• vfja

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Hur sjukt har inte samhället blivit när mammor börjar ångra sina barn, när barn inte är önskvärda bara för att livet har blivit beroende av kapitalism och pengar, när barn ses som problem snarare än tillgångar.

    Kanske dags att vi börjar se på barn som det finaste vi har istället för det som prioriteras längst ned efter villa, efter bil, efter karriär och efter allt annat som man "måste" ha.

  • vfja
    sextiotalist skrev 2014-06-14 11:49:02 följande:
    Jag tror att det nog var vanligare förr, för då kunde inte ens kvinnorna välja.
    Jag tycker det sjuka inte är att de just ångrar sina barn, det sjuka är att de "tvingas" in i en roll pga yttre påtryckningar, som de inte vill ha.

    Det har inget med pengar eller så att göra, det har med livsval att göra. Folk har i alla tider valt bort barn. T.ex nunnor, eller är de också ett offer för kapitaltism?
    Fast nunnor har ju med religion att göra, och det är en helt annan diskussion.

    Men man märker ju så tydligt hur det är idag, barn har gått från att vara det finaste till att bli problem som man kanske vill dra på sig när man skaffat allt "nödvändigt" i livet. Det är en justering av våra prioriteringar, och de sätter barn längst ned på nedersta trappsteget istället för högst upp.
Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn