• Anonym (TS ångrar­)
    Äldre 14 Jun 10:41
    212916 visningar
    780 svar
    -1 +1
    780
    212916

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Jag ser att det kommer upp trådar där barnfria berättar om hur de måste försvara sitt barnfria liv, vilket är så tråkigt att det ska behöva göras. Till er som tjatar om att ni "fattar inte varför man inte vill ha" och att "ingen ångrar sina barn" vill jag bara säga: ni behöver inte fatta och jo visst finns det många som ångrar sina barn (t.ex. jag själv och sen vet jag två kvinnor till). Ni vet bara inte om det för det är inget man berättar i allmänhet, allt för att hålla fasaden om att allt är bra, livet leker och är perfekt, ungefär som på facebook.
    Jag är en av de kvinnor som ångrar att de skaffade sina barn, deal with it, pga grupptrycket och samhällets hjärntvätt, och nu kan jag knappast lämna bort henne. Vi finns, vi har insett att detta faktiskt inte passade oss och tyvärr är våra oönskade barn offren för våra ogenomtänkta beslut/enträgna påtryckningar från omgivningen. Visst står vi för konsekvenserna och tar hand om barnen, men det är synd att inte ha fått leva sitt egna, riktiga liv från första början. Med detta alternativa liv menar jag inte t.ex. supa sig full varje helg eller konstant resa jorden runt, jag är nykterist och reser rätt sällan, men aspekter såsom ansvaret, övrig livsstil, meningsfullt arbete/projekt, egentid, personliga behov och personlig lämplighet som förälder. 

    Creds till alla som tänker igenom detta livsval noga och gör klart för sig själva vad de vill och inte vill ha och sedan handlar efter det istället för att i blindo bara göra vad resten av flocken säger och gör, det om något är ansvarsfullt, var säkra på det ni barnfria Hjärta . Ni som tjatar, hintar och dömer våra liv, håll tyst bara om ni inte kan stänga av vad ni tänker och tycker att ni känner. 
  • Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn
  • Anonym (TS ångrar­) Trådstartaren
    Äldre 14 Jun 10:56
    #3
    Eisa skrev 2014-06-14 10:47:31 följande:

    Det var det första jag fick höra på mödravårdscentralen när jag var i typ vecka 6 och osäker på att behålla. Barnmorskan: Det finns många som ångrar sina barn fast de inte erkänner det.

    Så nog tror jag det förekommer. Men jag tycker synd om de som lägger energi på att ångra istället för att bara acceptera det man inte kan förändra och göra det bästa av situationen. Att ångra är enormt okonstruktivt. 

    Men jag kan förstå dig också TS. Två barn hade tagit knäcken på mig. Jag stannar vid ett.


    Jag tror att de flesta med mig försöker göra det bästa av livet trots allt, överlevnadsinstinkt :), och att man snarare tänker acceptera än ångra. Det behöver bara förtydligas i sådana här sammanhang för att fylla sitt syfte i upplysning. 
Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn