Inlägg från: Maräng87 |Visa alla inlägg
  • Maräng87

    Nån mer som vill ha syskon till sin 2012a? :-)

    Hej alla!

    Först vill jag säga stort grattis till alla graviditeter, och framförallt till er som redan fått er lilla bebis!!

    Jag hoppade ur gruppen då det blev så jobbigt med alla som plussade när jag själv inte gjorde det. På 14 (eller 15) försöket och första med pergotime plussade jag också! Allt som behövdes var äl ;) Går in i vecka 9 i morgon och mår ganska illa, men det gjorde jag sist också så det var ganska väntat. 5/11 har vi bokat privat ul (eller vul blir det väl) vilket vi verkligen ser fram emot!

  • Maräng87

    Tack tjejer! Vilken rensa du går igenom AnnC. Håller alla tummar att allt ser bra ut hela vägen och att ni får er efterlängtade liten i maj :)

  • Maräng87
    Bittersweet2012 skrev 2015-11-10 21:11:56 följande:
    Hur gick det på ul???
    Det gick som vi hoppades :) Ett pickande litet hjärta <3 V 11 i morgon och inskrivning hos bm!
  • Maräng87
    Tallbarr12 skrev 2015-12-03 19:19:08 följande:

    Hur går det för er här inne?

    Vi var på rul idag! Allt såg bra ut men fick mest roliga bilder på huvudstående bebis då hon (!) inte ville vara med riktigt och vända sida till fick hoppa och kissa och massa trix för att bm skulle se allt ur rätt vinklar


    Åh vad kul! Grattis till lyckat rul!

    Jag är i v 14, 13+1, och tror att jag börjat känna lätta rörelser. Har tid för rul 12/1 :)
  • Maräng87
    AnnC skrev 2015-12-05 07:30:37 följande:

    Härligt att det går bra för er! Och grattis till tjejen tallbar :)
    Här går det också bra, hjärtat kollades noggrant i onsdags och än så länge är bebisen hjärtfrisk! Det kan ju dock ändras, ska kolla på tisdag igen. Och på torsdag är det rul/organscreening :)


    Vad härligt att höra! Lycka till på rul!

    Tallbarr! Missade ju helt att du skrev hon! Grattis till det med! Hade du någon känsla innan eller blev det total överraskning?
  • Maräng87

    Här är allt bra! Rul igår och förutom det underbara faktum att allt såg ut som det skulle fick vi veta att det bor en lillasyster i magen :)

  • Maräng87
    Tallbarr12 skrev 2016-01-14 13:49:21 följande:

    Här lunkar det på. Gick in i v 25 i tisdags och ska till bm första gången sen inskrivningen imorrn. Har bokat ett förlängt besök och maken ska med också så ska vi prata förlossning redan nu istället för i v 37 och komma fram till om hon ska skicka vidare mig till aurora-enheten eller inte.

    Jag vill så gärna få en bättre förlossning än sist, men det är samtidigt läskigt att känna så, för då är risken väldigt stor att jag blir besviken om det inte blir bättre än sist... Många tankar just nu och skönt att få träffa bm imorrn!


    Jag går i exakt samma tankar angående förlossningen och ska få både extra samtal med min bm samt få komma på aurora samtal.

    Får man fråga vad du upplevde som jobbigt sist?
  • Maräng87
    Tallbarr12 skrev 2016-04-04 10:11:25 följande:

    Uppdatering: lillasyster Alice föddes 23/3 kl 00.15 med akut kejsarsnitt i v 34+1, hela 40 cm lång och 1520 g.

    Var hos bm på kontroll på förmiddagenden 22e och hon upptäckte att bebis hjärtljud var lite förhöjda och skickade mig till bedömningsmottagningen "för säkerhets skull". Väl där blev inte ctg godkänt så de gjorde ultraljud och upptäckte att hon var 44% tillväxthämmad. Blev inlagd runt lunch för observation men ctgn på em/tidig kväll såg lite bättre ut så började pusta ut. Men sista ctgn "inför natten" mellan 22-23 såg plötsligt mycket sämre ut så de beslutade om akut kejsarsnitt. Maken var hemma och nattade sonen så han fick kasta sig i bilen och lämna sonen hos barnvakten och sen köra alldeles flr fort till sjukhuset. Tack vare att narkosläkaren behövde springa iväg till förlossningen en stund så han maken fram precis tills att de skulle sätta spinalen..!

    Väl ute upptäckte de att lillasyster var anemisk med hb på 50 så de gjorde helt rätt i att ta ut henne! Hon är pigg och stark men råkade ut för en tarminfektion i veckan så för tillfället får hon dropp och antibiotika och får inte amma. Hon är den snuttigaste bebisen jag träffat så tycker synd om henne! Igår hittade hon makens bröstvårta och sög fast

    Så det blev rätt omtumlande det här men vi börjar hitta nån slags vardag här på neo och min mamma är i Uppsala för tillfället med och bor i huset, handlar till oss, tar med saker från huset när vi behöver nåt, tvättar våra kläder och umgås med oss om dagarna. Sen en vecka tillbaka får sonen vara med på neo med när han klarat av sin 5-dagarskarantän efter sista förskoledagen.


    Stort grattis till lillasyster!! Men oj vilken pers ni gått och går igenom! Vilken himla tur att du var hos bm just den dagen! Vet ni när ni får komma hem eller betor det på hur lillan mår?
  • Maräng87
    AnnC skrev 2016-05-06 16:54:37 följande:

    Nu har vår lilla tjej också kommit, det blev akut kejsarsnitt den 1 maj. Vattnet gick torsdagen, hände inte så mycket mer tyvärr, på lördagkvällen började jag blöda, en bit av moderkakan började lossna så då blev det akut snitt den natten till söndag. Hon hade navelsträngen två varv runt halsen och en knut! Så jag är bara tacksam det blev snitt ändå och att allt gick bra!


    Åh vad roligt! Grattis!
Svar på tråden Nån mer som vill ha syskon till sin 2012a? :-)