• Äldre 20 Feb 16:26
    11287 visningar
    173 svar
    173
    11287

    Pergotime

    Har suttit o letat men känns bara som de e gamla trådar som dyker upp så ja startar en ny och hoppas jag inte blir själv här. Ja ska börja med pergotime för första gången nu på söndag. Fick sexförbud från dag 1 med pergotime tills VUL för att de inte vill riskera överstimulering med fler än två ägg, men vi vill ju jättegärna ha tvillingar oxå om de går att önska liksom. Vore de inte bättre att ha sex mkt då om de finns fler ägg liksom o de kan ju lika gärna bara bli ett ägg o då e de ju ingen risk för flera bebisar heller så?? Varför sexförbud? Är inte risken att man missar ägglossningen istället om man väntar till dag 13? Alltså menen startade i onsdags (igår) och ja ska äta pergotime från söndag till torsdag o sen VUL på måndagen 3/3. Så då e de ju dag 13 i cykeln. Orolig att vi missar istället och dessutom eftersom vi försökt få barn så pass länge så börjar ju sex på "bestämda" tider kännas väldigt tråkigt, kan man då inte istället få ha sex när man känner för de oxå? Fler som ska börja med pergotime nu eller som ätit de några ggr? Vilka biverkningar har ni fått osv? Tänkte vi kunde följas åt med våra frågor

  • Svar på tråden Pergotime
  • Äldre 23 Feb 02:13
    #1

    Puffar, ska ta första tabletten om några timmar

  • Äldre 23 Feb 10:20
    #2

    Hej! Jag började med Pergotime för första gången igår och är också nyfiken på om jag kommer få biverkningar eller inte. Men jag ska på vul dag 14 för att se hur stora/många äggblåsorna blir och har inte fått nåt sexförbud inför det. Antar att om de ser flera mogna äggblåsor då att vi kan få sexförbud men det hoppas jag inte... Har du helt sexförbud innan vul också?

  • Äldre 23 Feb 12:55
    #3

    De sa "inget oskyddat samlag" under tablettperioden o inför vul. Eftersom spermierna kan leva flera dagar..

  • Äldre 23 Feb 13:01
    #4

    Varför man sätter "sexförbud".
    För det första måste jag säga att det är ovanligt att ge sexförbud redan från början, innan man har gjort vul och sett utvecklingen, men det är ju bra att de ser till säkerheten. Även om du gärna vill ha tvillingar så är det i vårdens ögon sett en riskgraviditet som inte är helt ofarlig för varken dig eller barnen och det vill ju vården självklart inte bidra till.
    För det andra, om du nu skulle bli överstimulerad och lossa en massa ägg så finns det risk för inte bara tvillingar utan snarare trillingar, fyrlingar, femlingar... Låter det lika lockande?

    Risken att missa ägglossningen är liten, äggen växer ca 1-2 mm per dag och lossar först mellan 20-30 mm så det tar några dagar för ägget att växa till sig även efter sista tabletten. Man brukar göra vul för att kolla tillväxten som rutin på dag 12-14, just för att det oftast inte har hänt tillräckligt mycket innan dess för att kunna ge en säker bedömning om ifall och när ägglossning kan tänkas ske. Skulle ägglossning ske tidigare kan det istället ha vuxit alldeles för fort, ägg som växer för fort kan få dålig kvalitet så att de inte är befruktningsbara.

    Jag tog Pergotime för drygt 5 år sen, de enda biverkningar jag fick var sjukt ömma bröstvårtor i samband med ägglossningen. Jag tog 6 enkelkurer, med ägglossning på alla men utan resultat så det fick bli ivf istället.

    Jag hoppas allt går bra för er, så att ni kan få ha sex som ni vill snart igen Och givetvis att det ska ta sig redan på första kuren så att ni slipper allt trassel med undersökningar och allt det där!

  • Äldre 23 Feb 13:11
    #5

    Tack så mkt för informationen

  • Äldre 25 Feb 16:49
    #6

    Hej, Känns bra att följa andra som är i samma sits. Jag kommer börja ta min första kur av Pergotime imorgon och har den 5 mars tid för VUL. Jag har hört att många fått bieffekter av tabletterna men det får man höra om alla tabletter så jag hoppas på det bästa gällande bieffekter och graviditet.

  • Äldre 25 Feb 17:13
    #7

    Hej!

    Jag ska börja med pergotime för första gången på fredag. Kul att följas åt med några i liknande sits :) Vi har en son sen tidigare på drygt ett år och har försökt få syskon till honom sen han kom utan framgång. Han blev till på första försöket men det var visst inte lika lätt andra gången. Nu krånglar min ägglossning, troligtvis pga stress och oro för sonen som varit sjuk.

    De har även upptäckt något avvikande i min livmoder vid hydrosonografi. Skulle göra en ny undersökning strax efter denna mens men läkaren var sjuk så nu måste jag vänta en månad till för att få svar. Fick dock pergotime ändå då det som ser avvikande ut är så litet att det troligtvis inte påverkar en graviditet utan mest kollas upp för säkerhets skull.

    Lycka till på era vul! Vi har inte fått något sexförbud i förväg.

  • Äldre 25 Feb 20:41
    #8

    Har ni andra känt av några biverkningar? Ja tog tredje tabletten idag o har lite "känningar" i nedre delen av magen, lite som magknip korta stunder. Känner mig lite "uppblåst" oxå men inget annat konstigt. Men de där "sexförbudet" har vi struntat i. Får väl se om de bli fler ggr innan VUL men dag 1 o 2 kunde vi inte låta bli iaf. Känns ju lite som att OM de skulle ta sig denna gång så är chanserna ändå fruktansvärt små att de skulle bli fler än en bebis me tanke på hur länge vi försökt o ändå inte lyckats. Sannolikheten att de skulle ta sig o dessutom att de skulle bli fler tror ja är väldigt liten men man kan ju alltid hoppas på en el två iaf. Fler som tänker så?

  • Äldre 26 Feb 01:23
    #9

    Mytime jag tänker precis som du! Skulle inte heller lyssna på förbud om man inte var väldigt överstimulerad. Två eller tre skulle funka fint tycker jag som vill ha många barn :)

    Spännande att se vad de säger på ditt vul! Jag längtar tills på fredag då jag ska ta första pillret, känns så spännande!

  • Äldre 26 Feb 07:14
    #10

    Vi funderar också på att strunta i sexförbudet men är lite osäker kring det på grund av överstimulering. Om oturen är framme kan fler är två ägg bli befruktade vilket innebär att det skulle innebära en riskgraviditet. Jag vet inte om jag vågar riskera missfall eller att barnen inte blir friska. Men jag vill även tillägga att jag är fantastiskt glad, idag är det nämligen första dagen på kuren med pergotime!

Svar på tråden Pergotime