Inlägg från: Lizzie 83 |Visa alla inlägg
  • Lizzie 83

    Prematur barn födda 2014

    Vår dotter föddes 2 januari i v 33+6.

    Jag var sjukskriven och sängliggande från v 26 då min livmodertapp var påverkad och hade börjat öppna sig inifrån. Är glad att hon höll sig inne så länge som hon gjorde.

    Hon vägde 2145 g och var 46 cm när hon föddes. Hon hade cpap första dygnet och låg i kuvös några dagar, solade för gulsot och fick lite koffein mot apneer. Efter två veckor på neo fick vi åka hem med hemsjukvård och efter ytterligare två veckor blev vi utskrivna då hon klarade sig utan sonden.

    Nu väger hon drygt 3 kg och på torsdag skulle hon egentligen födas.

  • Lizzie 83
    Fiffig skrev 2014-02-11 10:26:36 följande:
    Lizzie, vi har nog setts i en annan tråd! Vad bra att lillan höll sig inne så pass länge. Hon kom väldigt likt vår dotter i tid och hade liknande vård efter födseln.



    Ja, visst sågs vi i en annan tråd när man gick och väntade och inte visste när det skulle bli. Skönt att det gick så bra ändå!
  • Lizzie 83
    Fiffig skrev 2014-02-11 19:30:55 följande:
    Ja nu känns det bra! Men det var kämpigt där ett tag med oron för när hon skulle komma och hur hon skulle må. Har nog inte riktig bearbetat allt det här ännu.



    Jag håller med. Oron för hur det skulle gå var riktigt jobbig och det tar nog ett tag att bearbeta. Men man glömmer fort tycker jag. De där veckorna son jag var inlagd känns väldigt avlägsna just nu.
  • Lizzie 83
    Rue skrev 2014-02-11 20:33:57 följande:
    Träffade BVC idag och fick veta att våra kommer att korrigeras i ålder hos dom iaf första året så vi kvalar visst in som prematurföräldrar iaf. Idag hade även vår mindre kille gått upp bra i vikt så vi blev glada?.



    Vad skönt att båda går upp i vikt. Vi har ju också setts i BF februari tråden .

    Jag tror inte att vårt bvc korrigerar åldern, men de är ju medvetna om att hon är för tidig. Vår sköterska har jobbat på neo så det känns ju bra. Hon trodde att Alice skulle vara ikapp på några månader

    Vår äldsta dotter som föddes i v 36+0 var ikapp med vikten vid ungefär 3 månader och med utvecklingen runt 6-7 månader tror jag.
  • Lizzie 83
    Naniismamma skrev 2014-02-25 19:03:22 följande:
    Hej. ligger på sjukan nu med en 3 dagar gammal son som föddes i vecka 29+5 med akut snitt pga Havandeskapsförgiftning och proppar i moderkakan.enligt ultraljud skulle han vara ca -55% tillväxthämmad och väga 650gram så Halmstad sjukhus skickade mig till lund där allt utfördes. Han kom ut på 810gram och 32,5 cm och är en stark kille. Får se hur lång vistelsen här blir. Hur har ni gjort med inköp och så nu? håller på att leta upp massa grejer anpassat för prematur och hittat en bra bilstol. Men är ju någon månad kvar innan man får åka hem så som tur är har man lite tid på sig.
    Hur går det för er? Förstår att ni har en jobbig resa framför er. Tror att det gäller att ta en dag i taget.
Svar på tråden Prematur barn födda 2014