Inlägg från: Tjockisbullen2012 |Visa alla inlägg
  • Tjockisbullen2012

    Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?

    Hej på er! Har just börjat med hormonsprutor och har nu sprutat i 5 dagar. Ska på vul på tisdag och se om det finns något ägg på gång, jag hoppas de. Har fått börja med en väldigt låg dos, så jag är rädd att ingenting hänt. Men de visar sig ju på tisdag i så fall.

    Har tidigare testat pergotime och det har funkat bra med enkeldos för att jag ska få ägglossning men sedan har det inte hänt så mycket mer än så. Nu hoppas jag att sprutor ska funka bättre så att dottern kan få ett syskon. :)

  • Tjockisbullen2012

    Jag har tagit puregon, tror de blev i ca 10 dagar då med start på dag 7. Jag fick väldigt låg dos på 37,5 tror jag de var. På första vul efter sex dagar och då fanns de två ägg på 9 mm respektive 12 mm. Fick pruta 3 dagar till med samma dos och vid nästa vul hade jag ett ägg på 18 mm. Fick spruta 1 dag till och därefter fick jag ägglossningssprutan ovitrelle (heter den så?). Har gått någon vecka sen ägglossning nu, sitter och hoppas på lite tur och förhoppningsvis att en bebis gror men känns inte så lovande då jag inte känner någonting förutom molande värk.

  • Tjockisbullen2012

    Längtansblåablomma: De blev inget denna gång tyvärr. Kör en omgång utan sprutor nu då de hade stängt när mensen kom. Jag hoppas att de blir någon relativ regelbunden ägglossning så jag kan köra igång ned sprutor igen. Hur många gånger har du kört med sprutor? :)

  • Tjockisbullen2012

    Finmamma: de är surt att gå miste om massa hjälp för att dom har stängt, men inte mycket och göra åt. Vi försöker köra på ändå och hoppas på tur utan stimulering! De är lite läskigt och sticka sig själv första gången men sen blir de lättare. Jag sticker i magen strax vid naveln. Klämmer ihop hud/fett och trycker in nålen, väntar 10 sek och drar ut. Jag var också rädd att inget skulle hända eftersom jag fick så låg dos men för mig funkade de perfekt. Jag fick ägglossning på dag 18 och vart inte överstimulerad, de blir nog samma dos nästa gång också. De kommer nog gå bra för dig med! Brukar du ha egen ägglossning i vanliga fall?

    Jag tror som trina att står de inte noll så är inte hela dosen intryckt. För mig stod det alltid 0 efter att jag drog ut sprutan. Hoppas de löste sig för dig?

  • Tjockisbullen2012

    Har du fått någon förklaring till varför det inte tagit sig när du åt pergotime och fick ägglossning? Dålig livmoderslemhinna eller dåliga flytningar eller liknande? Jag fick också ägglossning på dag 16-18 när jag tog pergotime och med sprutor vart det ungefär lika. Dock kan jag ha upp till 80 dagar mellan menstruationerna när jag inte tar hormoner så jag är rädd att det blir så denna månad när vi kör utan stimulering. För första gången på länge tänkte jag även skippa ägglossningstesten och bara köra. Bara de är ett stort steg och en stor utmaning för mitt kontrollbehov.

    Jag vet faktiskt inte vad mitt amh värde är, borde man veta det? Vad är det? Kanske att jag snappat upp de utan att veta att det är de eller måste man göra blodprover för att få veta de?

  • Tjockisbullen2012

    Finmamma: jaha okej! Då kommer du nog lyckas med en trea snart också. :) vi försöker få ett syskon till dottern som blev till spontant precis innan jag skulle börja med sprutor. Men nu är det nytt år och nya tag och förhoppningsvis sittet vi alla med gravidmagar till sommaren. :)

  • Tjockisbullen2012

    Jag var också rädd för att det inte skulle ha hänt något då det var så låg dos, men visst växte det på fint. :) det går nog bra imorgon ska du se! Jag fick extranålar på min fertilitetsklinik när jag sa att de var slut.

    Själv misstänker jag att jag just haft ägglossning, har skippat ägglossningsstickor helt denna månad så är inte helt 100 men det känns som så. Eftersom jag kör utan sprutor denna månad så vågar jag inte hoppas för mycket på regelbunden ägglossning. :)

  • Tjockisbullen2012

    Trina: så tråkigt för dig, hur många ägg vart det? Ni vågar inte köra på ändå och se vart ni landar? Eller var det jättemånga ägg eller?

  • Tjockisbullen2012

    Finmamma: ja det är konstigt hur olika de kan vara! Vet faktiskt inte hur det funkar där jag går, dock vet jag att fler än två skulle de aldrig tillåta.

    Skönt att hon valde att höja ändå! Men jag tror inte du behöver oro dig, mina ägg som varit på 9 mm och uppåt har alltid växt till sig till stora fina ägg. Så det är stor chans att du ändå får ägglossning tror jag. :) när ska du göra nästa vul?

Svar på tråden Sputor för att framkalla äl UTAN ivf?? Ngn mer än jag?