• Äldre 20 Apr 19:21
    13103 visningar
    60 svar
    60
    13103

    Ska man skaffa två barn?

    Min fråga är simpel, ska man skaffa två? Vi är nöjda med vår dotter och känner inte att vi vill ha fler barn... Är det egoistiskt eller är det ok?


  • Svar på tråden Ska man skaffa två barn?
  • Äldre 20 Apr 19:23
    #1

    Jag vill att min son ska ha ett syskon för att slippa vara ensam när jag och hans pappa dör.

  • Äldre 20 Apr 19:23
    #2

    Självklart är det ok, även om det är roligt för barnet att få ett syskon.

  • Äldre 20 Apr 19:29
    #3

    Klart det är ok att "bara" ha ett barn, fler barn skaffar man för man vill ha fler barn, inte för att ens barn ska få syskon!

  • Äldre 20 Apr 19:29
    #4
    +1

    Det är klart att det är okej.
    Man kan säkert få allt att bli egoistiskt om man vrider på det... Det är egoistiskt att inte skaffa barn alls. Det är egoistiskt att skaffa barn. Det är egoistiskt att bara skaffa ett barn. Det är egoistiskt att skaffa flera barn. Etc.

    Är ett barn nog så är det okej med ett barn. Att skaffa ett till "för att det ska vara så", eller för att "skaffa syskon" är väl inte en så kul anledning...

  • Äldre 20 Apr 19:32
    #5

    Om ni känner att ni inte vill ha fler barn så är ju svaret givet: skaffa inte fler.

    Det är ju inte alla syskon som har glädje av varandra. Skaffa inte ett barn till bara för att ni tror att ert barn vill det.

  • Äldre 20 Apr 19:35
    #6

    Jag själv har tre barn med fyra års mellan rum. Smidigt o bra då de är lite större när bäbis kom. När vi bara hade ett var vi nöjda, men sen kom tankarna att ge honom ett syskon för att han inte skulle bli själv sen när vi dör. Vi fick en grabb till och nu va vi klara sa vi! Sen helt oplanerat blev jag gravid med p-piller och vi valde att behålla. Då kom vår Alice. Mer komplett än så kan det inte bli! Jag förstår att man är nöjd med ett barn det var vi till en början. Och det är helt om man vill! Ingen ska tycka nåt annat. Sen fick vi höra länge innan tvåan kom att "ska ni inte skaffa syskon" av folk till höger o vänster. Det gjorde vi fast inte av tjatet utan för vi ville! Hur gamal är erat barn nu?

  • Äldre 21 Apr 07:14
    #7

    Jag kan absolut förstå att det finns föräldrar som är fullt nöjda med ett barn. Jag tyckte att det var väldigt lyxigt med bara ett barn, man har inte häcken full på samma sätt. Och så den där möjligheten att ge sitt barn fullkomlig och totalt odelad uppmärksamhet, det är väldigt mysigt.

    Själv väntar jag vårt 3:e barn

    Tramsigt att nöjda enbarnsföräldrar ständigt skall få pikande kommentarer..jag fattar för övrigt inte grejen med att folk prompt skall lägga sig i andras barnalstrande. För mig är det något privat.

  • Äldre 21 Apr 07:20
    #8

    Nej, det "ska" man inte. Man ska väl försöka få det antal barn man vill ha. Jag trodde jag ville ha tre, men nu har jag två och det räcker bra så. För MIG var det självklart att skaffa minst två. För dig är det kanske annorlunda. Och båda alternativen är helt ok.

  • grind
    Äldre 21 Apr 07:21
    #9

    Jag gillar egentligen 1 barn men valde att skaffa 2 av den enkla anledningen att det skulle bli oerhört tungt om det enda barnet av ena anledningen skulle gå bort. Med 2 barn är man mindre sårbar.

  • grind
    Äldre 21 Apr 07:23
    #10
    Kexen skrev 2014-04-20 19:21:00 följande:
    Min fråga är simpel, ska man skaffa två? Vi är nöjda med vår dotter och känner inte att vi vill ha fler barn... Är det egoistiskt eller är det ok?
    Vad är det för man förresten som inte vill ha en son? 
Svar på tråden Ska man skaffa två barn?