Inlägg från: Anonym (svårt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (svårt)

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Jag ångrade länge mitt barn. Jag var helt enkelt inte redo, jag skaffade barn med fel man, vid fel tillfälle i livet. Många kvällar har jag gråtit! Vid ett tillfälla funderade jag faktiskt att ge bort hela vårdnaden till pappan. Tyvärr är pappan oförmögen till att ta hand om sitt barn. Nu har jag en underbar sambo som stöttat mig otroligt genom åren. Och äntligen, efter 6 år, känner jag faktiskt verklig gläde över att vara mamma! Men jag är också glad att jag stannade vid ett. Det är knappt så jag räcker till bara för honom. 

  • Anonym (svårt)

    Jag tror att det som har hjälp mig mycket, förutom att han har blivit äldre och mer självgående (tack och lov kan han nu gå upp, göra frukost, ta ipaden och sysselsätta sig själv UTAN att väcka mig. Det är helt underbart. Sen går han ju i skolan också vilket underlättar. Dagisgrejen var ren terror. Jag tror att det enbart kommer bli bättre och bättre. Jag älskar tonåringar så det ser jag fram emot! Nej nu kom jag av mig lite. Men det som har hjälp är att släppa på den jävla prettogrejen att allt ska vara perfekt. T.ex. när han var bebbe så bar jag i sjal, gjorde all barnmat själv, använde inte napp osv för att ALLA sa att man måste göra så för att vara bra. Jag tog slut på mig själv! Nu är jag inte så noga. Han måste äta sina grönsaker och jag serverar bra och nyttig mat, men det är helt okej att äta lite gottis, även på vardagarna. Han får sitta med ipaden i några timmar om han vill. Jag är inte så noga med vad han vill göra så länge han sköter det han ska. Vi har en bra relation. Vi gör saker ihop. Jag älskar honom oerhört. Men jag får inte dåligt samvete om jag behöver göra något annat en hel dag, eller hel helg för den delen. Han kan underhålla sig själv en stund! Och genom att jag har släppt det dåliga samvetet har min kärlek växt och vi har det faktiskt jättebra ihop nu. Men man måste inte läsa saga VARJE kväll.

  • Anonym (svårt)
    Anton Chigurh skrev 2014-06-14 12:41:20 följande:
    100 %....hundra procent.....HUNDRA.

    Du kan inte vara 110 % säker. 

    Sorry. Detta var av nöden tvunget. 

    Kram  //Anton
     
  • Anonym (svårt)
    Anonym (tack) skrev 2014-06-14 12:54:15 följande:

    Jag har valt att inte skaffa barn för att jag är rädd för att bli som dina föräldrar. Jag vill tacka dig och ts för att ni visar att det inte behöver vara egoistiskt att välja bort barn. Tvärtom kan det vara något man gör med barnens bästa i åtanke.
  • Anonym (svårt)
    Anonym (två barns mamma) skrev 2014-06-15 07:15:11 följande:



