Inlägg från: effemgea |Visa alla inlägg
  • effemgea

    Varför hatar folk MP?

    Mentat skrev 2014-04-17 12:01:39 följande:
    Det förekommer givetvis, lika väl som det också förekommer vice versa. Om man skall diskutera teknik så hjälper det att ha en del insikter i teknik också och just vad gäller (mp):s energipolitik så tycker jag mig sakna en hel del där. Talet om att ersätta kärnkraften med sol och vind är så uppenbart huvudlöst att det illustrerar tesen.
    Njaej, jag har en fot i bägge lägren och tycker nog att humanister och samhällsvetare ofta har en mer ödmjuk inställning till såväl egen som andras kunskaper än vad många naturvetare och tekniker har.

    Dessutom anser jag inte att man behöver vara fysiker för att kunna diskutera och förstå energipolitik, man behöver nog bara vara hyfsat allmänbildad, hyfsat flexibel och hyfsat ödmjuk.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea

    Det är inget fel med att ha visioner, tycker jag - men just kärnkraft tycks ha ett så starkt symbolvärde för såväl många av anhängarna som motståndarna att den viktiga aspekten att man måste gräva där man står ibland verkar komma i skymundan.

    Själv har jag ingen känslomässig relation till kärnkraft och anser att den gärna kan avvecklas, men först sedan man verkligen kan visa att detta inte innebär att alternativet direkt eller indirekt är mer klimatpåverkande - eller utvecklas, om man kan visa att det även i praktiken är möjligt att utveckla den så att den inte leder till en energipolitisk återvändsgränd.


    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    themia skrev 2014-04-21 09:35:43 följande:
    Det är det ständiga gynnandet av den lilla gruppen, familjens bästa;, stadsdelens bästa; kommunens bästa; landets bästa som har lett fram till att ingen tar på sig ansvaret för jordens bästa.

    Resultatet av det synsättet är att vi nu befinner oss i en situation när livet (alltså även din familj) på jorden är hotat, om inte drastiska åtgärder vidtas under detta århundrade.
    Och med drastiska menar jag åtgärder kommer att i grunden förändra allas våra liv.
    Förändringen behöver dock inte enbart bli till det sämre om den gröna rörelsen får bestämma.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Andrers skrev 2014-04-21 11:48:17 följande:
    När en miljöpartist talar om "Drastiska åtgärder" blir man lite rädd. Det kan bara betyda elände. Det är för många tokar i det partiet.

    Drastiska åtgärder får drastiska konsekvenser.  
    Det finns ett mycket tydligt vetenskapligt konsensus om att vi genom vår mänskliga påverkan är på väg att dramatiskt försämra förutsättningarna för oss själva.

    Jag uppfattar det som att en hel del av reaktionerna mot MP bottnar just i att partiet inte ser en klimatanpassad politik som något man talar om vid högtidliga tillfällen men skiter i till vardags.

    Jag har liksom egna barn - som har ett egenvärde även långt efter mig.

    Jag är uppfostrad så att jag fått lära att ta hand om skiten efter mig själv, inte blunda för den eller överlåta till "de som har hand om det" att ta ansvar för mig - med det menar jag att miljöpolitik börjar hos mig och fortsätter hela vägen till den globala nivån.

    Ja, ju längre vi väntar med att ta ansvar - desto mer drastiska kommer åtgärderna att tvingas bli, och tyvärr desto mer verkningslösa.

    Jag får inga Khmer-vibbar av MP. Jag tycker att partiet behövs i svensk politik, även om jag inte alltid anser att deras lösningar är de bästa tänkbara.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Gert skrev 2014-04-21 16:21:22 följande:
    Alla partier har miljöpolitik. Mp:s miljöpolitik är inte ens något vidare bra.
    Tja, om man ska utgå från vad svenska folket anser så tyckte 33 procent att MP har den bästa miljöpolitiken, enligt Novus.

    Det kan t ex jämföras med de två procent som ansåg att SD har den bästa miljöpolitiken.

    Hur går det med din folkräkning förresten? Har du fått hjälp med att kalibrera kulramen, eller kommer du fortfarande fram till att 100.000 syrier invandrade till Sverige förra åretSkrattande

    Och var det under räkningen av syrier, som du gjorde din miljöpolitiska analys?

    En del sverigedemokrater anser ju att den viktigaste miljöpolitiska frågan är ett invandringsstopp. Har du kommit fram till samma slutsats i din analys?

