• snorklan

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Hej!


    Ja fy, väntan är verkligen det värsta... sthmsthlm, hur många dagar efter återförande har de sagt åt dig att testa? För du fick väl blasto? Då ska man väl kunna testa tidigare hyfsat tillförlitligt, då den fäster in snabbare än tvådagars? Vad har du fått för direktiv? Och hur har de sagt att du ska leva under ruvartiden?

    Bor du i sthlm eller är det bara ditt anvnamn?

  • snorklan
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-11 10:59:11 följande:
    15 dagar efter ET. Men de sa även 15 dagar förra gången och då var det 3-dagars. Men då hann jag få mens långt innan. 

    Jag bor i stockholm!

    Fick inga instruktioner denna gång. Förra gången sa de att jag inte ska få upp pulsen alls under ruvning, så ingen träning eller cykling. Det kör jag på. Om så ingen alkohol förstår. I övrigt har jag inte alls brytt mig om kostrestriktioner för gravida. Tänker att det är alldeles för tidigt för att spela någon roll. Har du fått några?
    Konstigt ändå att du fått samma testdatum, borde ju rimligen kunna dra bort 2 dagar om det är 5 dagars vs 3 dagars? Vilken dag är du på idag?

    Jag har fått råd att ta det lugnt bara, detta för att minska risk för överstimulering. Har tid för ET imorgon, får se vad de säger då. Hoppas allt ser fint ut så de kan göra det som planerat! 

    När jag gjorde hormonstimulering för egen ÄL så gyno "lev som vanligt" fram till gravtest. För så är det ju för alla andra som blir gravida. Man kan ju inte leva som gravid med mat etc... å andra sidan har jag nog inte ätit något som man inte "ska" äta som gravid, men det har inte varit medvetet. Upplever inte att det är så mycket att tänka på, det är väl mest olika ostar (äter jag iofs ofta men har inte gjort nu) chark (äter aldrig) och icke-genomstekt kött (äter sällan) Och så några fisksorteratt hålla koll på. Jaja. Man får väl kolla upp om man plussar! Alkohol har jag hållit mig ifrån, mest pga att jag tänker att man belastar kroppen så mycket ändå med alla mediciner man tar. Jag har också dragit ned på kaffet, men absolut inte slutat.
  • snorklan
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-11 16:24:09 följande:

    Jag är på RD12 idag så imorgon är ju samma dag som RD15 m tredagars. Köpte några extra gravtest. Tror jag testar ikväll. Har morgonmöte 07:30 imorgon och pallar nog inte ett negativt besked och sen gå direkt dit!

    Spännande med ET imorgon!!


    Åh så spännande! Uppdatera när du testat!! Håller alla tummar!
  • snorklan
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-12 09:21:07 följande:

    Jag testade igår och fick minus. Nu har mensen kommit som en störtflod så det är verkligen inga tvivel att det inte gick vägen! Var ganska ledsen igår. Känns lite bättre idag. Eller bra, vore en överdrift. Jag hade hoppet uppe efter som jag gick längre denna gång än förra.

    Det är mycket mer än ett misslyckat försök. Jag vet jag att jag har dålig kvalitet på mina ägg, så frågan blir existensiell. Kan jag överhuvudtaget få barn med egna ägg? Är äggdonation ett alternativ? Eller ska jag bara acceptera att det inte blir några barn? Många tankar... Har ett betalt försök kvar, men måste fundera lite kring om/när jag gör det...

    Drar igång träningen igen imorgon. Det blir full fokus på det nu ett tag istället. 

    Håller tummarna för att Snorkan får en fin blastis idag!!

    Kram kram


    Jag är så ledsen för din skull sthlmsthlm. Skickar min varmaste kram. Har du hinnit prata med kliniken? Vad säger de isf? Som sagt, massa kramar till dig.
  • snorklan

    Jag har just varit på återföring, ruvar nu på en blastocyst. 5 st hade redan hamnat i frysen, och de skulle kolla ytterligare några imorgon för ev frysning av dem me. Vi fick se blastisen på en TV skärm innan den fördes in, otrolig känsla. Har fått testdatum till om 2v. 

