Inlägg från: Fagerlund |Visa alla inlägg
  • Fagerlund

    Varför hatar folk MP?

    themia skrev 2014-07-10 11:36:46 följande:
    Behöver du nya glasögon?

    Nej, jag menar att man bör tillsätta fullt kompetenta kvinnor.
    Liksom att man bör tillsätta fullt kompetenta män när det är för stor obalans åt andra hållet

    Förvånar mig att jag måste vara så tydlig mot dig, som jag betraktar som en intelligent kvinna, även om jag ogillar din syn på politik, moral och genus.
    Det ska alltså kvoteras kompetenta människor till jobb? Så sker redan, det kallas "rekrytering".
  • Fagerlund
    Jeaninne skrev 2014-07-10 12:13:21 följande:
    Grejen är ju bara att det inte kan funka hur länge som helst. Resurserna tar slut. Och fusionsenergi är dessutom farlig. Tänk bara på hur länge de tar för avfallet att halveras ner till icke-farliga halter av radioaktivitet! Hur kan vi ens förvänta oss, att folk som hittar sådant avfall om 300 år ska fatta att det är farligt..?

    Du kräver alltså helt ofarliga energikällor som varar för evigt? Har du nåt förslag? 

    Apropå det förbrukade kärnbränslet, så antar jag att du är uppdaterad på fjärde generationens kärnreaktorer, till exempel den ryska BN-800 som just gått i drift?


     


     

  • Fagerlund
    Philipsson skrev 2014-07-10 12:51:16 följande:
    Miljön är i synnerhet en global fråga. Vi löser ju inte miljöfrågan genom att t.ex. beskatta bilen ännu hårdare i SVERIGE. Sverige och en del andra länder i Europa har ju redan kommit ganska långt när det gäller miljöförbättringarna.

    Mp har inte fattat det utan angriper miljöfrågan utifrån nåt slags moraliskt perspektiv, deras diskurs påminner om den som man hör på frireligiösas väckelsemöten.

    Vad det handlar om är globala avtal.

    När det gäller kärnkraften så ska den naturligtvis avvecklas, undan för undan. Inga nya kärnkraftverk ska byggas.

    Vi ska inte glömma att Sverige redan utan kärnkraften i princip är självförsörjande när det gäller el-energi.

    Konstigt dock att Mp aldrig talar om nedragningar när det gäller el-konsumtionen. Elbilars batterier måste ju liksom laddas och för det måste elen komma nånstans ifrån.

    Varför tror du det? Hur stämmer det med denna simulator:


    www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Energi/Elsimulator/


     

  • Fagerlund
    ölburk2 skrev 2014-07-10 14:41:42 följande:
    Ingen energi är helt ofarlig, just för att det är energi det handlar om, en energikälla som vara för "evigt" är Solen.
    Den ger mer energi äv vad vi nånsin kan förbruka, å lösningar finns redan på hur vi ska utnyttja den för att för "evigt" bli av med energiproblemet.

    Men ingen regering i Världen som idag är beroende av kärnkraft, eller har tillgång till andra energiproducerande produkter till ett rimligt pris, eller de energiproducerande företagen, vill vi ska gå över till Solenrgin redan nu.
    Det skulle innebära stora förluster i rena pengar å en maktförflyttning, alltså väntar man med att ta större steg mot ren Solenergi tills gas å olja sinar..
     
    Nån som tror vindkraften är framtiden?
    Glöm det, den är enbart en biprodukt, en parantes i vår energiförsörning under några decennier.., ett bra sätt att skjuta energiproblemet framför oss å tysta miljömupparna, det påverkar heller inte inkomsterna för oljebolag eller regeringar, då dom ofta själv är de som står bakom vindkraftprojekten å därmed håvar in ev vinster..

    Med solenergin går inte det, för den kan lätt användas för småskalig pruduktion, så där mister alltså regeringar å oljebolagen helt makten å inkomsten..
    Ingen kan missa vad det skulle innebära.., så jag gissar det grunnas nåt otroligt mycket på hur dessa förluster ska kunna ersättas.., makthavarna skulle såklart vilja beskatta, å jag tror dom hittar på nåt sätt att förbjuda eller avgiftsbelägga solenergin.

    Skatteförluster måste alltid ersättas med avgifter av nåt slag, om vi ska kunna behålla välfärden..., rätt lustigt hur väl Alliansen lyckats lura folk, att dom fått det bättre genom att skatten har sänkts, att dom själva betalat allt ur egen ficka har dom helt missat.., vad Alliansen har gjort är att sälja ut allt av värde vi svenskar en gång i tiden sparat ihop till å byggt upp för välfärden, å när pengarna från dessa försäljningar tar slut, ja då kommer skattehöjningar, höjda avgifter eller fler avgifter att införas.., detta oavsett vilka som sitter i regeringen.., alla behöver samma mängd pengar, bara sättet att håva in dom skiljer..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
    Men varför sätter inte du igång och pumpar ut gratis solenergi till alla människor, och konkurrerar arslet av alla energibolag?
  • Fagerlund
    ölburk2 skrev 2014-07-10 20:47:55 följande:
    Det är bara på papperet som nån el skickas fram å tillbaka till Tyskland, el omdirigeras för att minska ledningsförluster, så ett bolag kan skicka sin el till en annan producent, som i sin tur skickar sin el den till lämpligt ställe som avslutar med att skicka sin producerade el till den 1:a producenten som sålde elen.., hmm.. undra om det blev nåt begripligt av det där smile1.gif

    Nästan all el sälj på nåt som kallas SPOT, här är t.ex NordPool SPOT:s hemsida: http://www.nordpoolspot.com/
    Vad som görs är att elen säljs till högstbjudande.., under sommaren säljs svenkproducerad el i massor till varmare länder som förbrukar mest el då, den behövs för kylning i dom länderna.

