• Äldre 24 Mar 19:50
    29906 visningar
    62 svar
    62
    29906

    Adoption från Polen

    Hej alla=)
    Jag och min man ska adoptera från Polen. Våra papper blev godkända i Polen för ca 2 månader sen och är naturligtvis super nyfikna på allt som har med adoption till Polen att göra. Vi har varit gifta i ungefär 2år så vi passar in på två av de tre organisationer som finns i Polen. Vi fyller båda 30 i år så vi hoppas att vår unga ålder är en fördel=) Vi har medgivande för både ett barn och syskon.  Vi hoppas att vi är en familj till nästa sommar=) Hur länge fick ni vänta på BB?

    Som sagt vi är så nyfikna på allt som har med adoption till Polen att göra=)

    Hälsningar
    en längtande Polenmamma

  • Svar på tråden Adoption från Polen
  • maysan­74
    Äldre 25 Mar 10:59
    #1

    Hej, Anna-Lo!
    Jag och min man går också och väntar på barnbesked från Polen. Våra papper registrerades i juni förra året och vi är först i kön till barnbesked nu om det kommer ett barn som stämmer in på vår "profil". Vi är 10 år äldre än vad ni är, och då kan det ta lite längre tid att få bli föräldrar till ett litet barn (0-2). I Bfa-A som vi adopterar genom anger dom 12-24 månaders väntan på BB. Men det kan ju gå fortare också! Håller tummarna både för er och oss!

  • Äldre 25 Mar 14:39
    #2

    Hej maysan74!
    Då är det ju snart er tur:) hoppas verkligen att det blir er tur snart då! Härligt att ni redan är på plats 1 och "bara" väntat mindre än 1år. Hoppas vi oxå har sådan tur:) passar ni in på alla organisationerna i Polen? Vad har ni för medgivande?

  • maysan­74
    Äldre 27 Mar 12:33
    #3

    Ja, vi passar in på alla 3. Vi har ett öppet medgivande, men har önskemål om barn upp till 2-års ålder.
    Vi var på en Öst-Europa-träff förra hösten i regi av BFA och fick träffa den polska kontakten, vilket kändes jättebra - det verkar som de flesta barnhem i Polen har bra standard och tar väl hand om barnen. Sen är det ju inget liv för ett barn på en institution, så klart, men det känns bra att veta att de antagligen inte blir vanskötta där i väntan på en egen familj.

  • Äldre 27 Mar 22:26
    #4

    Va kul att höra ang de polska barnhemmen. Känns skönt att veta att barnen har det okej där nere i väntan på en familj. Vi skulle också så gärna vilja gå på en sådan träff. Men inte haft möjlighet än. Men hoppas att vi får till det nästa gång. Kan tänka mig att det var intressant?
    Vi har också öppet medgivande men vi har önskat ålder 0-36mån för ett barn o 0-5år för syskon. Jag hoppas att vår önskan gör att det kanske kan gå lite snabbare:)
    Har ni varit i Polen någon gång? Vi är sugna på att åka ner i sommar eller i höst:)

  • maysan­74
    Äldre 28 Mar 10:51
    #5

    Jag tror absolut att er unga ålder kan vara en fördel om ni önskar så unga barn som möjligt! 

    Ja, gå på träff nästa gång om ni har möjlighet! Det var mycket intressant, om än lite läskigt då dom gick igenom alla möjliga hemska diagnoser barn kan ha. Vi pratade dock med den polska kontakten efteråt och hon kände inte till flerparten av dom och har jobbat mycket länge med adoptivbarn från Polen, så det verkar inte vara mer vanligt där fast ryktena säger att de flesta adoptivbarn har diagnoser. De flesta har fått för lite kärlek och stimulans, och kan därför ligga lite efter i utveckling, men det tar dom snart igen i en kärleksfull familj, sa hon.

    Jag har bara varit på en kort shoppingtur i Polen strax över tyska gränsen, men har köpt lite böcker om landet nu och ser fram emot att åka dit. Vi har även börjat en kurs i polska, då det kan vara bra att kunna några fraser, tänkte vi… Svårt språk har vi märkt  - alldeles för många konsonanter och kasus, så vi får nog sänka ambitionsnivån lite, he he...

  • Äldre 30 Mar 11:11
    #6

    Ja en kurs/utbildningsdag måste vi få till att gå på. Roligt att träffa andra i samma situation också. Ja som jag förstått genom att läsa mig till bland annat här så har barnen många diagnoser. Men vår kontaktperson har sagt till oss också att det inte är mer diagnoser på barnen från Polen än något annat land i Europa. Så vi litar på det:)
    Vi tänker också att vi ska lära oss lite polska sen när det närmar sig. Är ju väldigt bra att bara kunna några fraser så man kan göra sig lite förstådd o förstå barnet.
    Tänk nu är det inte alls länge kvar tills det är er tur:) har ni vågat förbereda er med olika köp? Jag är super sugen på att börja köpa olika saker, men så svårt när man inte har någon aning om vem den lilla/lille är. Men snart kommer jag nog inte kunna hålla mig länge.
    Har ni medgivande för ett eller syskon förresten?

  • Äldre 30 Mar 19:44
    #7

    Har en son från Polen sedan 4år tillbaka.

  • Äldre 30 Mar 21:57
    #8

    Hej JAG är BÄST:)
    Jag har sett ditt namn i andra Polen trådar, men välkommen hit:)
    Har du några bra tips o dela med dig? Hur länge fick ni vänta på BB? Passade ni in hos alla 3 organisationerna? Hur upplevde ni Polen som adoptionsland? Hur har allt gått sen ni kom hem?
    Just nu suger man åt sig all information:)

  • Äldre 1 Apr 07:30
    #9

    Såg på bfa:s hemsida att det kom ett bb igår. Maysan74 är det ni som har turen? Hoppasð???

  • Äldre 1 Apr 09:08
    #10

    Adopterade ett syskonpar från Polen för 8 år sedan. Nu är de stora 15 och 11 år Hjärta

    Barnhemmet hade okej standard med mycket personal (läkare, psykolog osv) massor med leksaker men sämre med kläder och maten var nog rätt begränsad. Vi uppfattade att de hade det bra där, men att 6-åringen var mycket medveten om att det gällde att skaffa sig en ny mamma och pappa. Hon högg oss direkt och körde undan andra som möjligen också var intresserade. Det var hjärtklämmandeRynkar på näsan

    För oss, då för 8 år sedan, tog det två månader innan vi fick BB. Det berodde på att den äldsta flickan var nästan 7 år och har FAS. Flera familjer som stod i kö före oss hade tackat nej vid sitt BB. I normala fall skulle det tagit ca 1 år också på den tiden. Men kan man tänka sig SN av olika slag kan det gå fort. Innan vi fick BB på våra flickor fick vi frågan om tre systrar, 1, 3 och 5 år gamla, men då tackade vi nej eftersom vi inte tyckte att vi hade möjlighet att ta tre barn på en gång.

Svar på tråden Adoption från Polen