Inlägg från: Grappa |Visa alla inlägg
  • Grappa

    istället för parmesan?

    Jag tänkte laga denna, men är inte så förtjust i parmesan, vad kan jag ta istället?
     
    500-600 g kycklingfilé
    5-6 dl corn flakes
    3/4 dl riven parmesan 
    salt, peppar och paprika
    3 msk vetemjöl
    ½ dl vispgrädde
     
    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar på längden.
    3. Krossa corn flaksen i en påse (håll koll så att det inte blir något hål i påsen!). Blanda sedan ner den rivna parmesanen i påsen.
    4. Häll upp vetemjölet i en skål eller djupt fat och blanda med kryddor.
    5. Häll upp vispgrädden i ytterligare en skål (eller djupt fat).
    6. Vänd varje filé i först mjölet, sen grädden och stoppa tills sist filén i påsen och skaka. Lägg sedan på en plåt.
    7. Stek kycklingen i ugnen i ca 25-30 minuter.
     

Svar på tråden istället för parmesan?