    Tyvärr får vi svenskar inte nån del av vinsten längre, då Alliansen mer eller mindre skänkt bort kraftverken våra föräldra slitit ihop pengar till å varit med å bygga för att vi svensker skulle bli självförsörjande på el, så att våra mycket elenrgikrävande industrier skulla få tillgång till bra å billig el, för ökad konkurrenskraft å därmed tryggade jobb för en stor del av befolkningen.., elen är., förlåt, var  en av delarna i den ekonomins ryggrad, den ryggraden är nu knäckt acv Alliansen..

    Vintertid så exporterar vi även en massa el, mer å mer då klimatförändringen gjort att vädret skiftar fort + att vi exporterar till ställen vi aldrig tidigare gjort..
    Bolagen får bra betalt å säljer till den som betalar bäst, så i Sverige blir elen en bristvara när bolagen sålt mer el än vad som behövs i Sverige om t.ex en köldknäpp slår till.., då finns inga reserver att ta till, bolagen vill ju alltid sälja allt dom kan producera i samma stund elen produceras, då elen inte går att lagra..

    tidigare sålde vi inte mer, än att vi alltid hade tillräckligt för att täcka upp för toppar i elförbrukningen.., men det var då det, på den tiden när vi var rika svenskar å var ägare av många fina industrier som våra föräldrar köpt åt sina barn, d.v.s oss, med pengar dom jobbat ihop å som då utgjorde ryggraden i Sverige.., nu är vi utfattiga, äger ta.mig-fan inte ett skit, allt är borta, så nu står vi där å kan inte ens producera vår egen el längre.., så går det när girigheten tillåts ta över det sunda förnuftet..
     


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
    Vad är det för strunt!? Det finns mer inhemsk elproduktion än nånsin tidigare, men om en rödgrön röra skulle komma till makten ryker både kärnkraft och vattenkraft.
  • Fagerlund
    ölburk2 skrev 2014-07-10 23:57:13 följande:
    Nu är det inte storleken på elproduktionen jag skriver om eller vad som händer om den Rödgröna röran får makten, utan tillgången, du får läsa om så kanske det klarnar för dig.., inget fel att missuppfatta, det gör vi alla ibland.. 
    Men är du här för att företräda Alliansens politik så säg det rakt ut, så vi andra förstår varför du svarar som du gör..
    Självklart försvarar jag Alliansens politik. Finns något alternativ?
  • Fagerlund
    themia skrev 2014-07-10 23:25:40 följande:
    Fagerlunds röra är betydligt värre.

    Att en rödgrön majoritet skulle avskaffa vattenkraften, vad har du fått de dumheterna ifrån?
    Miljöpartiet har börjat driva frågan att riva mindre vattenkraftverk.
  • Fagerlund
    ölburk2 skrev 2014-07-11 11:28:13 följande:
    Ok, men vissa av de mindre kraftverken kan faktiskt tas ur bruk, dom är omoderna å deras produktion har flerfallt kompenserats genom upprustningar å moderniseringar av andra elproducerande kraftverk, inte bara då vatten.., dock ser jag helst att man undviker vindkraft i mesta möjliga mån..

    Det går därmed att återställa vattendragen, å göra dom attraktiva för t.ex (fritids)fiske/turism.., turism är f.ö nåt Sverige borde satsa mångmiljardbelopp på.
    Men ännu tycks inte politikerna riktigt ha sett potentialen hos turismen, tur då att den privata sektor gjort det, men deras pengar räcker inte till, det behövs åxå att dom få ta del av våra gemensamma pengar, d.v.s pengar från statskassan..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
    Det är betydligt enklare att återställa naturen efter ett kärnkraftverk än ett vattenkraftverk.
  • Fagerlund
    themia skrev 2014-07-12 01:26:48 följande:
    Den jämförelsen håller inte.
    Nazismen är ett diktatoriskt system, där inga demokratiska beslut fattas.

    Kvotering är inget system, det är enstaka åtgärder som tas till när behov anses påkallat
    Och vad skulle kunna påkalla kvotering?
  • Fagerlund
    Philipsson skrev 2014-07-20 09:22:05 följande:

    Vad det handlar om är motsvarigheter till 70-talets velourmän (vad hände med dem?).


    Deras oförmåga att reproducera sig, i konkurrens med riktiga män, ledde till att arten dog ut.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?