• Soluppgång

    Insemination med donator

    Hej, jag inseminerades förra veckan för tredje gången med donator (är dock ensamstående). Tajmingen för inseminationen är det som jag har tyckt varit bökigast, att pricka ägglossningen så exakt som möjligt. (Två gånger försökte jag tajma med ägglossningsspruta ovitrelle till hjälp men råkade båda gångerna få LH-ökning innan sprutan tagits så det blev ingen tajminghjälp då heller.)

  • Soluppgång

    Nej, jag åker till Danmark.

    Andra gången råkade jag missa ägglossningen. Det var såvitt jag förstod inte så pass sent att chansen var noll, men den var låg.

    Första gången blev vältajmad. Det är oklart om det inte blev befruktning alls eller om det blev befruktning men ägget inte fäste, eller om det t.o.m. fäste men blev extremt tidigt missfall. (Jag plussade aldrig med graviditetstest.) Jag blödde rikligare än normalt. Ett tag efter ett ägg befruktats utsöndrar det hcg har jag läst för att signalera till livmoderslemhinnan att det är på väg, så då kan slemhinnan börja bli tjockare, och därmed blöda lite mer än vanligt ifall ägget inte fäster eller det blir extremt tidigt missfall, om jag har förstått det hela rätt (?).

    Tredje gången (20 jan) blev vältajmad. Så nu håller jag tummarna igen.

  • Soluppgång

    Tack för tumhållningen!

    Det blev ingen graviditet den här gången heller. Läkarna i Köpenhamn sa innan första försöket att det är i genomsnitt 15% chans för graviditet per vältajmat försök, och jag har som sagt gjort två vältajmade försök (där ägglossningen prickats bra) och ett där jag missade ägglossningen. Då jag lägger ca 13 000 kr/gång (totalt med resor, hotell, gynekologbesök, donatorprov, försändelse av donatorprov till klinik, klinikbesök, ägglossningsstickor, etc.) så har jag nu lagt ca 39 000 kr.

    Jag har bestämt mig för att nästa försök får bli en IVF, även om det är ännu mycket dyrare, för då är chansen till graviditet per försök i alla fall högre än 15%.

    Jag önskar er lycka till också.  :)

Svar på tråden Insemination med donator