• effemg­ea
  Äldre 17 feb 14:50
  210087 visningar
  4212 svar
  Inlägg från effemgea Visa alla inlägg
  4212
  210087

  Varför hatar folk MP?

  Miss Behave skrev 2014-02-17 12:35:49 följande:

  Min tanke med. Tror SD-are ogillar MP eftersom de är konkurrenter om 3-4 platsen (om än V också är påväg dit med) så förhoppningsvis hamnar sd på max 5:e platsen.

  MP är annars ett parti som borde få mer att säga till om. Allt för lite resurser har lagts på miljöarbete de senaste åren (och även åren dessförinnan).

  Ideologin bakom partiet är hänsyn och omtanke kring miljön. (inte hat och avsky till andra "raser").

  MP är inte mitt förstahandsval dock. Men i andra hand så..
  Tror Jamku utgår från vad man tycker på avpixlat och liknande sajter.

  Det är klart att MP måste vara ett hatobjekt av rang för sverigedemokrater och liknande figurer. Partiet är ju en ständig påminnelse om att SD:s intåg i riksdagen i praktiken innebar att Sveriges invandringspolitik förändrades i mer liberal riktning eftersom Alliansen valde att samarbeta med MP avseende invandringspolitiken i syfte att undvika SD-inflytande.

  Jag skulle inte tro att MP är mer hatat än något annat parti bland vanligt folk - det vill säga om man bortser från SD-sympatisörerna.
 • effemg­ea
  Äldre 23 feb 12:25
  #30
  Gert skrev 2014-02-22 22:28:40 följande:
  Miljöparti är endast stora för att de har ordet miljö i sitt partinamn. Folk läser miljöpartiet och tänker "Oh vad bra. Miljön är så viktigt så miljöpartiet måste rösta på." Om de hade hetat De Gröna eller något annat så hade de inte ens suttit i riksdagen med samma politik. Det säger allt om deras väljare.
  Hmm, vilken metod har du använt för att avläsa varför folk röstar på MP?

  Alltså - hur får du dina uppenbarelser?
 • effemg­ea
  Äldre 4 mar 08:36
  #90
  Samporia skrev 2014-03-03 00:33:43 följande:
  MP hatas framförallt för att det är ett landsfientligt parti som skulle innebära en ekonomisk katastrof för Sverige om dom kom till makten, dom vill stoppa allt som rör sig - inklusive industrin och företagandet. Det är ett fullständigt ansvarslöst parti som grundar sin politik utifrån hur dom önskade att samhället var snarare än hur det egentligen är.

  En annan sak som gör att dom hatas är nog för att dom gett upp miljön och blivit invandringsextremister utan vett och sans, ett parti som skiter blankt i nationalekonomers rapporter och kör sitt populistiska race oavsett konsekvenser.

  MP är ett mycket farligt parti som tom i den högsta toppen har flummande knarkare med noll koll på verkligheten.

  Man undrar alltid över vilka okunniga idioter som röstar på detta trams, själv har jag aldrig träffat någon men enligt opinionen så tycks var 12.e person man möter rösta på detta kalle anka-parti och det är obehagligt och får mig att skämmas.

  Här har man trott att svenskar var smarta?
  Det blir lite som i riksdagsdebatten där Björns Söder påpekade att SD är MP:s motpol i nästan allt och Åsa Romson instämde förtjust i sin replik.

  Egentligen skulle man kunna konstruera en politisk MP-SD skala som alternativ till höger-vänster-skalan.

  Problemet blir bara att samtliga de övriga partierna skulle hamna så pass nära MP att skalan inte blir relevant, fast däremot tror jag att det finns en del väljare som röstar på moderaterna som egentligen står närmare SD än MP.

  Framförallt den där sortens moderater som upplever att klimathotet bara är rappakalja medan hotet från ryssen är en realitet.
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 4 mar 09:05
  #92
  Fagerlund skrev 2014-03-04 08:40:51 följande:
  Sverigedemokraterna är ett mittenparti, klart till vänster om Moderaterna. Miljöpartiet är utanför skalan.
  Antar att du syftar på höger-vänster-skalan. 

  Nja, det är väl svårare att placera in SD än MP på den skalan. Det var därför jag tog upp den alternativa skalan.

  Det finns någon tråd där någon undrar vad motsatsen till en feminist är - och det finns ju bara ett korrekt svar på den frågan: en icke-feminist.

  Men det lustiga är att MP och SD är varandras motsatser i så mycket att man nästan kan säga att en miljöpartist är motsatsen till en sverigedemokrat. 
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 4 mar 10:21
  #94
  Fagerlund skrev 2014-03-04 09:47:27 följande:
  Jo, det stämmer. Dom smartaste hittar man inte i Miljöpartiet.
  Fast även där finns det ett motsatsförhållande, det krävs ett visst mått av (själv)-insikt för att kunna bedöma huruvida någon är smart eller inte.

  Själv tycker jag inte att det var så smart av dig att inte kunna förstå en enkel tidningstext i den här trådstarten 

  www.familjeliv.se/Forum-26-175/m72613476.html

  Jag blir inte heller särskilt imponerad av telepatiaktiviteter som innebär att man konstaterat hur många som innerst inne tycker vad de påstår sig tycka.

