Inlägg från: Anonym (Går icke) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Går icke)

    Operation kyl/frys/skafferi-tömning!!

    Det är helt stört omöjligt för mig att tömma frysarna. Då har jag att göra i 2 år. Jag har 1*380L box, 1*320L box 1st frysskåp, 2 kylskåp, 1 skafferi, 1 matkällare 1 vinkällare. ALLA fulla till bristningsgränsen.

  • Anonym (Går icke)
    Anonym (Nystart ) skrev 2014-01-02 16:33:11 följande:
    Fast, det går visst! Sluta köpa hem frysvaror, ät det som finns hemma istället. Lycka til!
    Köper ju sällan frysvaror utan mycket på kort datum m.m. som jag packar om o fryser. Nu efter jul så kommer det ju att komma skinka för 9:90-19:90/kg och prinskorv för 19:-/kg. Massor av delikatesser som jag inte har råd med i vanliga fall. Just nu är det mycket lax i frysarna, köpte för 39:90/kg som jag fileade och vacumpackade. Har även frukt/svamp o bär som ska räcka till nästa höst så det kan jag ju inte tömma nu. Ska däremot plocka om och göra av med det som är dags att äta upp. Handlar/hamstrar säsongsbetonat så därför kan jag aldrig tömma helt. Mitt i sommaren däremot så brukar det vara som minst i frysarna.
  • Anonym (Går icke)
    Anonym (Hjälp) skrev 2014-01-03 00:48:05 följande:
    Nej jag bunkrar upp såna varor så att de aldrig tar slut. Skulle kännas helkonstigt att vara begränsad i min matlagning pga att jag inte har det basala hemma åtminstone.

    Håller med. Nu när gevalias kaffe kostade 15:-/pkt köpte jag så vi har nog 35pkt. Mjöl köps när det kom 3:-/kg. Känner mig fruktansvärt slarvig o oekonomisk om jag skulle behöva köpa basvaror till fullpris. Har idag god ekonomi mycket tack vare att vi tänker noga innan vi handlar. Det gör flera tusen i månaden.
  • Anonym (Går icke)
    Anonym (Nystart ) skrev 2014-01-03 19:00:49 följande:
    I köttväg har vi nu alltså; 400 g oskalade räkor Blir förmobligen en lyxig kvällsmacka istället för att köpa chips eller liknande. Majonnäs finns hemma, likaså fransk senap, dill i frysen, ägg och rödlök.  Julskinka (4 skivor) Äts med kokt potatis och senapssås (mjölk, smör, mjöl, senap och en nypa socker, allt hemma) 3/4 pkt bacon Kommer vi att ha i en pastagratäng som även skall innehålla fusilli, broccoli, spenat och ostsås. Allting finns hemma.  2 kryddiga korvar; Antingen blir detta varsin lunch med pasta/bulgur till, eller innehåll i en pytt med potatis. Allt finns hemma utom potatis.  5 torskryggar; Är supergoda stekta i smör med potatismos, så det blir två middagar för två och en lunch 3 quornburgare: Endast jag som äter dessa så det blir antingen tre middagar eller tre luncher. Brukar ha mosad avocado, tomat, gurka och kall sås till. Har inget av tillbehören hemma dock.  3 måltider lövbiff; Tänkte marinera i soya, vitlök, ingefära och lite honung. Steka hastigt tillsammans med salladslök, broccoli och morötter och blanda med ris. Har allt hemma utom ingefära.  2,5 kilo kycklingfilé ; Kommer variera lite. Kycklingsallad, kycklinggryta och kycklingpaj. Till alla dessa rätter behöver jag allt som allt köpa purjolök, färsk spenat, gurka, creme fraiche, svamp och gul lök. Resten finns hemma.  1,7 kilo blandfärs: Detta blir lasagne och kålpudding. Det som behöver köpas är kålen. Idag köptes krossad tomat, en liten påse riven ost och mjölk till lasagnen.  1,9 kilo kassler: Samma som kycklingen, paj, gryta och sallad. Får se hur dessa utformas.  1 kilo prinskorv: Nödfallsmiddagar/luncher. Får se vad jag gör med detta. Några ideer??

    Tips är att passa på och köpa billig ost nu efter jul och riva själv. Färdig riven brukar kosta över 100:-/kg medan osten efter jul ligger 29:-/kg.
  • Anonym (Går icke)
    Anonym (Nystart ) skrev 2014-01-03 22:51:58 följande:
    29kr/kg?? Var hittar man den osten??

    I nästan alla butiker nu efter jul, brukar ofta vara edamer eller gouda. Jag köpte på mig 5 kg av falbygdens extra lagrade prästost för 39kr/kg. Oftast tar dom 129:-/kg för den så köpte allt som fanns, köpte brietårtor 1 kg 39:-. Finns lite överallt. Tittar in i butiker jag har vägarna förbi och har disciplin att inte handla om det inte finns något till rätt pris.
  • Anonym (Går icke)

    Tonfisk med majonäs som pålägg.

    Tonfisksås:
    Gör som dillkött
    Gör som pepparotskött
    Gör i vitsås o dill
    Gör med mixade gröna ärtor
    Gör med tomat ( som någon tidigare beskrev)

    City-Gross tar 1:- st för bakpotatis

    Röra:
    Majonäs, tonfisk, purjolök
    Majonäs, tonfisk, ärtor
    majonäs, tonfisk, rödlök
    Majonäs, tonfisk, italiensk salladskrydda

    Jag gillar inte soppa så även om det är billig mat så försöker jag undvika det. Inte för att jag skulle göra soppa på tonfisk utan bara som förklaring.

  • Anonym (Går icke)
    Anonym (fattig) skrev 2014-01-06 08:32:08 följande:
    !00 kg nötkött??? Hur stora frysar har ni? Du vet väl att du inte kan ha det i frysen längre än 812 månader, fläskkött klarar 3-6 månader. Driver ni restaurang Flört?
    Vi är 6 personer i vår familj och frysen är aldrig full, kanske vi utnyttjar 25% av den. Hinner inte handla så ofta att den blir full.
    Detta är ju 1800-tal. Nu med dagens vakummaskiner så håller köttet betydligt bättre.
  • Anonym (Går icke)
    slemtorsk i din bralla skrev 2014-01-06 11:57:50 följande:
    man behöver inte ens vacuum-maskin om man packar rätt, har gamla "husmorstricks" för sånt också, man pressar ur all luft och packar dubbelt helt enkelt, gärna gladpack om typ biffar och sånt så de inte ligger "ihop" utan styckförpackade, en påse utanpå som man pressar ur all luft ur och lindar hårt om köttet och fäster runt om med frystejp och sen en påse till utanpå som man pressar ur luften ur och knyter ihop rejält.

    Men en vaccum maskin vore ett måste om vi hade egen köttproduktion helt klart för det är smidigt och går fort
    Självklart funkar gamla husmorsknep men vaccum är ju toppen. Det jag menade var att det är inte så att köttet måste slängas efter 6 månader bara för det är fläsk.

Svar på tråden Operation kyl/frys/skafferi-tömning!!