• AnnaLo

    Adoption från Polen

    Hej alla=)
    Jag och min man ska adoptera från Polen. Våra papper blev godkända i Polen för ca 2 månader sen och är naturligtvis super nyfikna på allt som har med adoption till Polen att göra. Vi har varit gifta i ungefär 2år så vi passar in på två av de tre organisationer som finns i Polen. Vi fyller båda 30 i år så vi hoppas att vår unga ålder är en fördel=) Vi har medgivande för både ett barn och syskon.  Vi hoppas att vi är en familj till nästa sommar=) Hur länge fick ni vänta på BB?

    Som sagt vi är så nyfikna på allt som har med adoption till Polen att göra=)

    Hälsningar
    en längtande Polenmamma

  • Svar på tråden Adoption från Polen
  • AnnaLo

    Hej maysan74!
    Då är det ju snart er tur:) hoppas verkligen att det blir er tur snart då! Härligt att ni redan är på plats 1 och "bara" väntat mindre än 1år. Hoppas vi oxå har sådan tur:) passar ni in på alla organisationerna i Polen? Vad har ni för medgivande?

  • AnnaLo

    Va kul att höra ang de polska barnhemmen. Känns skönt att veta att barnen har det okej där nere i väntan på en familj. Vi skulle också så gärna vilja gå på en sådan träff. Men inte haft möjlighet än. Men hoppas att vi får till det nästa gång. Kan tänka mig att det var intressant?
    Vi har också öppet medgivande men vi har önskat ålder 0-36mån för ett barn o 0-5år för syskon. Jag hoppas att vår önskan gör att det kanske kan gå lite snabbare:)
    Har ni varit i Polen någon gång? Vi är sugna på att åka ner i sommar eller i höst:)

  • AnnaLo

    Ja en kurs/utbildningsdag måste vi få till att gå på. Roligt att träffa andra i samma situation också. Ja som jag förstått genom att läsa mig till bland annat här så har barnen många diagnoser. Men vår kontaktperson har sagt till oss också att det inte är mer diagnoser på barnen från Polen än något annat land i Europa. Så vi litar på det:)
    Vi tänker också att vi ska lära oss lite polska sen när det närmar sig. Är ju väldigt bra att bara kunna några fraser så man kan göra sig lite förstådd o förstå barnet.
    Tänk nu är det inte alls länge kvar tills det är er tur:) har ni vågat förbereda er med olika köp? Jag är super sugen på att börja köpa olika saker, men så svårt när man inte har någon aning om vem den lilla/lille är. Men snart kommer jag nog inte kunna hålla mig länge.
    Har ni medgivande för ett eller syskon förresten?

  • AnnaLo

    Hej JAG är BÄST:)
    Jag har sett ditt namn i andra Polen trådar, men välkommen hit:)
    Har du några bra tips o dela med dig? Hur länge fick ni vänta på BB? Passade ni in hos alla 3 organisationerna? Hur upplevde ni Polen som adoptionsland? Hur har allt gått sen ni kom hem?
    Just nu suger man åt sig all information:)

  • AnnaLo

    Såg på bfa:s hemsida att det kom ett bb igår. Maysan74 är det ni som har turen? Hoppasð???

  • AnnaLo

    Åhhh crocheta grattis! En liten flicka:) Jag blir alltid lika glad när jag hör att någon får BB:) vilken spännande tid ni har framför er nu! Första mötet med er lilla tjej snart! Underbart ju! Det är ju det man drömt om läääänge.
    Va härligt då köade ni inte heller så länge i Polen kön. Nästan 10månader? Passade ni in på alla tre myndigheterna?
    Grattis igen:) skriv gärna här o berätta om er resa:)

  • AnnaLo

    Juno vad snabbt det gick för er med barnbesked:) alltid härligt att höra solskensberättelser! Det gör att vi som inte fått något BB hoppas på kort väntetid:)

  • AnnaLo

    Crocheta ja hoppas ni snart får resebesked så ni kan åka iväg. Kan tänka mig att ni lever i ett lyckorus nu. Men njut av det!
    Vad kul att höra att det kan gå så fort även man inte passar in på alla myndigheterna:) känns ju hoppfullt! Är bara att hålla tummarna för att vi oxå ha lite tur:)
    Ja men fortsätt gärna att håll oss uppdaterade på vad som händer i er process:)
    Grattis igen:)

  • AnnaLo

    Hej nånting:)
    Och välkommen till tråden:) åhhh vad härligt! 4 månader det låter ju som en dröm:) passade ni in på alla myndigheterna? Finns det någon särskild anledning till varför det gick så fort?
    Har du några bra tips att dela med dig som ganska nybliven adoptionsmamma?

    Har även en fråga till er andra som fått BB. När ert BB kom har ni då legat på plats 1 eller 2 i Sverige kön, eller kan man få BB trots att man ligger längre bak i kön?
    Är så roligt att vi är några stycken som har/ väntar BB från Polen:)

Svar på tråden Adoption från Polen