  Själv kan jag inte bedöma hur smarta miljöpartister är, men jag brukar förvånas över att så många sverigedemokrater inte kan skilja mellan ett nej och ett ja, inte vet skillnaden mellan kommun och stat och kommer fram till sina insikter med hjälp av paranormala aktiviteter.

  Jag skulle vilja sträcka mig så långt att jag påstår att om motsatsskalan SD-MP gäller i allt så har miljöpartiet de i särklass smartaste anhängarna.

  Problemet är bara att man inte kan utgå från att sambandet okunniga sverigedemokrater kunniga miljöpartister verkligen existerar.
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 4 mar 11:07
  #96
  Fagerlund skrev 2014-03-04 10:46:03 följande:

   


  Och inte minst den gamla godingen:
  ">


  " rel="nofollow" target="_blank">
  Tja, jag skulle vilja påstå att det är en viss skillnad mellan ditt sätt att generalisera utifrån ett enstaka valt exempel och mitt sätt att göra detsamma.

  Skillnaden ligger i att jag utgår från dina inlägg eftersom det är du som upplever att miljöpartister är osmarta.

  Jag skulle vilja påstå att just oförmågan eller oviljan att förstå att det inte är särskilt smart att bygga argumentationen utifrån enskilda valda exempel kännetecknar sekten kring Åkesson.

  Vi har exempelvis avpixlat som väljer  ut enskilda exempel som sedan besökarna samfällt kommenterar och generaliserar kring.

  Vi har SD-klacken här på FL där du långt från är ensam om att bygga din argumentation dels på bristande läsförståelse, som i exemplet från Gästriketidningen, eller på paranormala upplevelser som när du uttalar dig om vad folk tycker innerst inne.

  Det gäller naturligtvis inte alla sverigedemokrater, men delar av sekten måste vara det mest vidskepliga och okunniga som Sverige överhuvudtaget kan visa upp.
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 15 mar 16:21
  Gert skrev 2014-03-15 15:44:53 följande:
  Iofs finns det ingen bevisning att folk som röstar på MP är intelligenta eller har hög utbildning.
  Nu är det ju fullt möjligt att se hur utbildningsnivån påverkar partisympatierna i SCB:s stora partisympatiundersökningar.

  Bland män med endast grundskoleutbilding sympatiserade 15,2 procent med SD medan MP hade stöd av tre procent i gruppen lågutbildade män.

  Motsvarande siffror bland lågutbildade kvinnor var 7,3 procent för SD och 7,8 för MP

  Bland högutbildade män (minst tre års eftergymnasial utbildning) var stödet för SD 3,8 procent och för MP och för MP 13,3 procent.

  Bland högutbildade kvinnor hade SD stöd av 1,0 procent och MP av 16,9 procent.

  Rätt dramatiska skillnader och på goda grunder kan man påstå att  den typiska SD-väljaren är lågutbildad man medan den typiska MP-väljaren är högutbildad man eller kvinna.

  Källa: SCB:s partisympatiunderskning november 2013.
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 15 mar 16:58
  kenneth768768 skrev 2014-03-15 16:25:42 följande:
  Men går det att utröna några orsak-verkan-samband ur detta? Eller vilka poänger medför detta?
  Det tror jag inte - då kommer man ner till tolkningar och åsikter av vad som kan vara korrelerat till utbildningsnivå. Som exempelvis läsförståelse, förmåga att föra resonemang som håller ihop eller något som förvånat mig; att så många sverigedemokrater debatterar som om de vore en allvetande berättare med kännedom om andras tankar och känslor.

  Men det är bara min åsikt - inte någon slutsats.
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 15 mar 17:06
  Gert skrev 2014-03-15 16:26:20 följande:
  Så nu räknas man som lågutbildad om man har en grundskoleutbildning? Intressant. Vad jag Flumpartiets Jan Björklund åt detta?
  Grundskolan är obligatorisk - så i princip är det den lägsta utbildningsnivån man kan ha om man är född och uppvuxen i Sverige.

  Du kanske bommade att jag skrev endast grundskoleutbildning - även de som har högskoleutbildning har naturligtvis grundskoleutbildning - men genom att SCB anger "endast grundskoleutbildning" så kommer inte dessa med i statistiken.

  Du kan också notera att endast är exkluderat från statistiken över de med minst tre års eftergymnasial utbildning, eftersom  dessa också har grundskola och gymnasium, men där använder man "minst" i stället.
  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
 • effemg­ea
  Äldre 16 mar 15:51

  Björklund brukar ofta tala om flumskola och syftar  väl då på den socialt inriktade skolan som betonade relationer på bekostnad av kunskapsinlärning.

  Man kan ju hoppas att han är medveten om att motsättningen mellan lärare som arbetar med relationer och de som arbetar med att förmedla kunskaper mest är en konstruktion och att relationell pedagogik är en förutsättning för verklig kunskapsförmedling.


  Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?
Logga in
Bli medlem