• snobben00

    IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare

    Danisen skrev 2014-02-09 19:02:12 följande:
    Ja, ömma bröst är det här med fortfarande. Mer finnar med lät retlig är jag med minsann. Nej inte provat akupunktur i det syftet. Vart sätter dem nålarna då? Aldrig hört att man får sånt efteråt hehe. Kanske dem gör när man försökt väldigt länge? Har faktiskt inte en aning. Jag går på RMC i Malmö, inte privat. Vart går du nu? Glömmer mellan varven hehe kommer du att få medicin?

    På en del privata kliniker får man trombyl (blodförtunnande) för att undvika små proppar och för att underlätta implantationen. Och även Prednisolon som sänker ner immunförsvaret eftersom en del har problem med aggressivt immunförsvar. Dvs din egen kropp bryter ner embryot som om det vore en inkräktare. Där vi går tror dom inte på sånt och förändrar ingenting i behandlingen tyvärr.
  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2014-02-09 20:42:40 följande:
    Snobben00: Har du fått blodförtunnande eller kortison? Jag tycker det låter intressant eftersom jag haft två missfall. Jag har bara fått progesteron efter återförandet. Undrar också hur det kommer sig att ni båda (snobben00 och Danisen)fått göra långtidsodlingar. Är det för att ni fick så många ägg. Lycka till imorgon!

    Långtidsodling blev det eftersom vi fick gott om befruktade ägg (11) och hållit på länge. ..blir 9:e återföringen imorn. .. Jag brukar ta en kvarts Albyl minor dagligen under ruvningen som fungerar som trombyl dvs blodförtunnande. Har även lyckats få tag på Kortison vid förra ruvningen men har nu testat mig för aggressivt immunförsvar (tnf-alfa) men det låg normalt.
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-10 14:26:31 följande:
    Nu är den på plats 4st ägg odlas vidare på tills imorgon och fryses in. Hur gick det för dig snobben00 ?

    På väg hem från Uppsala nu. Överväldigad av så bra resultat! 10 st klarade sig! Så idag frystes 9 blastocyster. Testdag 28 feb efter 18 ruvdagar fast jag testar nog innan. Hur kommer det sig att de odlar vidare till imorgon och inte fryser idag? När fick du testdag? Nu hoppas jag på fina nyheter till oss båda inom en snar framtid. ...
  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2014-02-10 15:00:27 följande:
    Danisen: Åh va roligt, jag tänkte på er båda idag. Hoppas det blir några till frysen också!

    Om inte mensen kommit ska jag testa i morgon. Ska till London med jobbet onsdag och torsdag och vill gärna veta innan det. Blir alltid så ledsen när mensen kommer så det är bättre att vara förbered.
    Jag håller tummarna! Glad
  • snobben00
    MissHelena skrev 2014-02-10 19:50:07 följande:
    Vart testade du ditt tnf-alfa? PÅ din klinik eller vem fick du remissen av för detta? Jag vill också göra det då jag tror att jag har överaktivt immunförsvar, men där jag gick tog de inte detta provet =(
    Jag fick strida för att få ta testet, bor i Stockholms län men gör ivf i Uppsala län, så i Uppsala vägrade dom så jag gick till min vårdcentral och propsade på att få ta det testet och lyckades. Det är tydligen ett ganska avancerat och dyrt test...
    Vet inte om det testet säger allt men jag ville verkligen ta det eftersom jag så sällan blir sjuk överhuvudtaget, var ett tag övertygad om att det var problemet men jag låg under 4 och det är där man ska ligga för att överhuvudtaget kunna bli gravid. Ligger man över måste man medicinera.

    Kändes i alla fall skönt att kunna bocka av att det inte var det som satte käppar i hjulet.

    Misslyckas vi nu blir det hysteroskopi för att kolla ordentligt i livmodern, därefter kanske jag kan börja tro på att vi enbart haft otur under alla dessa försök.
  • snobben00

    G


    BlankaBlanka skrev 2014-02-11 08:46:33 följande:
    Så gjorde jag testet i morse och svaret var svagt positivt!!! Glad och rädd samtidigt. Har ju två missfall bakom mig. Måste ju testa riktiga testdagen också för att vara helt säker :):):).

    Åh vad roligt! Grattis! Var det en 2 dagars? Vilken ruvdag är du på idag?
  • snobben00
    tess80 skrev 2014-02-11 15:58:04 följande:
    Hej jag är ny i tråden och har precis fått mitt första minus på första ET försöket.. ska försöka mig på ett FET så snart det bara går men förstod inte vad barnmorskan menade när hon skrev att det ska gå en menscykel emellan?? Menar hon att jag vid nästa mens kan börja eller vid nästnästa? Blöder ju nu så jag förstår verkligen inte om hon menar att denna blödning räknas med? Ni kanske kan hjälpa.mig förstå detta???
    Det brukar vara så att dom vill att man väntar en cykel för att kroppen ska få återhämta sig efter alla hormoner i och med ett ET. Man blir ju trots allt fullproppad med hormoner och sätter kroppen helt ur styr.

    Efter nästa mens kan du göra ett FET vid din naturliga ägglossning, brukar vara så att man kollar med Clearblues digitala ägglossningstest och ringer kliniken när man får glad gubbe och får då komma på återföring 2 dagar senare vid 2 dagars embryo och 3 dagar senare med 3 dagars osv.
    Hoppas du förstod vad jag menade. Glad
  • snobben00
    BlankaBlanka skrev 2014-02-11 17:03:56 följande:
    Jag fick tillbaka ett tredagars och idag är dag 12... Har haft en bra känsla hela tiden, men har blivit så besviken så många gånger att man inte vågar hoppas. Hoppas hoppas detta lilla embryo vill stanna hos mig.
    Klart att den stannar! Glad
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-12 10:18:01 följande:
    Snobben00- hur mår du?
    Ganska bra tycker jag, men är livrädd för mina migränanfall eftersom jag lider av kronisk migrän (10-15 anfall/mån) och Alvedon hjälper inte det minsta tyvärr. Rynkar på näsan
    Hade typ växtvärk/muskelvärk i ben och ljumskar igår, antar att det kanske har med alla hormoner man tryckt i sig för det känns lite tidigt att egentligen känna nåt?!  Och brösten har ömmat sen efter äggplocket som om det är mens på gång Förvånad
    Men man går ju och lever på hoppet varje dag Glad

    Hur mår du?
  • snobben00
    Danisen skrev 2014-02-12 12:42:21 följande:

    Usch, drygt med migrän. Led med av det innan jag började gå till kiropraktorn. Har anfall fortfarande men väldigt sällan. Hade mycket i julas, var säkert synarelan. Jag mår bra. Känner mig pigg och glad igen, precis gått en lång promenad i skogen med hundarna. Magen är svullen fortfarande men inte ont som innan, har lite ont i nedre delen av ryggen och tjejmagen, började igår kväll.Fick vallningar i natt som med synarelan, störigt hehe. Ja, hoppet är det sista som överger människan. Jag har bim på måndag, måtte en hålla sig väck. När har du bim?
    Jag har en ganska oregelbunden cykel på typ 32-38 dgr så nån gång från måndag nästa vecka för min del också.
    Men jag brukar ofta få sen mens vid misslyckade IVF-försök, tror progesteronet har en hel del med det att göra. En del får ju inte mens förrän de testat minus och slutar med progesteronet.
Svar på tråden IVF januari 2014 - vi som kämpar vidare