• nica

    Junibebisar 2014

    Smallley- så söt hon är Hur stor är hon tycker min lilla loppa ser så liten ut jämfört med din.

    Asjak- måndag eller onsdag på nova hade passat mig bäst

    De med språng märker jag inte alls av så tydligt som många av er. Visst cassie är svårare att lägga och sova men inte så de är överdrivet jobbig. De enda som möjligtvis har varit jobbigt är att hon är gnällig ibland för hon inte vill sitta i bilbarnstolen.

    ( skönt att ha en "lätt" bebis då brosorma tycker om att testa mitt tålamod :-P )

    Hoppas ni allq underbara mammor dår en härlig helg

  • nica
    ellami skrev 2014-11-08 11:01:42 följande:

    Har era bebisar fått tänder än? Jag vet inte om det är tandsprickning på g eller utvecklingsfas men min bebis är helt omöjlig sen igår. Jääääääättegnällig och bara gråter. Tuff natt inatt, vaknade och grät konstant. Idag matvägrar han - från att äta varannan timme har det nu gått 4,5 (!!) h sen han ammade sist. Vet att han är hungrig men han totalvägrar, bara skriker och slänger huvudet bort från bröstet. Jag bär och bär och bär och han bara skriker och gråter. Känner mig så maktlös.


    Finns att köpa en leksak som man har i kylen som han kan tugga på för att minska de onda. Gnugga tandköttet med flytande Alvedon. Låter som de kan vara tänderna på den lille. Kanske kan underlätta lite.
  • nica

    Smalljey- då väger hon närmare 2kg mer och 6 cm längre så det så inte konstigt hon ser större ut:-P

    Kela, Asjak- ska vi säga onsdag?

  • nica

    Kela, , Asjak- ska vi säga 13, 00? Onsdag 19/11?

    Har inte varit på nova så mycket så ingång får ni bestämma

  • nica

    Kela, Asjak- då bokar vi då

    Smalljey- hoppas det håller i sig Jag tror din dotter har svårt att komma till ro p.g.a hon har bråttom i utvecklingen (verkar det som) så de är mycket som ska beabetas för en bebis.

  • nica
    rosii skrev 2014-11-09 21:19:56 följande:

    Min mjölk sinar, jag är så ledsen. Samtidigt skulle jag tycka det skulle vara skönt att bara ge flaska då hon nu äntligen börjat sova hela nätter, meeen jag vill också vara "duktig" & delamma minst till ett år. Men hon vill inte vänder bort sig & blir jätte arg. Är hon inte halvt sovande verkar hon inte ha tid att mjölken ska rinna till & blir jätte ledsen och jag med. Hon är 4.5 månad och det känns så tidigt att ge upp men om hon är ledsen och vänder sig bort, kan jag ens göra nått då?


    Pumpa kan jag också rekommendera. Erbjud bröstet tidigare så hon inte blir jätte hungrig innan hon ska äta.

    Pumpa och ge henne i flaska först och sen ge bröstet.

    Förstår att du vill amma men de ska inte vara jobbigt och du ska må dåligt över de.

    Lycka till!
  • nica

    Kela- håller tummarna att allt är bra till dess

    De med maten har jag inte riktigt börjar med utan "bara" gröt på morgonen och de är på 1/2 potion nu som hon inte brukar äta upp. När hon ska börja med maten blir de nog att kombinera lite lagar lite mat och fryser in och köper lite

    Vaccin har jag valt att ge till mina pojkar och nu även till dottern. Jag har inte läst på faktiskt då de bara nojjar upp mig. Gäller all typ av medicin. Dock så provar jag inga "nya" vacciner.

    De med extra kilon träning m.m. ni som tränar är super duktig förstår inte hur ni får tid över till de. Träning får de bli för min del nån dag då jag prioritera de :-P

  • nica

    Tips till er som ammar och har bebisar som vaknar på nätterna är att ge ersättning som sista mål. Min loppa sover hela natten (oftast).

  • nica
    ellami skrev 2014-11-17 07:58:08 följande:

    Jag har försökt men min son vägrar flaskan :( har velat bara helamma men efter 3-4 månader av katastrofsömn försökte jag ge ersättning några kvällar men det är bara tvärstopp. Han kan ibland ta några klunkar men när han inser att det är flaska och inte tutte kämpar han emot, blir arg och skriker! Jag får helt enkelt hoppas på att det blir bättre nu när maten och gröten introduceras..


    Provat att blanda 50/50 ersättning mjölk? Finns ju flaska som ska vara som bröstet om du inte redan provat så klart.
Svar på tråden Junibebisar 2014