Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Varför hatar folk MP?

    Journalistkåren älskar (mp). Därför lär vi inte se några kritiska granskningar av t.ex. partiets energipolitik som inte hänger ihop för fem öre.

    Vanligt folk kan avsky (mp) för att de är ett vänsterparti som låter ändamålet helga medlen och vill styra människors liv i orimligt hög grad.

  • Mentat
    Sensitiveguy skrev 2014-02-27 15:55:13 följande:

    MP är ett individualistiskt parti med inslag av rättvisetänkande. Var får du att de vill styra människor?
    Nja, jag minns fortfarande deras tidigare partiprogram som innehöll passusen "Endast sådan produktion som är nödvändig skall vara tillåten" (sic!), det placerade dem långt ut på vänsterkanten.

    Rättvisa kan definieras på olika sätt. Vänstern vill gärna monopolisera ordet men avser oftast med det "lika utfall". Rättvisa kan lika gärna vara "lika förutsättningar".
  • Mentat
    Sensitiveguy skrev 2014-02-27 18:04:02 följande:

    Den meningen bör nog inte tas på för stort allvar. Den syftar väl på att miljöförstörande verksamheter bör ej finnas, alternativt att industrin har med rätta fått en mindre betydelse.

    Vänstern definierat som V och S syftar nog mer på en rättfärdig fördelning, men bara rättvisa kan betyda flera saker ja.
    Ett partiprogram har granskats av många medlemmar, diskuterats på en stämma och nagelfarits noga innan det klubbas, Om ingen i partiet har lagt märke till att passusen är en ren definition av planekonomi så säger det en hel del om hur långt till vänster (mp):s kärna och veteraner står.
  • Mentat
    Sensitiveguy skrev 2014-03-02 18:50:10 följande:

    Kärnan består för övrigt troligen av allt från höger till vänster, stor variation alltså. Att sedermera påstå att veteraner finns på en viss sida, när man har ingen källa till detta, tyder på att man är oinsatt. En grågrön skala är viktigare, det slog man fast ända ifrån partiets start.
    Partiprogrammet är väl en så god källa som man över huvud taget kan få? Du kan kalla det "en liten skrivning" i partiprogrammet, jag gör det inte men läsare av tråden kan få dra sina egna slutsatser. Det har ju i praktiken också visat sig att (mp) är ett vänsterparti, om nu någon har tvivlat på det.
  • Mentat
    Andrers skrev 2014-04-07 08:57:55 följande:
    Det är otroligt naivt att gå på detta med partiprogrammet.
    Naturligtvis måste man gå efter partiprogrammet. Det är det som definierar partiet och det är det som innehåller de grundläggande värderingar medlemmarna ställer upp på, även om det förstås alltid går att hitta något som varje medlem hade velat ändra på.

    Ändå, partiprogrammet har stötts och blötts på partikongresser och allt vad man kallar dem och har röstats igenom såsom det som skall vara det medlemmarna vill uppnå. Det är den källan man bör använda i första hand när man studerar ett parti, vilket parti som helst.
  • Mentat
    themia skrev 2014-04-07 10:27:11 följande:
    Om du tycker det, då kan jag erkänna att jag är naiv.
    Energipolitiken är direkt naiv i det att man inbillar sig att man kan ersätta kärnkraften med sol, vind och vågkraft plus en del sparande. Så kul är det inte att betala elräkningar att man gör det för nöjes skull. De flesta som har elvärmda bostäder har säkerligen redan kompletterat med värmeväxlare. Sol och vind har den grundläggande svagheten att vi inte har någon metod att lagra den energin från juli till januari, då vi behöver den som mest.

    Om (mp) hade tagit klimathotet på allvar skulle de givetvis ha förordat att vi bygger nya kärnkraftverk och satsar på att låta den förnybara energi vi kan få fram gå till att ersätta fossila bränslen i första hand.
  • Mentat
    Fagerlund skrev 2014-04-07 10:55:11 följande:
    Detta är helt sant, men eftersom hela Miljöpartiet har sitt ursprung i Greenpeace och deras fanatiska kamp mot kärnkraft så kommer det aldrig ske.
    Visserligen, jag reagerade bara på naiviteten i sammanhanget.
  • Mentat
    themia skrev 2014-04-07 23:49:03 följande:
    Ja, dina två senaste inlägg är absolut resultat av låg begåvning
    Instämmer, bedrövlig argumentationsteknik.
  • Mentat
    Leonard Cohen skrev 2014-04-08 09:06:09 följande:
    (rent personangrepp utan att tillföra något i sak)
    Tack, jag uppfattar det som en komplimang.
  • Mentat
    Leonard Cohen skrev 2014-04-08 09:55:55 följande:
    ha ha, ja så kan man ju förstås ta det. dom flesta kräks väl lite lätt i mungipan bara man nämner KräksalliansenKräks nu för tiden.

    Själv tycker jag att det är ganska fantastiskt att dom lyckats förstöra ett helt land på bara 7,5 år, fast dom har ju förvisso haft hjälp av hundratusentals massimporterade afrikaner och araber under förstörelseprocessen.

    Tror den blinda gåsen Reinfeldt har pumpat in över en halv miljon människor trots att vi haft noll behov av dom, precis som för 7 år sedan, och 25 år sedan. Tur det finns skattebetalare och åldringar att offra.

    Din guru kan mycket väl lida av antisocial personlighetsstörning, visst har han väl potential att hamna på ett mentalsjukhus?
    Jo, det brukar låta så från oppositionen. Gnäll, gnäll, gnäll.

    Nu är det så att andelen i normal yrkesverksam ålder som är i arbete har ökat, trots denna höga invandring och trots fem års internationell kris under regeringen Reinfeldt. (Se SCB:s arbetskraftsundersökningar, Q3 2006 vs Q3 2013, 20-64 år)

    Svensk ekonomi utvecklas riktigt bra. Förväntad BNP-tillväxt 2014 2,7%, vilket är mycket bra (www.svd.se/naringsliv/nyheter/ukrainakrisen-hotar-konjunkturen_3443510.svd )

    Sverige är det enda land i EU som har minskat sin statsskuld under finanskrisens år (epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do&init=1&language=en&pcode=tsdde410&plugin=1 )

    Svensk sjukvård får toppbetyg i Europa (www.svd.se/nyheter/inrikes/svep-skillnader-i-vard-i-europa_3442724.svd )

    Tittar man på fakta finns alltså inte mycket att gnälla på. Tvärtom, vi kan vara mycket nöjda.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?