Inlägg från: Carnitas |Visa alla inlägg
  • Carnitas

    Hemmagjorda hamburgare?

    Väl avvägd tillagningstid, så slipper man göra pannbiff(dvs blanda i massa konstiga saker som ströbröd och ägg, som inte hör hemma i en burgare).

  • Carnitas
    skaparlust skrev 2014-04-29 19:26:23 följande:
    Om man slänger i ägg, ströbröd, lök och annat blir det ju pannbiff istället för hamburgare. Hamburgare ska helst smaka rent kött tycker jag.

    Lök kan jag acceptera, då den har en smakhöjande effekt.


    Medans ägg och ströbröd, bara påverkar konsistensen.

  • Carnitas
    skaparlust skrev 2014-04-29 19:42:34 följande:
    Lök i färsen ger löksmak. Till hamburgare har man lökringar så får man inte bara löksmaken utan också krisp och fräsch-het. smile1.gif

    Det var ju detta jag ville säga, att det ger smak och då en krydda.


    Där ägg och ströbröd, bidrar väldans lite till smak.


     


    Sen hindrar ju det inte att man har lökringar ändå.


    Även kan man låta löken andas i 15min, så får den mildare smak.


    Men gillar man inte lök alls, som du verkar göra.


    Så ska man givetvis inte ha lök i.


     


    Sen ska jag givetvis säga att jag inte har så ofta lök i.


    Utan jag gör olika varianter, från gång till annan.

  • Carnitas
    skaparlust skrev 2014-04-29 19:54:41 följande:
    Okej, men jag håller inte med. Utan tvivel ger löken smak (löksmak), men den förhöjer inte smaken - det är olika saker för mig - just i en färsbiff. Jag gillar lök, men inte i färsen. Dessutom skulle vilket barn som helst kunna intyga att lök i färsbiffen påverkar konsistensen.

    Lök kan däremot fungera smakförhöjande i långkok med flera ingredienser, där alla ingredienser tar smak av varandra.

    Men smaken är som baken. smile1.gif

    Här är du helt chanslös, och som du säger smaken är som baken = delad.


    Du gillar inte lök, jag gillar lök.


    Lök använder jag som krydda.

    Konsistensen ändras så fort man petar på köttfärsen, men lökens inverkan på köttfärsen är väldans låg.

  • Carnitas
    skaparlust skrev 2014-04-29 22:31:24 följande:
    Chanslös?

    Nå, om du bjuder mig på en hamburgare kommer jag hur som helst att äta och säga att den var god. smile1.gif

    Ja, på det vi pratar om.

    Om du inte gillar lök, så gillar du inte lök i din burgare.


    har inget emot detta.


    Det ändrar inte att lök är en mycket tydlig smakgivare, som jag nu råkar tycka om(bland annat).


    Oftast blir nog en bulle i handen, höjer andra och så PANG!!!!! så är burgaren platt och klar för stekas.


    Får nåt varv med vitpepparn först(oftast), saltar gör jag ibland med stekningen och ibland efter.


    Då brukar inte löken vara annat än färsk och på hamburgaren istället.


    Då jag även älskar lök där Skrattande

  • Carnitas
    förvirrande skrev 2014-04-30 10:57:48 följande:
    River alltid rödbeta i färsen. Smakar gott och gör den saftig. Som alternativt tillbehör brukar jag lägga i ett stekt ägg. Också alla grönsaker förstås.

    Saftig kan man göra den om man tillagar den rätt.


    Men gillar du smaken, så varför inte.

Svar på tråden Hemmagjorda hamburgare?