hänger med oss hem så är det föräldrar vi känner sen förskolan där vi vet att det funkar bra.

    En vanlig vecka så hämtar hans pappa honom direkt efter skolans slut (kl 14) tre dagar. Då åker de och badar ibland, eller så går de hem och leker, pysslar och sen fixar de mat så att den är klar när jag kommer hem. Jag slutar 16-17 och har nära så jag är snabbt hemma. Två dagar hämtar jag och då är han kvar på fritids till 16:30 ca. De dagarna ska vi hem och fixa mat direkt så då är det sällan jag har lust eller ork att ta med någon kompis hem och de dagarna brukar han själv vara rätt trött också så då frågar han aldrig om det. Utan då vill han hem och leka med sina grejer eller rita. Eller om vi kommer hem och några utav grannbarnen är ute på gården och leker så kanske han stannar ute tills maten är klar.

    En dag i veckan har han en aktivitet på kvällstid.
       

       

  • Gladskit

    Vad jobbigt att hon blir så besviken att hon gråter. Min son tjatar ibland så att man tror att örona ska trilla av men han förstår ändå till slut och han vet vad som gäller. Och i och med att hans pappa jobbar skift och att vi har bestämt tillsammans att vi måste prata med de andra barnens föräldrar också (vilket han ju förstår) så vet han att det är sällan det funkar.

    Ett tag hade vi bestämt nästan som ett schema ihop med ett annat föräldrapar att de hämtade på tisdagar så hämtade vi på torsdagar typ och det var jätteskönt för då visste man att han var hos en kompis och hade kul, att de fick mat och att vi skulle hämta där vid 18:30 (så slapp man stressa på jobbet också!). Men sen började han leka med andra barn i skolan så de kom lite ifrån varandra.

Svar på tråden Enbarnsföräldrar - hur gör ni efter skolan/fritiden?