• Brio

    Vill börja fotografera "på allvar". Var ska jag börja?

    Tänk på ljuset och var i bilden du placerar "föremålet". Hunden är jättesöt, men jag hade inte kapat tassen på den i bilden. Hade du backat lite hade hela hunden kommit med. Bara ett tips :)


    Den sista bilden gillade jag mycket, tyckte om känslan i den. Gråväder är inte dåligt fotoväder.  


    Jag började fota med en kompaktkamera med rutten upplösning och ganska dålig kvalité. Det var många år sedan, i början av 2000-talet. Efter några år med olika kompaktkameror köpte jag min första systemkamera, en nybörjarvänlig Nikon D40 som jag hade mycket glädje med i några år. I dag fotar jag med min telefon (Samsung Galaxy S3), min system Nikon D90 och en undervattenskamera som inte har någon vidare kvalité, men även den har sin charm. 


    Många blir besvikna över att bilderna inte blir som de tänkt sig efter ett köp av en dyrare kamera, visserligen blir kvalitén på bilden bättre, men i början fotade jag sämre med min systemkamera än vad jag gjorde med mina kompaktkameror från tidigt 00-tal. Det är bara att öva och lära känna sin kamera, även om det kan ta tid. Sen är ju fotografi en konstform och alla faller för olika saker, egentligen finns det väl inga rätt och fel. 


    Ju oftare kameran följer med ut, desto större chans till en bild att vara nöjd över :) 


    Jag är ingen fotograf, men du kanske kan få lite inspiration, jag länkar till min flickr: www.flickr.com/photos/malinv/


     

Svar på tråden Vill börja fotografera "på allvar". Var ska jag börja?