• Anonym (fattig)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    Fick veta idag att soc i Göteborg Soc delar ut liserbergsbiljetter (inträde och åkpass) till familjer med försörjningsstöd. Är det rätt? Ska verkligen det ingå i skälig levnadsstandard? Och bekostas av skattemedel?

    Min familj har inte råd att gå på Liseberg. Vi har inte försörjningstöd, men lever runt normen för tillfället pga sjukdom och föräldraledighet.

  • Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter
  • Anonym (rätt)

    förstår faktiskt inte alls hur en del vill förvägra barnen en enda rolig dag på liseberg, pga sina fördomar att föräldrarna är "lata" "har satt sig i sin situation själva" ""får allt gratis utan att göra nånting" etc etc etc. fy så missunnsam och otrevligt. blir ledsen. att trampa på de som redan ligger är faktiskt bara pinsamt.

    det här är också något man ser i flera trådar här på familjeliv, hur man ser ned och trampar på de redan utsatta. sorgligt.

  • Anonym (rätt)

    det är faktiskt barn det handlar om. och en dag på liseberg kan knappast ses som lyx. visst jag har heller inte råd att ta med mina barn på liseberg, fastän jag har ett jobb, men inte missunnar jag någon annan det ändå.

  • Madmoiselle

    Det är väl inget nytt, jag har jobbat på Grönan och soc delar ut biljetter till alla möjliga, de som går på socialbidrag, fosterhem och så vidare. Jag tycker det är bra. De som är längst ner på botten måste också få ha kul ibland.

  • Anonym (hm)

    Det är ju för barn som Liseberg finns. Det är viktigt att också fattigas barn får komma ut på nöjen annars riskerar de bli stämplade som andra klassens medborgare redan som barn.
    Sedan kan ju de som vill gå på Liseberg utan att erlägga entre gå dit i god tid innan attraktionerna öppnar då anläggningen är öppen som park utan att erlägga avgift.

  • FIame
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 15:26:07 följande:


    Dum som ett spån måste man vara om man inte fattar att det handlar om ett erbjuda barn i familjer som går långvarigt på existensminimum nån slags skärva av normalitet och inkluderande. Det kan handla om lisebergsbiljetter, en cykel eller terminsavgiften till fotbollsklubben. Och jo sådana möjligheter kan vara en helt avgörande "vaccinering" mot utanförskap, gängmentalitet och psykisk ohälsa. Givetvis krävs det en viss förmåga att tänka i flera led och att begripa lite mer komplexa samband för att förstå detta. Egenskaper som jag givetvis förstår att du inte har. Förutom att glädja ett utsatt barn (som är ett skäl så gott som något) så har insatser av denna typ en gynnsam effekt på hela samhället. Inklusive din börs.
    Är du en av dem som fått Lisebergbiljetter? Du verkar mån om att behålla din förmån.

    Jag håller med att det är helt fel att dela ut Lisebergbiljetter. Det är skattepengar som behöver på helt andra ställen och skulle det vara så att man vill stävja någon psykisk sjukdom med Liseberg så skulle det vara bättre att soc köper en vecka på Liseberg så att det blir gratis att åka för hela befolkningen. Gratisveckan.

    Finns massor av barn som växer upp med föräldrar som inte får försörjningsstöd och är extremt fattiga, varför skulle inte deras barn få lika vilkor som soc-bebisarna? Måste vara hål i huvudet & grava handikapp på dessa människor som tycker att endast soc-bebisar ska ha massa extraförmåner.
  • tobbe01

    Att leva på "soc" och ha småbarn måste vara  förj....ligt! Att leva på "soc" och ha tonåringar om möjligt ännu värre. Kan inte ens föreställa mig hur det känns men att ens barn får gå på Liseberg och glömma eländet en dag torde vara en lindring i bedrövelsen?

  • hammarhajen

    Tycker att det är bättre att de delar ut Lisebergsbiljetter än extra pengar i alla fall. Då finns inte risken att mamma/pappa lockas att spendera pengarna på annat, vilket ju ofta är en stor anledning till att familjen har problem. 

    En annan anledning kan ju vara att föräldrarna inte riktigt fixar att fatta vettiga beslut och genomföra dem (t.ex. skaffa utbildning, vänta med barn tills ekonomin är OK, vänta med vissa inköp osv.) Då känns det ganska sunt att soc fattar beslutet om vad pengarna ska gå till och hjälper familjen att sortera lite vad ett "budgetsommarnöje" skulle kunna vara. 

    Att gå på Liseberg en gång, eller lägga motsvarande summa på andra organiserande nöjen, känns helt rimligt att alla barn ska kunna få göra en sommar tycker jag. Och jag tror att alla vettiga föräldrar med "normal förmåga" skulle kunna spara ihop till ett besök/år för varje barn, om man räknar på det. Alla som "inte alls har råd" har kanske prioriterat att ha bil, eller lagt några tior här på en serietidning och en glass, gått på bio på påsklovet och åkt och badat några gånger. Något nöje måste väl alla barn få ha, tänker jag. 

  • konkelbär
    Anonym (fattig) skrev 2014-07-01 14:22:38 följande:
    Fick veta idag att soc i Göteborg Soc delar ut liserbergsbiljetter (inträde och åkpass) till familjer med försörjningsstöd. Är det rätt? Ska verkligen det ingå i skälig levnadsstandard? Och bekostas av skattemedel?

    Min familj har inte råd att gå på Liseberg. Vi har inte försörjningstöd, men lever runt normen för tillfället pga sjukdom och föräldraledighet.



    Sådant ska definitivt inte bekostas utav skattemedel. Absolut inte.
  • Anonym (linda)

    Men äsch nån av er som gnäller kan få mina biljetter. Jag fick förra året också och så jäkla roligt är inte Liseberg att man vill gå varje år.Solig

Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter