• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    mocha8676 skrev 2014-02-18 22:34:41 följande:
    Ni som ruvar och känner gravsymtom, hur tidigt fick ni dom och vilka symptom?

    Är på ruvdag 9 idag och plussade redan på ruvdag 6 med 5 dagars blastocyst. Har egentligen inte känt så mycket, lite "aktivitet" i livmodern ungefär som inför mens bara.
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-19 07:41:12 följande:

    Tack snälla du . Har du blött mer? En kompis berättade att hon har blött riktigt mycket under sina graviditeter så dem har fått åka in, men allt har varit hur bra som helst med dem. Kommit bebis båda gångerna, nu är hon gravid igen och även blött denna gång (hon blir gravid bara gubben rister kallsingarna). Ja, vissa har det ju bra

    Nä, började ju aldrig blöda ordentligt utan det har bara kommit lite ljusrosa/ljubeige igår och i förrgår så vi får se hur det utvecklar sig. Vågar inte tro på nånting just nu.. Hur mår du? Hur käns det? Glad
  • snobben00
    LindaL0 skrev 2014-02-19 10:35:21 följande:
    Snobben, Danisen, Blanka & alla andra, håller tummarna hårt, hårt för er!

    Snobben, fick ju mina enda 2 befruktade ägg återförda, ingen frys nån av gångerna eftersom jag bara fick ut få ägg varje gång och ännu färre befruktades. Det ena av dom sista två återförda verkar vara det efterlängtade guldägget, en liten kämpe nu i vecka 28. Det andra ägget försvann, vet inte om det nånsin fäste, men troligtvis inte. Var ett ensamt embryo på tidiga VUL:et i vecka 7. Jag mår bra men är tung och trött precis som man ska vara!
    Åh, vad kul att höra  Glad
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-19 08:55:19 följande:

    Det är ju ett gott tecken när va det du hade td? Jodå det känns bra. Fattar ingenting hehe.

    Testdag 28 feb så det är ett tag kvar...
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-19 10:55:04 följande:

    Javisst är det så. Jag har den 26 å jag tänker inte testa igen innan dess. Ska du? Tänker leva som gravid tills motsatsen är besvisad isf . Känner riktigt mycket av växtvärken idag.
    Jag testar varje dag, har köpt på mig massor med tester från testlagret och vill följa stegringen Glad
    Har köpt hem Clearblues digitala som jag tänkte kolla ikväll...
  • snobben00
    Micro skrev 2014-02-19 22:41:19 följande:
    Vad roligt, nu händer det grejer:) Själv har jag tagit första sprutorna ikväll, blev lite yr men tror att det var anspänningen, har ni känt ngt?

    Har hänt mig också, tyckte att det sved när man sprutade in och en stund efteråt. Förmodligen bidrog tvättservetten med sprit till det. min man fick ta sprutorna på mig eftersom jag har svårt med nålar och sprutor.
  • snobben00
    Micro skrev 2014-02-20 15:12:50 följande:
    Tack för era svar. Trodde att det kanske bara var jag som blev yr, har ganska lätt för å svimma, fick astma oxå. Blev lite stressad o ringde sambon som är i Stockholm, mina vanliga livlinor vet inte om ivfen:( Idag kommer han hem så då är jag inte ensam.

    Funderar starkt på att berätta för bästa vännen, hon vet att vi försöker men inte att vi gått vidare m ivf. Samtidigt vill jag inte berätta för jag vill inte ha frågor on hur d går. Men det kan jag ju säga till henne o att jag berättar hur det går när jag vill. Känns som om jag ljuger när jag inte berättat för henne o mamma, berättar vanligtvis allt för dem. En annan gång hade jag inte tvekat att ringa den om jag blivit yr, dom har gjort utryckningar förr:) vilka problem man har....
    Jag förstår din situation mycket väl.

    Min man har varit öppen om vår ivf på sitt jobb och till en nära vän, själv har jag haft en vän och även min äldre syster till viss del eftersom även hon genomgått en ivf-behandling för några år sedan.
    Men min mamma vet ingenting och inte heller mina kollegor, dock vet min chef numera pga av en sjukskrivning under hösten efter ett tungt missfall.
    Jag håller med dig, man vill slippa vissa frågor från en del och ibland bara prata om det på egna villkor när man själv tar upp det.
    Det är en tuff resa utan tvekan och en riktigt stor påfrestning på alla sätt och vis!
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-21 07:47:02 följande:
    Snobben00 - hur mår du idag?
    Migrän på gång, haft känningar hela morgonen. Jag hoppas jag orkar kämpa mig igenom hela arbetsdagen och att helgen inte blir som förra... dvs migrän från lördag morgon till söndag kl.18 Rynkar på näsan

    I övrigt känner jag inget särskilt förutom extrem trötthet de senaste 2 kvällarna då jag somnat i soffan mitt under en diskussion med min man... ha ha Skrattande

    Hur mår du?
  • snobben00
    sesanka skrev 2014-02-21 08:34:20 följande:
    Hej tjejer :) Har inte varit så aktiv med skrivandet men jag läser varje dag. Utreds ju för eventuell mola (graviditet utan foster) efter vår första misslyckade ivf så jag har inte så mycket att tillföra just nu. Ett steg i utredningen var att göra ett gravtest idag och hoppas på att det visar negatvt för det visar att det inte finns några graviditets hormoner kvar. Har aldrig varit så glad för ett minus som idag :) Har väntat i fyra långa veckor på provsvaret och nu är det "bara" två låååånga veckor kvar. Hoppas jag får bra nyheter och att vi får komma igång med ivf försöken igen. Skickar styrkekramar till er som kämpar och hejar på er som det går bra för. 2014 ska ta mig tusan vara året då vi alla ska bli mammor! :D
    Hoppas du får komma igång så fort som möjligt igen, vet hur jobbigt det är med all väntan.
    Nästa gång ska det vara din tur!
    Blir det FET eller ET?
  • snobben00
    Micro skrev 2014-02-21 09:19:43 följande:
    Tes: gick bättre m sprutorna igår, sambon hemma som hjälpte till att dra upp mm å se till att jag andades; Kände mig lite yr o konstig men det var efter ca 15 min. Har en j-a huvudvärk idag:( frågade kliniken om värktabletter under spruttiden men de svarade så otydligt. Vilka värktabl är ok att ta? Tycker inte att alvedon hjälper så mkt.
    Jag kollade också upp det där under "medicintiden" eftersom jag lider av kraftig migrän, men det var ok med mina starkare preparat. Tyvärr desto värre under ruvning då det bara är Alvedon som är ok.
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare