Inlägg från: Anonym (en som vet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (en som vet)

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Anonym (Sara) skrev 2014-06-14 16:06:30 följande:
    Jag tycker den här tråden är superviktig. Det är dags att slå hål på myten "man kan aldrig ångra ett barn". För uppenbarligen kan man det och det gör inte gott för någon. Vi måste respektera varandras val att leva, inte döma eller förminska andras livsval. För många (förmodligen majoriteten) är barn en fantastisk tillgång i livet, för andra är det bättre utan. Bara för att barn var något fantastiskt för mig behöver inte det betyda att det självklart kommer vara det för någon annan. Man måste få välja själv, utan att bli ifrågasatt eller stämplad som egoistisk. För det är minst lika egoistisk att välja att leva med barn som utan. 
    Amen på det! Solig
  • Anonym (en som vet)
    Anonym (SKÄRP ER) skrev 2014-06-14 15:24:10 följande:
    Snälla TYST bara ts! Fyf-n säger jag bara. SKYLL INTE på att "samhället tvingat dig till att ligga med en man och bli befruktad" det finns SKYDD och FRI ABORT. Pga sådana jävla egoistiska varelser som dig så får barn lida genom sin uppväxt och känna sig i vägen jämt. Kom inte och säg "jag visar det inte" för ett barn är ingen jävla växt, ett barn känner av sånt. Om du inte vill ha/gillar barn, FINE, skaffa inte några. Skyll inte på samhället för ditt psykopatiska beteende. Fy vad äcklad jag blev av den här tråden.
    Ja visst är det jobbigt att inse att man har fel och att ens rosiga lilla världsbild inte stämmer med verkligheten.

    Tror nog att ångrade barn som lever i Sverige har det fan så mycket bättre än de som blir utkastade till att bli sexuellt utnyttjade eller jobba på gatorna i andra länder. Du kanske skulle åka och uppfostra deras befolkning lite istället?
  • Anonym (en som vet)
    Anonym (Ja) skrev 2014-06-14 16:49:31 följande:
    Du har ingen aning om hur barn som inte är välkomna av sin egen mamma lever idag som vuxna.
    Däremot är det några stycken som har svarat här i tråden och det har påverkat dem enormt. 

    Helt övertygad om att barn som har en mamma/och/eller pappa som är oönskade känner av det till 100%.
    Det är verkligen inte lätt att som barn känna sig oälskad och växa upp till ett dåligt självförtroende som kan leda till stor misär.
    Självmål igen, du verkar ha talang för det här.

    Jag har själv ingen kontakt med min far (mitt val) och min mor var inte mycket att hänga i julgran heller, sa t ex aldrig att hon älskade mig på en hel uppväxt och prioriterade att försörja och vara "mamma" till en vuxen alkoholist.

    Men jag klarar mig riktigt bra ändå, tackar som frågar.

  • Anonym (en som vet)
    Scoops skrev 2014-06-14 17:04:45 följande:
    Buhu. Jävla snyfthistorier! Oavsett "dålig" barndom här i Sverige så finns här idag möjligheter att skapa sig en fin framtid, försörjningsmöjligheter, mat, kläder på kroppen, tak över huvudet och hälsosamma relationer med andra vuxna för att kompensera de tidigare dåliga relationerna till sina föräldrar. Så länge det ligger barn på gatan och dör eller blir ihjälslagna i andra länder så kommer jag att förakta folk som grinar och gnäller att deras mamma/pappa inte kramade på dem tillräckligt i detta förhålladevis trygga landet.

    Och kom inte och säg nu att jag inte vet vad jag talar om, jag växte upp där!

    PS: finns nog många bortgifta 13-åringar på andra håll i värden som ångrar sina barn mycket mer än vad folk gör här dessutom.
    Yepp, ungefär så. Jag har en ingift släkting på 45 bast som på fullaste allvar hävdar att hela hennes misslyckade liv är hennes mors fel. Ingen av hennes föräldrar dricker, använder droger, slåss, är fattiga eller så. De skilde sig när hon var 11 år och skaffade varsin ny välutbildad och ordentlig partner, det är det förfärliga som hände i hennes liv. Mina skildes under storbråk och hot om våld och inspärrning på psyk när jag var 6 år.

    Och hon har fått alla chanser, betald lägenhet i tre olika städer för att studera, jobb via kontakter, psykologhjälp i över ett decennium men mänskan kan inte slutföra nåt överhuvudtaget eller ens behålla ett jobb som hon har fått serverat på silverfat för hon har alltid rätt och allt är andras fel, och tyvärr är det så att chefen på jobbet kanske inte alltid håller med om det.

    Ursäkta om jag inte gråter floder för hennes skull liksom. Obestämd
  • Anonym (en som vet)
    Anonym (ledsen) skrev 2014-06-14 17:32:06 följande:
    Hur som helst, nu står jag i skiten, trött och utsliten ensam med en bebis under året, hemmaboende hos knepiga föräldrar och känner mig totalt värdelös. Räknar med att barnets pappa kommer när den jobbiga tiden är över och ska ta ut sina rättigheter så att jag inte kan få vad jag jobbat för med barnet (dessutom har han en kass föräldrasyn så jag blir imponerad om han inte fördärvar barnet). Då har jag dessutom övergett mina möjligheter till en bra utbidlning och ekonomi medan hans liv glatt har rullat på. Nu råkar det vara så att jag ändå älskar mitt barn över allt annat och själv är den bästa föräldern jag någonsin träffat. Jag skulle aldrig ge bort barnet, men jag önskar att jag aldrig hade skaffat henom från första början. Har sumpat mina chanser till en kärnfamilj och utbildning (bra jobb), samtidigt som jag bara kommer att få träffa mitt barn i halva dess liv (vv) trots att jag anser att det är MITT barn, inte vårt. Jag var ändå den där intelligenta tjejen med bra betyg som väntade med sex till "rätt person", jag förtjänar inte det här eländet.
    Har du bara betygen så fixar du det!  Det är lättare att plugga med litet barn som har flexibla tider än när de börjat skolan. Gör det som krävs för att säkra din och barnets framtid ekonomiskt, så kommer resten att reda ut sig också. Det blir några snåla år men det är många som har gjort den resan.

    Sök program till vårterminen eller kolla om det finns någon kurs (finns mycket på distans numera) du kan ha nytta av som inte är stängd för höstantagning än, på nätet.

    Det är bara sig själv man alltid har i sitt lag i livet så det är lika bra att ställa in sig på att fixa hem baconet själv!
Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn