• Finmamma

    Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?

    Hej, Vi ska med hjälp av sprutor stimulera fram en äl och vi ska förföla få 1-2 ägg att mogna för att sedan ha samlag hemma. Det ska vara svårt att få bara 1-2 ägg säger gyn. Vi har två barn redan pch vill ha en trea. Jag har ett amh på 7.0. Ngn som vill dela med sig av sina erfarenheter?

  • Svar på tråden Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?
  • trina

    Jag (vi) ska göra samma behandling! Har PCO och Pergotime har inte fungerat. Läkaren skrev ut nässpray också som jag ska börja med strax efter Provera. Så med lite tur börjar vi med sprutor 2 Januari :) 


    Superduperbitterfitta.blogg.se <-- Bitter och Barnlös
  • Finmamma

    Trina!! Va kul att du skriver!!! Får man fråga hur många pergotime kurer du har tagit? Varför ska du börja spraya? Min gyn har inte sagt ngt om det. Själv befinner jag mig på 4:e dagen efter provera oc ingen mens i sikte ännu... :-/ hatar provera!! Först ska man ta dom i 10dagar och sen måste jag invänta mens ca 14 dagar efter sista tabletten!!! Förra gången kom mensen 13 dagar efter sista tabletten! Otroligt!! Jag fick en cysta på sista pergotime Kuren som var en trippelkur, fick även synstörningar ocj får därför inte fortsätta.

  • trina

    Jag fick tre kurer med Pergotime. Enkel, dubbel och trippel som tyvärr inte ledde till någon tillväxt av mina äggblåsor. Sprayen är för att stänga av alla hormoner och jag tror de kan ha att göra med att de är rädd att jag ska bli överstimulerad. De har sagt att blir jag det så kan de göra om försöket till IVF istället vilket är lite skönt att veta. 

    Jag får alltid mens två dagar efter avslutad Provera. 


    Superduperbitterfitta.blogg.se <-- Bitter och Barnlös
  • Finmamma

    Jag ska tillbaka till kliniken så fort mensen kommer, gyn vill se så att cystan är borta och om den är det så ska vi bestämma hur vi går vidare.... Men eftersom mensen vägrar komma tror jag inte vi hinner med ngt innan jul :( lyckos dig som får mensen så fort efter provera

  • Tjockisbullen2012

    Hej på er! Har just börjat med hormonsprutor och har nu sprutat i 5 dagar. Ska på vul på tisdag och se om det finns något ägg på gång, jag hoppas de. Har fått börja med en väldigt låg dos, så jag är rädd att ingenting hänt. Men de visar sig ju på tisdag i så fall.

    Har tidigare testat pergotime och det har funkat bra med enkeldos för att jag ska få ägglossning men sedan har det inte hänt så mycket mer än så. Nu hoppas jag att sprutor ska funka bättre så att dottern kan få ett syskon. :)

  • Theresan

    Jag kommer förmodligen också att börja med sprutor för att framkalla ÄL. Har tagit 8 pergotimekurer, blivit gravid en gång men fick missfall och efter det fungerade inte pergotime mer. 

  • Finmamma

    Tjockisbullen, villa sprutor tar du och vilken dos börja du med? Hur gick det på vul, va där ngra blåsor? Jag börjar med provera på julafton och sedan sprutor efter årsskiftet...

  • Tjockisbullen2012

    Jag har tagit puregon, tror de blev i ca 10 dagar då med start på dag 7. Jag fick väldigt låg dos på 37,5 tror jag de var. På första vul efter sex dagar och då fanns de två ägg på 9 mm respektive 12 mm. Fick pruta 3 dagar till med samma dos och vid nästa vul hade jag ett ägg på 18 mm. Fick spruta 1 dag till och därefter fick jag ägglossningssprutan ovitrelle (heter den så?). Har gått någon vecka sen ägglossning nu, sitter och hoppas på lite tur och förhoppningsvis att en bebis gror men känns inte så lovande då jag inte känner någonting förutom molande värk.

Svar på tråden Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?