• Anonym (fattig)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    Fick veta idag att soc i Göteborg Soc delar ut liserbergsbiljetter (inträde och åkpass) till familjer med försörjningsstöd. Är det rätt? Ska verkligen det ingå i skälig levnadsstandard? Och bekostas av skattemedel?

    Min familj har inte råd att gå på Liseberg. Vi har inte försörjningstöd, men lever runt normen för tillfället pga sjukdom och föräldraledighet.

  • Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter
  • Jeaninne
    Sweet Sofia skrev 2014-07-02 01:32:10 följande:



    Den ägs inte av kommunen. Den styrs av Socialtjänstlagen, som du skrev.

    Lisebergs ägs av kommunen och drivs av Lisebergsconcernen.
    Det är kommunalskatten som finansierar socialtjänsten, liksom allt annat arbete som styrs från kommunhuset. Skolor, daghem, fritidshem, äldreboenden, hemtjänst, idrottsplatser, simhallar...
  • Jeaninne
    Houdini skrev 2014-07-02 01:27:00 följande:



    Oj va gammal jag måste vara

    Jag var både på kollo och sommarhem när jag var liten. Nu gick inte vi på soc men vi tillhörde arbetarklassen som hade två föräldrar som jobbade hela sommaren. Så för att vi barn skulle slippa tillbringa hela sommaren i stan så skickade komunen ut oss på landet. Och det var inga ynka två veckor inte utan sex-åtta veckor.

    Detta var på sjuttiotalet.

    Då var det inte fullt att mindre bemedlades barn fick göra något kul på sommaren.
    Det finns fortfarande kollo, men det vanligaste är att barnen är där bara en vecka. I vår kommun är det starkt subventionerat för alla. Tror att det bara kostar 400 kr för en vecka, inklusive bussen som kör barnen dit och tillbaka. Samt ännu mindre per barn, om det är flera syskon som åker. Sedan kan säkert soc skjuta till dom 400 kr också, för enstaka familjer med försörjningsstöd.


  • Jeaninne
    FIame skrev 2014-07-02 07:24:23 följande:
    Är du en av dem som fått Lisebergbiljetter? Du verkar mån om att behålla din förmån.

    Jag håller med att det är helt fel att dela ut Lisebergbiljetter. Det är skattepengar som behöver på helt andra ställen och skulle det vara så att man vill stävja någon psykisk sjukdom med Liseberg så skulle det vara bättre att soc köper en vecka på Liseberg så att det blir gratis att åka för hela befolkningen. Gratisveckan.

    Finns massor av barn som växer upp med föräldrar som inte får försörjningsstöd och är extremt fattiga, varför skulle inte deras barn få lika vilkor som soc-bebisarna? Måste vara hål i huvudet & grava handikapp på dessa människor som tycker att endast soc-bebisar ska ha massa extraförmåner.
    *burr* Död
  • Jeaninne
    yodi skrev 2014-07-02 09:00:18 följande:
    håller med.

    själv bor jag i en liten kommun och här har soc erbjudit dom med försörjnings stöd  bad säsongs kort till barnen och medföljare kort till dom vuxna till det kommunala utomhus badet.
    Det var väl JÄTTEbra!
  • trondonne
    Anonym (Galet!!) skrev 2014-07-02 01:22:26 följande:
     
    Anonym (Friskies) skrev 2014-07-02 01:19:07 följande:


    Men det är ju inte så att någon skattebetalare betalar dessa biljetter. Det är ju Liseberg som skänker bort dem till familjer som har det dåligt ställt. Det enda som Soc gör är fördelar biljetterna. Så vad är problemet?

    Så oroa er inte, barnen tar inte era skattepengar (eftersom det såklart är de små barnens fel att föräldrarna är sjuka eller arbetslösa (dvs lata som förstås alla arbetslösa eller sjuka eller döende är). En idé kan vara att tänka mer långsiktigt. Barn som får en mer normal uppväxt har större chans i framtiden och löper alltså mindre risk för att ta våra skattepengar i vuxen ålder. Kanske för komplext för er att tänka så, men försök att se helheten och lite mer långsiktigt.
  • trondonne
    FIame skrev 2014-07-02 07:24:23 följande:
    Vad är det för fel på folk?! Otroligt osympatiska.

    Det är ju INTE någon skattebetalare betalar dessa biljetter. Det är Liseberg själva som skänker bort dem till familjer som har det dåligt ställt. Det enda som Soc gör är att de fördelar biljetterna. Så vad är problemet förutom att du missunnar ett barn att få uppleva något kul? Det kan var mycket värt för barnet som dessutom är helt oskyldig till att föräldern är sjuk eller arbetslös.


  • Cornellia

    Oavsett om biljetterna skänkts eller om det betalats för dem så är det i princip en plus affär för göteborgs kommun.

    Har det betalats pengar så genererar det vinst för Liseberg, och i förlängningen göteborgs kommun. Har biljetterna skänkts så finns det ingen egentlig kostnad ens för liseberg.

    Dessutom, även om man har försörjningsstöd så kanske man själv, eller barnen har lite att spendera på glass inne i parken, vilket ger vinst för liseberg.

    Men jag tror egentligen inte att folk är upprörda över pengarna, utan att man antingen är avundsjuk eller att man allmänt är ogin.

  • trondonne

    Men ge er! Det är väl upp till Liseberg själva om de vill skänka biljetter eller inte?! Och de bestämmer väl själva vem de vill skänka sina biljetter till?! Ingen kan väl bestämma över någon annan vad man ska få ge bort.

    Det kostar ju inget att ge bort detta, så lägg ner avundsjukan och gläds istället över att barn som annars har det svårt får ha lite roligt i sommar.

  • Anonym (Förvånad)

    Vad tråkigt att se så mycket avundsjuka och missunnsamhet :( Om det finns 50 fattiga barn som inte har det så bra. Är det då inte trevligt om 20 av dem kan få en liten guldkant på tillvaron en dag? Hur kan det vara så upprörande bara för att det finns 30 andra som inte fick samma upplevelse? Jag förstår inte denna tråkiga inställning att om någon inte har det bra, då ska alla lida... Det är en sådan märklig syn på rättvisa.

    Varför inte glädjas åt att dessa familjer förmodligen hade en härlig dag som skapat massor med underbara minnen! Man måste inte vara så negativ hela tiden.

Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter