• trina

    Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?

    Jag (vi) ska göra samma behandling! Har PCO och Pergotime har inte fungerat. Läkaren skrev ut nässpray också som jag ska börja med strax efter Provera. Så med lite tur börjar vi med sprutor 2 Januari :) 


    Superduperbitterfitta.blogg.se <-- Bitter och Barnlös
  • trina

    Jag fick tre kurer med Pergotime. Enkel, dubbel och trippel som tyvärr inte ledde till någon tillväxt av mina äggblåsor. Sprayen är för att stänga av alla hormoner och jag tror de kan ha att göra med att de är rädd att jag ska bli överstimulerad. De har sagt att blir jag det så kan de göra om försöket till IVF istället vilket är lite skönt att veta. 

    Jag får alltid mens två dagar efter avslutad Provera. 


    Superduperbitterfitta.blogg.se <-- Bitter och Barnlös
  • trina

    Jag är på dag åtta med sprutor nu (om jag inte minns fel..). Ska lämna blodprov imorgon. Har fortfarande inte fått tid för ultraljud ännu, men det kommer när lina hormoner är på bra hormoner antar jag :) Kör på 50IE.


  • trina

    Jag mår väl som vanligt. Dock tycker jag det börjar komma mer flytningar och magen är väl lite uppblåst :p men det är ganska lindrigt tycker jag! Jag kör gonal-f och inte puregon som de flesta. Plus att jag går på nässpray. Så vi kör verkligen som långa protokollet vid IVF fast utan allt det jobbiga ;)


  • trina
    Edzy skrev 2014-01-29 12:14:09 följande:
    Hej på er, har inte riktigt läst igenom allt i tråden. Vi har också två barn och vill gärna ha en tredje. Det har gått två år och två missfall men ingen bebis. Sist pratade läkaren om ev sprutor/ivf och det måste vi bekosta själva. Fick också höra att det blir en svår bevakning så att inte flera ägg släpper. Jag undrar Finmamman hur mycket fick ni betala för de sprutorna? Vi har redan bekostad en utredning själv.



    Behandlingen I sig vet jag inget om i kostnad, men med medicinen så kommer man oftast upp i högkostnadsskyddet första omgången. Så strax över tvåtusen kronor får man betala och sen har man ju gratis mediciner på apoteket i ett år framöver.
  • trina

    Som jag har förstått det så tillkommer ju kostnaden för sprutorna utöver kostnaden för behandlingen. Så du får nog betala 10.000(behandling=läkarbesök antar jag) +2100(högkostnadsskyddet för medicin).

    Eftersom det är privat vård kan du inte dra nytta av frikort på läkarbesök, det gäller bara ilandstingets regi. Och då är det 1100kr i läkarbesök som gäller för att mman ska få det gratis i ett år.


  • trina

    Nu kommer den bittra sidan också. Hur kan tiotusen vara ett problem ekonomiskt? Har ni ingen buffert eller sparpengar? Har ni reflekterat över kostnader för ett barn? Hur ska ni försörja er om ni inte har råd med en plötsliguutgift på tiotusen en månad?


  • trina

    Vi måste alltid ha en mens mellan varje försök.

    Själv var jag på ultraljud idag men det är för tidigt att säga något. Hade tre på elva millimeter och två på nio milliliter. Ska tillbaka nästa vecka för att se om en eller max två har blivit dominanta.


  • trina
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-03-16 01:33:28 följande:
    Om slemhinnan är tjock fortfarande behövs oftast en mens. Men menar du en extra mens utöver det som oftast följer en Puregonbehandling?



    Precis. Förra gången när jag avbröt skulle jag ringa när jag fick blödning och sedan planerade vi in nästa behandling med Provera. Jag hade stora tvivel om att jag skulle börja blöda men det tog en vecka tror jag sen kom det. De räknade det som "mens" och räknade utifrån det när de planerade nästa Provera. Så för mig tar det lång tid att få börja om...
  • trina
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-03-18 17:04:54 följande:
    Trina: fast ibland har jag kunnat starta direkt på den mens som blev av Puregon/ovitrelle. Ibland hae jag fått ta en ny mens. Det beror på hur hinnan sett ut. 



    Tyvärr olika för olika läkare... Riktlinjerna på Sahlgrenska är genere
  • trina

    Råkade skicka innan jag skrev klart... Jag tror att riktlinjerna på Sahlgrenska generellt säger att det ska gå en mens emellan. Vad vet jag, har bara gjort ett försök hittills...

    Men efter idag så passar jag inte in i dem här tråden. Jag är överstimulerad på 62,5IE. Läkaren rekommenderade att gå över till IVF vilket vi bestämde oss för. Så nästa måndag är det förmodligen äggplock... Vi resonerade så att om det ändå är så att jag blir överstimulerad och de ändå hade kört på samma dos vid IVF så kan vi lika gärna köra IVF nu. Har drygt fem ägg som kan bli tillräckligt stora. Jag tänker att eftersom de har växt till sig långsamt så är det kanske lite bättre kvalité än om man har högre dos och får fler på kortare tid. Det återstår att se om mina ägg är bra eller inte. På torsdag ska jag dit på ytterligare ett ultraljud och förmodligen vidare information om vad som händer.


Svar på tråden Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?