    Bifogar en länk till din folkräkning: Ser att du kallar Ullenhag för Ullentott där. Har du förresten någon teori om varför sekter så ofta förvränger namnet på personer de ogillar?

    www.familjeliv.se/Forum-26-65/m72796120.html
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    themia skrev 2014-04-21 18:52:58 följande:
    Så kan varje promille av världens befolkning resonera.
    Ergo: Inget händer.
    Dessvärre möter man ju den attityden alltsomoftast.

    På arbetsplatser där somliga tycks mena att de kan gå på halvfart i kraft av att det är så många andra som tar i. Eller överhuvudtaget i fråga om personligt ansvar där somliga menar att det inte spelar någon roll i det stora hela, att deras insats aldrig kan bli annat än försumbar hursomhelst.

    Det är det jag gillar mest med MP, om jag förstått partiets synsätt rätt - att det börjar i det lilla och fortsätter utåt och inte att man sitter och gapar likt en fågelunge och väntar på andras initiativ.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Jupiter skrev 2014-04-21 18:25:39 följande:
    Kom 100. 000 syrianer hit förra året? vart får folk allt ifrån? haha lågutbildade idioter alltså...
    Ja Gert har tydligen räknat syrier.

    Möjligen kan man ha vissa synpunkter på Gerts sätt att räknaSkrattande
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Quintus Zebra skrev 2014-04-22 00:21:47 följande:



    Gör de?
    Det gör de visserligen inte - men de kräver att avvecklingen inleds omedelbart.

    "Vi motsätter oss byggandet av nya reaktorer i Sverige, eller effekthöjning i befintliga, och vill i stället påbörja avvecklingen av kärnkraften omedelbart"

    För mig en mycket egendomlig skrivning eller inställning.

    Jag kräver inte att du ska svara för MP:s partiprogram - men så mycket mer miljömedvetet det hade varit om det stått "så snart energiomställningen medger att kärnkraften inte behöver ersättas av fossila bränslen" i stället för omedelbart
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Quintus Zebra skrev 2014-04-22 08:29:59 följande:
    Tycker ju att det är två väldigt olika saker, att påbörja avveckling och att stänga av så att hushåll blir strömlösa.

    Jag talar inte för MP. Har ju själv till och med lämnat partiet (fast det berodde ej på kärnkraften eller energipolitiken).
    Men jag tror att jag inte är ensam med att inte anse att kärnkraften är en av de allra mest akuta miljöfrågorna. Upplever att det i debatten oftare är motståndare som tar upp just kärnkraft (människor som ibland är väldigt ointresserade av miljö i andra sammanhang, och som inte någon gång annars är engagerade i kampen mot fossilberoendet, som plötsligt i denna debatt blir jätteengagerade i klimathotet). Jag hade hellre diskuterat annat.
    Men med det sagt så anser jag ju att om man tittar närmare på vad kärnkraft faktiskt innebär i miljöpåverkan, så är det för mig uppenbart att den energiformen inte hör hemma i ett samhälle som strävar efter hållbarhet. Jag vill precis som MP att den avvecklas så snart det går. Men precis som MP är jag också en minst lika stark motståndare till kolkraft eller liknande. För MP är det antagligen så uppenbart att kärnkraft inte ska bytas mot fossiler, att de känner att de inte behöver skriva det.

    Och att något står i partiprogram är ju inte detsamma som att ett parti kräver det. Socialdemokraterna har väl t.ex. fortfarande inskrivet i partiprogramet att monarkin ska avskaffas? Men om nån påstod att SAP kräver att republik ska införas, så skulle jag påstå att det är en överdrift också. Det finns alltid ett glapp mellan ideologi och praktisk politik.

    I de flesta partier (förutom t.ex. SD) så är ju inte partiprogrammet något som partiledningen bara ändrar hur de vill. Partiprogrammet klubbas av en kongress. Och ser man på hela MP så är det knappast förvånande att det står så. Kärnkraftsmotståndet har som du tidigare skrev ett stort symbolvärde för dem. Det vore ju inte helt fel att påstå att MP i alla fall delvis uppstod ur "Nej till kärnkraft"-rörelsen. Att få igenom en ändring i kärnkraftsfrågan på en kongress blir nog just nu väldigt svårt.
    Men det är inte kongressen som kan komma att sitta i regering. Det är folk från en, i mina ögon nästan för, pragmatisk partitopp.
    Ja, fast jag skulle gärna se att MP hade en mindre symbolrelaterad syn på partiets förflutna i den politik som syftar framåt. Tror jag skrev "Kill Your Darlings" i ett tidigare inlägg i tråden - fullt så drastisk behöver man kanske inte vara, men Sverige och världen ser inte längre ut som vid kärnkraftsomröstningen 1980.

