• las vegas casino

    Goda varma mackor?

    Ja, det var länge sedan jag gjorde varma mackor men tänkte ha det som fredagsmys (endast vuxna).

    Har ni några favoriter att tipsa pm förutom klassikerna med skinka tomat/ananas och ost? Några lite annorlunda eller lyxigare fyllningar?

    Feta och getost går bort men annars gillar vi det mesta.

  • Svar på tråden Goda varma mackor?
  • Nyfikna72

    Sambon gillar mina och såhär gör jag, formbröd som smöras, en paprikaring på, sen champinjonstuvning i mitten, en tomatskiva på och sen rökt skinka på och sen ostskivor. Krydda med stark paprika eller liknade

  • babypower

    Mums! Kanske någon crème fraîche röra? Ex: med hackad skinka, riven ost, rödlök. Sedan ost ovanpå också givetvis ;) Annars är ju kantarellstuvning med smulat bacon på väldigt gott också..

  • annzah

    Jag gillar skinka, Dijonsenap och någon stark ost men det är ju ungefär det du vill variera ;) Men just senapen kan jag rekommendera! 

    En god kladdig brie eller camembert med paprika eller något annat med lite bett i är också hemskt gott. 


  • amia01

    Ansjovis och purjolök är jättegott tillsammans med en lite starkare ost.
    Stuvad purjolök med ost och lite appenzeller på är också mums.
    Nu blev jag hungrig...

  • umm abdilleh

    Tonfisk från burk mef några skivor jalapenjo på

  • Rektor1

    Hacka lök fint, blanda med makrill i tomatsås på med god krämig ost.

  • förväntansfull2014

    Älskar sambons varma mackor De görs på fryst landgångsbröd. Smöra lite, bred på rikligt med pesto, parmaskinka, skivad bifftomat, skivad mozzarellaost och toppa med svartpeppar. I ung ca 220 grader till osten smällt. Säger bara mums

  • las vegas casino

    Mycket gott, tack allihopa som skrivit hittills

  • tini70

    Jag har en god smörgåsrätt som inte är varma mackor men nästan.

    Man tar formfranska och skär bort kanterna. Lägg 9/12 skivor i en långpanna och lägg rostbiff över. Sen bygger man uppåt och varvar brödet och rostbiffen.

    I en gryta på spisen fräser man sedan färska champinjoner och scharlottenlök i rikligt med smör. Pudra över vetemjöl, rör om, och häll i obcent mycket grädde. Har man cognac hemma kan man skvätta i en kork. Salt och rikligt med svartpeppar. Häll nu stuvningen över tårtan och avsluta med mycket riven ost, gärna lagrad. In i ugnen på 225° i ? Minuter. Minns inte tiden, 20-30 min kanske.

    Har bjudit på denna märkliga rätt ett par gånger och alla har tagit receptet efteråt.

    Ursprungsrätten skulle serveras med gratinerat blomkålshuvud med baconströssel, men jag har bara gjort stora sallader till.

  • Froststar

    Rökt lax, dijonsenap, pepparrot och mozarella mellan två skivor lite mörkare bröd och in i smörgåsgrillen. Servera med tomat och ruccolasallad med lite fikonbalsamvinäger på. 


    Min avatar speglar känslorna jag får då jag läser genomsnittliga FL-ares inlägg
  • hallontroll

    Jag brukar göra varma mackor med halloumi och zucchini , eller tonfisk och majs , eller mozzarella , pesto och soltorkade tomater.

  • 1978

    Vi gör gärna på grovt, osötat bröd. Blir jättegott! Paprika, tomat, oliver och en god lagrad ost, färska eller frysta kryddor.

  • nozpa

    Rågbröd, brieost, tomat samt strimla någon god skinka/kyckling/kalkon man vill ha. Toppa med valfri ost också. Jag brukar bre lite vanlig Cream cheese först på rågbrödet så det inte blir för torrt.

  • london

    Livar upp en gammal tråd i hopp om fler smarriga recept. 

    Slängde just in surdegsbröd i ugnen smörade med färskost,avokado, prosciutto, mozarella och en skiva tomat och havssaltost. Får se hur det smakar.

  • Vanja

    Tärna saltgurka och rökt skinka i små tärningar. 5mm sen blandar du det med majonnäs o sen på med de på brödet. Lägg gärna på ett par skivor ost o sen swosh un i ugnen! Kan va det godaste jag smakat i mitt liv... Man tror det inte.förrens man testat.

Svar på tråden Goda varma mackor?