• Anonym (?)

    Får inte värma mat på jobbet

    På mitt jobb får vi inte använda mikron för att värma maten i lunchrummet. På mikron finns en lapp där det står "får ej användas mellan kl 08.00-16.00.

    När jag frågade en kollega varför denna regel finns förklarade han man har röstat för detta beslut i och med att kollegorna inte står ut med för mycket matlukt. Det här är första gången jag upplever detta. Folk äter kall mat, sallader, mackor etc.

    Jag är ny på arbetsmarknaden och har kommit in på ett mycket bra företag. Jag har kämpat länge för att få jobb och gör det lite svårt för mig att bara byta. Har jobbat här i snart 2 månader och älskar jobbet i övrigt. Men denna matregel är helt sjuk. Jag kan inte äta kall mat, mår så illa av det. Min sambo har skickat med mig mackor och sallader, men har verkligen förätit mig och fått avsmak. Hon har föreslagit att jag ska försöka vänja mig att äta kall mat också, så hon har skickat med mig det också men det hamnade i sopporna efter några försök. Kan verkligen inte äta kall mat om inte det är makor eller sallader. Och att äta ute blir för dyrt i längden.

    Kan man verkligen ha det så på en arbetsplats? Trivs verkligen inte i en sådan matmiljö då jag mår bäst av att äta varm mat. Har frågat chefen en gång om man verkligen inte får värma sin lunch, men då har hon sagt att de håller hårt vid den regeln

  • Svar på tråden Får inte värma mat på jobbet
  • Anonym (L)

    Det där verkar galet nog att jag hade tagit upp det med facket. Om du är fast anställd dvs, om du bara är provanställd än hade jag väntat.

  • Momalicious

    Varför har de ens en mikro då? Gud vad löjligt. Du kan inte köpa en mattermos och ha med dig mat i då?

    Tycker de får skaffa sig ett lunchrum som går att stänga till så att folk kan äta varm mat. Många har ju med sig rester från middagen till lunch, känns ju rätt dumt om man ska behöva laga specialmat varje dag för att ta med.

  • Anonym (?)
    Anonym (L) skrev 2013-12-30 14:17:12 följande:
    Det där verkar galet nog att jag hade tagit upp det med facket. Om du är fast anställd dvs, om du bara är provanställd än hade jag väntat.



    Jo jag är provanställd till en början. Det gör det bara jobbigare
  • Anonym (Cxf)

    Kyckling kan man ju äta kallt och pasta. Varför inte ha med kycklingfilé, pasta och en kall sås på créme fraiche?

    Du kan också ha med tex pannkakor, yoghurt och müsli, kokta ägg, tonfisk, makrill i tomatsås. Finns hur mycket som helst.

    För övrigt har vi på min arbetsplats ett kök och matsal för varm mat (med stängda dörrar så osen inte går ut) och ett kök med matsal där man äter kall mat.

    Tror det bara är för dig att acceptera reglerna.

  • scaras

    Låter ju helt skruvat, men som sagts tidigare satsa på mattermos. Funkar fint iaf till grytor och sånt.
    Har ni inget speciellt fika/matrum att sitta i vid lunchen eller vart är det folk är som inte klarar av matlukt på en lunchrast? Vad äter alla andra?
    Och så fort du får fast, ta upp detta med facket!

  • Anonym (?)
    MadPies skrev 2013-12-30 14:27:50 följande:
    En mattermos kanske?



    Men då luktar det ju ändå? Varm mat ryker ju, vilket inte kall mat gör
  • Fannypack

    Om jag inte minns fel så är arbetsgivare skyldiga att ha ett lunchrum där anställda kan förvara sin mat i kylskåp samt värma. Tyvärr svårt att genomdriva utan att vara "jobbig", dra in facket osv.

    Det måste ju gå att lösa på något vis, kan exempelvis de mest känsliga byta arbetsplats så att de sitter så långt ifrån köket som möjligt? Kanske kan man använda micron bara under lunchen och så kan hen gå iväg under den tiden? Prata vänligt med chefen och försök komma med lösningar.

    Det låter verkligen som helt sjuk och orimlig regel och ännu knäppare att folk bara har anpassat sig.

  • Matildet

    Det där måste vara den mest idiotiska regeln nånsin!


    Abso-fucking-lutely.
  • Anonym (?)

    O det här med att ta upp en fråga som hela företaget röstar för med facket...gör inte det mig till ett hatobjekt?

Svar på tråden Får inte värma mat på jobbet