    Om du har varit aktiv i MP så gissar jag att du är medveten om att det finns en och annan miljöpartist som ser kärnkraft som sinnebilden för en energislösande och miljöförstörande samhällssyn - och de kan de väl få tycka, särskilt som de till en viss del förmodligen har rätt. Men så skulle det inte behöva vara - och för mig innebär "omedelbart" just omedelbart och en avveckling är en avveckling.

    Bra iallafall att det står att de "vill" i partiprogrammet och inte kräver som jag råkade skriva.

    Får jag fråga varför du lämnade MP - tror att svaret skulle kunna bli mindre förutsägbart än diskussionen om MP och kärnkraft.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Quintus Zebra skrev 2014-04-23 01:07:04 följande:
    Tycker att MP har strukit så det räcker i sitt partiprogram, vilket är ett av skälen till att jag lämnade.

    I dagsläget tror jag MP:s medlemmar med rätt stor majoritet är överens om att kärnkraft inte finns med i deras vision av framtiden. Så partiprogrammet kommer nog inte ändras.

    För mig är partiprogrammet en plats för just visioner. Inför varje val släpps ett handlingsprogram som mer precist visar vilken politik som ska genomföras.

    En avveckling är en avveckling. Men hur lång tid den tar är en annan fråga.

    Som sagt, i sossarnas partiprogram står det att monarkin inte ska ärvas vidare en generation till. Det är inte samma sak som att de anser att det är en politik värd att praktisera.
    Men med tanke på hur pragmatiska Fridolin och Romson verkar vara så har jag extremt svårt att tro att
    de kommer ens att riskera att leva upp till myten om "det livsfarliga MP" som riskerar svensk industri med sitt "kärnkraftshat".

    Jag blev allt mer trött på att nästan alla mina hjärtefrågor ströks ur programmet. Och på att partiet utvecklades helt i en riktning som jag inte uppskattar. Själva beslutet tog jag strax efter förra valet då det stod klart att MP stöttade regeringen i beslutet att förlänga den svenska insatsen i Afghanistan. Pacifisten i mig fick allergisk chock och sprang och gömde sig! ;)

    Sen kommer jag möjligtvis rösta på dem ändå. Vet inte riktigt vad jag skulle rösta på annars.

    Tja, det handlar väl ofta om att hitta det parti man tycker minst illa om och rösta på dem. Jag har inte röstat på MP tidigare men kommer förmodligen att göra det i årets val.

    Lustigt nog tror jag att det snarare är motståndarna än anhängarna som i så fall kommer att fälla avgörandet - inte för att det borde vara så men det är i alla fall intressant med reaktionerna på MP - eller om man så vill MP-motståndets psykologi som den exempelvis kommer till uttryck i den här tråden.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Tom Araya skrev 2014-04-23 00:23:35 följande:
    Vissa åsikter är rent skadliga att ha vid makten.
    Politiker har lite väl mycket makt över försvaret och de visar gång på gång att de inte klarar av att hantera frågan.
    En inställning som var ganska vanlig förr, särskilt i Sydamerika.
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Quintus Zebra skrev 2014-04-23 08:38:49 följande:
    Förklara gärna lite mer vad du menar. Så jag inte missförstår. Är säkert trög på morgonen. :)
    Nja, var väl bara jag som hade lite bråttom på morgonen.

    Vad jag menade är att åtminstone jag inte enbart ser vad ett parti förespråkar för politik utan också vilka som lockas av ett partis politik och vilka som ogillar partiet.

    Den här tråden är ett gott exempel på varför jag överväger att rösta på MPSolig
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
  • effemgea
    Quintus Zebra skrev 2014-04-24 09:14:20 följande:



    Jag tänker väl ungefär likadant. Det är ju enklare i nuläget att rangordna partierna nedifrån än uppifrån. Det är enklare att utröna vilka jag absolut inte vill ska få någon egentlig makt, än att hitta några som vill styra landet på det sätt jag önskar att det gjordes.
    Snyggt att du lyckas undvika alla provokationer. Jag tror aldrig jag sett tydligare exempel på varianten debattera genom att medvetet missförstå.

    Dessutom tycks det vara synnerligen inopportunt att ifrågasätta om kapprustning är den bästa fredsmetoden - snart är det väl någon som föreslår att vi antingen indirekt, genom Nato, eller direkt av egen försorg måste skaffa oss kärnvapen som skydd mot den ryska aggressionen och deras drömmar om att återskapa och utvidga imperiet.

    Jag hade länge en affisch som gjordes efter första världskriget med budskapet "Aldrig mera krig".

    Undrar vad den blev av?
    Alla måste liksom böja sina huvuden inför hans briljans. Sverigedemokrat om Åkesson.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?