• Pedalen

    Tvillingar BF Augusti 2014

    Hej! Får jag hänga lite med er? Jag har ingen trasslig bakgrund när det gäller graviditeter, blev snabbt gravid och fick en son 2011. Kände att vi började bli redo för ett syskon, och blev snabbt gravid igen i december 2013. Idag var jag hos läkare pga ett gammalt hjärtfel som ska övervakas under graviditeten, läkaren ville fastställa längden på graviditeten, gjorde ett vul och vips så dök där upp två foster. Just nu är jag i fullkomlig chock, sambon har fortfarande inte sagt ett ljud sen vi fick veta och jag känner mest panik över detta. Är i v 11, 10+5, ska på nytt ul om två veckor. Vi har ALDRIG tänkt oss mer än två barn, sambon var tveksam till att ens skaffa ett från början. Hoppas att glädjen infinner sig när chocken lagt sig, just nu känns det mest kaosartat.

  • Pedalen

    Ja, så är det ju. Mycket kan hända innan det är klart, men mamma-instinkten har kickat in redan och jag är helt kär i mina små bönor. Hoppas bara att sambon börjar prata snart igen, det är så frustrerande med tystnad. Samtidigt vet jag att detta är hans sätt att reagera...

  • Pedalen

    Härligt att höra! Vi har nästa tid den 14/2, längtar efter att sambon ska få se, tror det blir mer verkligt för honom då. Ikväll har jag bara gråtit, extra hormonell och fortfarande lite i chock. Hoppas på att svängningarna ger sig snart...

  • Pedalen

    Usch, lite nervös nu. Min bm har försökt nå mig flera gånger på morgonen, talat i meddelande och grejer. Gissar att det handlar om mina prover jag lämnade förra veckan. Hoppas hon snart ringer upp så jag får veta!

  • Pedalen

    Nej, de använder inte mail i patientkontakter. Men vi fick tag i varann till slut. Tydligen var mitt sköldkörtelvärde lågt så läkaren ville att jag skulle ta ett nytt. Bm kunde inte riktigt redogöra för vad det betydde, så jag får väl googla. Läkaren sa att det var vanligt i början av graviditeten, så jag oroar mig inte än.

  • Pedalen

    Jag känner livmodern på morgonen, när jag är riktigt kissnödig och ligger på rygg. Annars har jag ont i ligamenten när jag hostar, nyser eller ändrar ställning. Mitt illamående avtagit nästan helt, men magen är svullen. Ser dock inte gravid ut, bara plufsig...

  • Pedalen

    Hej Marieli78, välkommen! Vilken chock att gå från icke-gravid till tvillinggravid på några minuter... Jag visste iaf att jag var gravid, men blev ändå helt chockad när jag fick veta att det var två. Hoppas det går bra hos läkaren!

  • Pedalen

    Har också gått upp lite mer än med sonen, med honom började jag gå upp i vecka 18, nu har jag redan ökat nåt kilo. Tappade dock vikt i början eftersom jag mådde illa och helt saknade aptit. Känner också av lite foglossning, men är framför allt extremt trött. Känns som jag vill sova hela tiden, somnar på bussen, i soffan, när jag nattar sonen... Kul om det ska vara så fram till sommaren.

    Känner mig lite nojig idag, har haft en konstig brun flytning (ursäkta, äcklig beskrivning) och har lite molvärk. Hoppas det är växtvärk men om det fortsätter ringer jag nog min bm eller gyn. Ska på Kub på fredag, kommer vara i vecka 12+6 då, får se om jag blir flyttad åt nåt håll.  

  • Pedalen

    Vi bokade kub innan vi visste att det var tvillingar. Vi kommer göra kub:et, men vi går inte vidare med fler tester om vi inte får extremt dåliga värden eller om de ser nåt uppenbart fel. Svårt om det är sent för kub, då vet i sjutton om jag hade gjort nån diagnostik, men det beror ju så klart på vad man har med sig i bagaget oxå.

Svar på tråden Tvillingar BF Augusti 2014