  • snorklan
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-12 14:37:24 följande:
    Grattis, åh vad kul! Nu börjar den långa långa väntan. Är det första gången du ruvar? 5 i frysen är ju perfekt, då dröjer det länge innan du behöver göra en hormonbehandling igen. 
    Ja det är första IVF omgången för mig. Hur gör man för att inte tänka på detta 24-7?
  • snorklan
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-12 14:43:35 följande:
    De vill att jag fortsätter med lutinus och testar på fredag i alla fall. Efter de får vi väl ta en diskussion om alternativ..

    Känner mig så otroligt trött. Det tar verkligen på krafterna den här berg-och-dal-banan...
    Gör som de säger isf. Men klart att det känns tungt. Man får vara ledsen också. I den här branschen har vi ju alla gått på så många törnar... Första gången jag gjorde hormonstimulering för egen ägglossning var den tyngsta, jag fick ett sånt enormt påslag av alla hormoner (efter att ha gått med låga hormoner väldigt länge) så jag var helt övertygad om att jag var gravid, men det var jag ju inte. Efter det blev jag mer luttrad tror jag. Men som sagt, man bli lika ledsen varje gång.

    Styrkekram!
  • snorklan
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-12 18:43:47 följande:

    Tack för pepp!

    Ni om några vet nog hur det känns när kroppen in presterar. När man är van att äta, träna och få en viss respons. Så kommer man in på ngt där kroppen liksom inte levererar. För mig har det varit ganska svårt att acceptera.


    Jag förstår precis vad du menar. Man är van att kroppen gör som man säger, och att den är formbar och svarar. Och så är man i detta, där man är helt utanför möjlig påverkan... 

    Jag har jobbat ganska mycket med acceptans när det gäller andra delar av livet. Det finns en hel del bra böcker på området, googla ACT som är en speciell psykologisk teori om just acceptans.
  • snorklan

    Sthlmsthlm: Skönt att du mår bättre.

    Lilladun: Jag tycker inte att det har känts så mycket i magen. Det jag mest märker av är att jag får huvudvärk och att man är lite mer allmänt "hormnig" dvs hurmörsvängnigar, mer flytningar etc... I senare stadier av stimuleringen ffa vid IVF tycker jag att man känner av att man lir "tungre" i nedre delen av buken, det knns inte bekvämt att cykla över gupp etc.

    Jag mår helt ok. Är väldigt trött, klarar mig ofta på fm men det blir värre framåt lunch. Att träna finns inte ens i min tankevärld just nu. Har fått stränga order av klinken att ta det lugnt, de är oroade för att överstimulering ska dra igång. Tydligen minskar man risken påtagligt för det genom att ta det lugnt. Jag känner ingen direkt skillnad sedan ÅF, har hela tiden haft stora spända bröst, mkt flytnignar (lutinus) och svullen mage från och till.

    När vågarna ta test tro? Tycker vi fick väl sent testdattum, 2v efter 5 dagars?

  • snorklan
    Camille skrev 2014-11-14 20:04:15 följande:

    Sthlmsthlm: skönt med ett bra träningspass! Det brukar göra att sinnet kan lätta en aning. Att det går att stå ut lite lättare mitt i krisen.

    Lilladun: det är nog positivt att du känner lite symtom. Hoppas de växer till sig under helgen nu!

    Snorklan: klokt att du tar det lugnt och lyssnar på kroppen. Mår du illa av lutinus?

    Jag tycker nog att du bör vänta 14dagar iallafall.. Men jag vet hur sjukt jobbigt det är att vänta... Men försök stå ut !

    Jag mår fortfarande illa till och från. Har lite humörsvängningar och mitt vanligtvis låga blodtryck är jättelågt. Så jag är lite yr och har lite huvudvärk.

    Men det går ju leva med. Men det som

    Är jobbigt är att jag hela tiden går och oroar mig för missfall ...


    Ja ständigt denna oro... alltid finns det nåt att oroa sig för i denna process. Försök att njuta av att vara gravid. Bara vetskapen att du bevisligen KAN bli gravid är ju underbar!

    Jag mår illa generellt, brukar göra det av progesteron/gestagen så jag tror att det är av lutinus. Sen så tycker jag att jag är himla dålig i magen också vilket bidra förstås.
Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.