• nica
    smalljey skrev 2014-08-11 10:01:37 följande:

    Jag börjar känna mig deprimerad. I några dagar nu så har jag haft svårt att känna mig glad, att orka vara glad och orka ta hand om lilltjejen. Jag avgudar henne men känner mig skitledsen över att det känns som att jag inte är gjord för att vara mamma jag sörjer min frihet, mitt liv innan graviditeten. Det handlar inte om att festa, utan att kunna jobba hur och när jag vill, träffa vänner över en fika utan att behöva fokusera 99% på bebisen genom hela. Att passa upp på den lilla konstant. Att aldrig få sova längre än Max 2 timmar åt gången. Jag trivs inte i rollen och börjar få panik, för det här är ju resten av livet. Visst, spädbarnsperioden går ju över (om lååååång tid som det känns nu) och då blir det väl bättre. Men fan, känner mig så sjukt ego och skitledsen jag hoppas att det är sömnbristen som spökar, men funderar på nån variant av förlossningsdepression. Kanske borde gå och prata med nån?


    Det är jobbigt att vara mamma. Jag har velat ge bort mina barn måååånga gånger när allt är jobbigt.

    Kan du inte få avlastning så du kan få sova lite?

    Eller gå och ta en fika som bara dig och inte bara som "mamma".

    Prata med din bvc. Kramar.
  • nica
    BlippBlopp skrev 2014-08-11 14:13:50 följande:

    Nämen! Har hon vänt på sig?


    Hihi japp, livliga liten krabat i sömnen
  • nica
    rosii skrev 2014-08-11 20:13:43 följande:

    Nä, jag har faktiskt funderat på om nå vitaminer skulle kunna hjälpa mot ledvärk. Några tips på vitaminer?

    Åh, vår tjej är 7 veckor och använder redan strl 62! 5.4 kg & 59.5 cm lång! :) sen sist har hon gått upp 500 g på 3 veckor, det är väl ändå bra? Bvc sköterskan sa att det såg bra ut. Jag helammar.


    Finns speciella vitaminer när man ammar tror jag, så prova med dom?

    Min tjej har 50-56 ännu. Ska väga upp och mäta henne på torsdag aå får se hur stor han är då
  • nica
    Juronjaure skrev 2014-08-13 00:06:51 följande:

    Haha, jag har däremot ingen babywatch, men det är mest för att vi har så liten lägenhet och hör hennes grymtanden även om vi sitter i ett annat rum. Andningslarmet har vi funderat på sedan innan hon föddes, och tänkte väl inte köpa nåt, men nu har hon läskiga dykreflex-host-andningskonstigheter när hon sover, så vi köpte ett till slut ändå. Ska testa det imorrn när vi köpt batterier. Nu nojar jag för att hon ska dö under natten pga att vi inte har några batterier hemma...

    Vad läskigt det är att vara förälder!!!


    Jag har andningalarm och är nöjd med mitt. Sover mycket bättre också
  • nica

    Ellsmi- Jag hade heller inte tagit vaccinet om vi blivit eebjudna de sär jag bor.

    Att din lilla äter mer kan ju vara en tillväxt period

    Idag ska jag väga och mäta min lilla loppa+läkare kontroll. Blir spännande att se hur stor hon blivit var 3 veckor sedan sist hon vägdes och mättes.

  • nica

    Varit på bvc nu loppan vägde 4, 4kg och var 54, 5lång hon fick även ett stort A på läkare kontrollen. Han sa att hon är tidig för sin ålder så extra stolt blir man allt

  • nica
    soffipropp1987 skrev 2014-08-13 14:58:20 följande:

    Har börjat planera inför kommande namnkalas. Har aldrig själv varit på ett och vet inte riktigt vad man gör på ett sådant. Mat och tårta, lite roligare än på ett dopkalas. Har ni några tips? Ska man hålla något tal? Har man faddrar? Första barnet i båda våra släkter som inte ska döpas så det är väldigt nytt för oss.


    Första hade vi en talesman som berättade varför vår son fått de namn han fått. Vi hade en liten tips runda så våra släkter fick lära känna varandra lite och sedan mat den andra blev lite enklare då det "bara" blev god mat och välkomna andra sonen.
  • nica
    Sessan4 skrev 2014-08-21 22:22:51 följande:

    Nej inte riktigt.. Han somnar ofta vid bröstet fastän jag försöker hålla liv i honom. Mycket snuttande. Vi kommer aldrig in i nån rutin, känner mig obekväm med amningen, speciellt när vi är ute bland folk osv.

    Han småäter och kan ligga vid bröstet jämt.

    Jag har en dotter som oxå behöver sin mamma. Min man jobbar ibland kvällar o helger och då är jag ensam med barnen.

    Han skriker innan jag hinner få fram bröstet, måste amma med amningsnapp. Han märker väl att jag blir stressad...

    Osv osv.. Jag har dåligt samvete men oxå lovat mig själv att inte köra mig själv i botten pga amning igen..

    Flaskmatade barn mår oxå bra!


    Tycker absolut att du ska sluta amma om du mår dåligt av de. Eller del amma om du vill amma lite. Har två barn som är uppvuxna på flaska. Ammar minsta hon får dock ersättning till natten.

    Lycka till med nedtrappning
Svar på tråden Junibebisar 2014