• Linzi

    Gratis bokföringsprogram?

    Finns det något gratis bokföringsprogram som funkar ok som ni testat? Jag har så lite verifikationer att jag övervägt att köra manuellt, men trots allt är det ju smidigare med ett program.

  • Svar på tråden Gratis bokföringsprogram?
  • Nyfikna72

    Jadu få se......funderar lite här nu och lägger pannan i djupa veck..........böcker, vad hittar man det? Konsum? Näe de har nog mest mat..........stadium, näe samma där fast mest sport.........en bokhandel kanske ?.............

  • Linzi
    Nyfikna72 skrev 2014-02-04 07:51:15 följande:
    Jadu få se......funderar lite här nu och lägger pannan i djupa veck..........böcker, vad hittar man det? Konsum? Näe de har nog mest mat..........stadium, näe samma där fast mest sport.........en bokhandel kanske ?.............
    Haha, jag som letade på H&M!  Men annars finns det lösa blad på bokföringsnämndens sida att skriva ut som jag börjat med tills jag orkar gå på Stadium..öhh.. bokhandeln
  • JennyCarin
    Linzi skrev 2014-02-04 06:20:13 följande:
    Kan man skriva ut från gratisversionen då?
    Menar du printa ut rapport och sån? Ja, jag tror det. Det finns en introduktionsvideo på deras hemsida, där de visar hur programmet ser ut och vilka funktioner som finns. 
  • MattiasZ

    Hej,

    Eftersom flera av er undrat kring bokföringen i Zervant så passar jag på att kort reda ut frågorna ovan.

    1) Bokföringen i Zervant är gratis
    Använder man bara bokföringen i Zervant så är programmet faktiskt helt gratis. Bokföringen baserar sig kontantmetoden och följer BAS-kontoplanen.

    2) Bokföringen går att skriva ut eller exportera som SIE-fil
    Bokföringen går att skriva ut både på papper, som PDF eller till och med exportera som SIE-fil så att man kan läsa in informationen i andra bokföringsprogram på marknaden. Det här kan vara bra om man vill använda t.ex. en redovisningsbyrå som använder något annat program. 

    3) Endast faktureringen kostar
    Du får testa gratis i 30 dagar och då ingår alla funktioner, även faktureringen. Efter gratisperioden kan du fortsätta att använda bokföringen helt normalt utan att betala. Fördelen med att betala för ett avtal är att då du fakturerar via samma program så bokförs fakturorna automatiskt och du slipper extra jobb med bokföringen.

    Hoppas det här förklarar saken bättre. Glad

    Mvh,
    Mattias /  Zervant

  • 130303

    Det finna ju ganska många bokföringsprogram som kostar typ som ett Spotify abonnemang.

    e-economic 99kr/mån

    Visma e-Ekonomi bokföring 89kr/mån

    Fortnox 99kr/mån

    Det känns väl relativt prisvärt, med tanke på att man vill ha något som håller över tid - så man slipper byta. Det är ju även onlineversioner så man slipper köpa uppdateringar.

  • miliona

    Jag använder Kapitas hemma, det är gratis och enkelt, funkar bra.

    På jobbet använder vi fortnox, det är jättdbra, men kostar lite grann.

  • tm75

    Finns många bra gratis bokföringsprogram idag, har både använt reko och nu på senare tid bookkeeper. Handlar lite om vad man behöver. REKO funkar fint om man bara vill installera det på windowsdator och omfattar en massa såsom fakturering och utländsk valuta. Bookkeeper är ett rent bokföringsprogram som funkar på alla datorer plus som molntjänst om man vill slippa installation. 

Svar på tråden Gratis bokföringsprogram?