Inlägg från: Magdalena88 |Visa alla inlägg
  • Magdalena88

    Pergotime

    Hej tjejer, jag hoppar in här med er om man får.

    För att göra en lång historia kort så verkar det inte som jag har egen ÄL efter mitt p-piller stopp i juli 2013. Jag och min man längtar efter en första liten bebis. Vi båda är rätt så chockade över hur mycket som ska stämma när man ska bli gravid. Trodde inte det skulle vara så svårt. Men nu så denna månad har jag fått pergotime utskrivet av gyn och jag verkligen hoppas det tar sig. Eller just nu hoppas jag bara att jag får ÄL för det har jag inte haft sen jag slutade med p-pillerna!
    Var på VUL igår och fick höra att det såg fint ut. Hade en blåsa på 18mm. Gyn sa att min ÄL borde bli i veckan så nu testar jag febrilt varje dag och hoppas.

    Känns väldigt skönt att kunna läsa om andra i samma sits. Man känner sig inte lika ensam. :)

  • Magdalena88
    Närkommerjunior2 skrev 2014-03-11 18:36:55 följande:
    Kul att fler hittar hit Magdalena88. Det låter ju lovande att det är ett ägg på g! Har gyn pratat om ovitrellespruta om ägget inte skulle släppa? Hoppas att du får positivt äl-test snart så att ni kan försöka :)

    Vilken cykeldag är du på?
    Tack :)
    Min gyn sa att man får diskutera spruta om ägget inte lossar på egen hand först. Så i sådana fall vid nästa omgång... Har ni tagit sprutan? Fick ni den på en gång då eller?
    Är på cykeldag 13 idag... Känns egentligen bara som en evig längtan... Vill att tiden ska gå fort!
  • Magdalena88

    I have a kid:
    Jag ska få gå och ta blodprov på tisdag för att se om jag haft ÄL. Det är ju enda sättet man faktiskt kan veta så det tycker jag absolut att du ska kräva. Ring till din gyn redan nu. Säg att du aldrig får utslag på stickan och verkligen inte tror du fått någon äl. För har det inte funkat med bara pergotime så bör man få sprutan som hjälper ägget lossa vid nästa gång.

    Själv så är jag på CD 17 och fortfarande inget utslag på stickan för ÄL. Känns rätt så kört denna månad... :(

  • Magdalena88

    Åh håller verkligen tummarna för dig Mytime! Vi behöver lite positiva nyheter här i denna tråd.

    Igår fick jag äntligen för första gången på 4 månader utslag för ÄL på äl-stickorna. Var så glad att jag skuttade runt här hemma. Så pergotime måste verkligen ha gjort skilnad i min kropp!
    Så idag är det antagligen ägglossning och nu börjar 2 långa veckor till BIM....

    Hur går det för er andra?

  • Magdalena88

    Mytime, har du verkligen bim så tidigt när du ätit pergotime? Vilken dag hade du ÄL?ge inte upp hoppet än! Ta ett morgontest imorgon?

  • Magdalena88

    I have a kid: jag skulle lyssna på läkaren för jag fick höra av min gyn att pergotime är kvar i kroppen i 2 menscyklar. Väldigt många får ju köra pergokur varannan månad bara. Så då kanske läkaren tänker att en halv tablett om dagen + det som sitter i kroppen redan

  • Magdalena88
    Mytime skrev 2014-03-19 13:56:02 följande:
    Va på vul dag 13 o då sa doktorn att äggen skulle släppa "när som helst nu" pga storleken så förmodligen kring dag 14-15 va de väl ägglossning o idag är ja på dag 29. Förutom förra månaden när mensen kom på dag 33 så har den de senaste månaderna kommit på dag 25-26, utan pergotime. Detta var ju min första kur me pergotime så ja har ingen aning om de ska förändras nåt? Ja har ganska dålig koll över huvudtaget på hur min kropp beter sig. När mensen borde komma osv. Är eg sista lite drygt halvåret som de varit "regelbundet" annars har min mens hoppat ganska ordentligt med några dagar hit el dit men inga jättestora hopp utan kanske ett par dagar. Men som sagt förutom förra månaden så har sista månaderna innan varit på dag 26.
    När jag var på vul dag 12 så fick jag höra precis samma sak men fick inte ÄL förrän dag 18 så det behöver inte betyda att det var just då sm gyn sa... Men har du tagit ett morgontest?
    Jag tror nämligen cykeln blir minst 28 dagar med pergotime oavsett vad man haft innan. Det är för att mognadsprocessen av äggen tar lite mer tid än vanligt.
    Så jag skulle verkligen inte ge upp om jag vore du! :)

  • Magdalena88
    I have a kid skrev 2014-03-19 17:55:37 följande:
    Överväger fortfarande.... JO jag ska få ta blodprov dag 25 eller vad hon sa! Men när jag frågade om pergotime fortfarande är kvar i kroppen svarade hon NEJ! och att om det fanns kvar i kroppen skulle hon sett det, så känns ju som att om 1 tablett gav 2 ägg.. så lär en halv inte ge nått.....
    Alltså hur kan gynekologer säga så olika? Man blir ju lite orolig... vem ska man lita på?
    Följ din magkänsla. Om du lika gärna kan tänka dig tvillingar så kör bara :)
Svar på tråden Pergotime