    För mig var den tanken det första jag förstod när jag skulle skaffa barn. Det är ett stort ansvar, massa plikter, åtagande, offrande, dåligt med sömn, med tid, med ork, med tålamod. Jag förstod att det skulle bli jobbigt och även det SS jag ja till när jag valde behålla. Hur tänker då dom som ångrade sig? Trodde alla det skulle bli rosenskimrande rött? Förlossningdepression? Eller svårt med anknytning? Alla säger ju liksom hur jobbigt det är. Men den kärlek, lycka och glädje jag har över mitt barn är ju det som får mig kämpa igenom det jobbiga. Alla trötta nätter kan vara som bortblåst när barnet ler eller säger nåt. Hur känner en mamma som ångrar sitt barn? Behandlar hon barnet annorlunda? Orkar hon härda igenom jobbiga stunder om hon bara tänker att hon ångrar barnet? Gör hon då allt som en mamma som önskar sitt barn och älskar det och inte ångrar det?
    Jag trodde att det skulle vara jobbigt, men jag har väl levt ett skyddat liv eller nått, för jag insåg inte HUR jobbigt det skulle bli. Sen var det andra saker också, jag hade ett dåligt förhållande med pappan, vi hade ont om pengar, jag var väldigt fastlåst osv utan någon avlastning alls. När barnet var nått år så brukade jag rymma hemifrån. Jag gick helt enkelt upp innan pappa och barn vaknade och drog ut hela dagen, skrev en lapp med "idag får du ta hand om X". Det var ÄNDA sättet jag kunde få avlastning, eftersom pappan var ett as. Men sen lämnade jag honom och sen dess har det blivit mycket bättre. Men jag känner att jag miste flera år av mitt liv där. Jag har alltid älskat mitt barn med kärleken har varit "bittersweet". Jag kände länge att jag hade kunnat lämna om jag inte hade haft honom. Men nu när jag är nöjd med livet, är jag även nöjd med mammarollen. Dock är jag glad att småbarnsåren är över! Jag var INTE redo för att bli mamma när jag blev det, men nu har jag växt ikapp lite tror jag. Fast jag råkar ha en 6-åring istället för en bebis .
  • Anonym (svårt)

    Mitt barn var liksom mitt fängelse, eftersom jag var tvungen att ta hand om honom så kunde jag inte komma iväg från situation som jag hatade. Det är svårt nog med barn även om man har hus, bil, jobb, osv. Men när man INTE har det, så är det ett rent helvete. Det är ju egentligen inte barnets fel, eller var inte i mitt fall. Jag hade ett ganska "lätt" barn. Inga vakennätter eller så. Men jag tog ut min frustration över situationen på barnet. Alltså inte fysiskt, men känslomässigt.

  • Anonym (svårt)
    Anonym (9io) skrev 2014-06-15 08:28:52 följande:
    Nu börjar fasad snacket. Tråden var intressant i början- sen gnäll. sen fasad hur lycklig man är...suck
    Hur menar du nu, vilket fasadsnack?
  • Anonym (svårt)
    Anonym (9io) skrev 2014-06-15 09:40:51 följande:
    Första delen av tråden är förstående- och ingen anklagan på hur andra känner eller bör känna som det är senare i tråden. Det kan vara underbart med barn eller också en mardröm. Den som hävdar att det ena bara finns bygger upp en fasad i rosenrött eller den andra i kolsvart. Tycker det är en självklarhet att folk kan ångra sina val men de behöver inte vara en sämre föräldrar det. Det är styrka i att erkänna sina fel, berätta sina känslor- då man är sårbar.
    Att skriva allt i fasad hur "enbart underbart" allt är- likt stepford wife version är lögn och en fasad. Den som liksom hävdar att det enbart är underbart 24/dygnet ljuger- det är ju självklart att de också ångrar något eller har det svårt ibland eftersom vi är människor. Det är naturligt att känna så. Men att inbilla sig allt är underbart hela tiden är en fasad. Kommentar #294 var en sådan dömmande kommentar med brist på empati och kompetens. Att berätta om sina fel, ånger, misstag- det är exstremt långt ifrån omognad och egoism. För då har man självinsikt och en öppenhet. Att dömma folk som gör det- är dock omognad och inkompetens.
    Okej, då förstår jag. Trodde det var mig du syftade på. Jag hade det jättesvårt men jag vill ge hopp till dom som känner som jag gjorde, att det faktiskt KAN bli bättre! Kanske inte i alla fall. I mitt fall så finns det fortfarande gånger då jag inte orkar, men då han är självgående så kan jag helt enkelt säga det "mamma orkar inte, lek själv" så gör han det. Det gör så att jag faktiskt orkar andra gånger. Sen är allting inte rosenskimmrande men jag känner MER ofta glädje över att ha barn, än vad jag känner motsatsen. 
Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn