• Anonym (fattig)

    Soc delar ut liserbergsbiljetter

    Fick veta idag att soc i Göteborg Soc delar ut liserbergsbiljetter (inträde och åkpass) till familjer med försörjningsstöd. Är det rätt? Ska verkligen det ingå i skälig levnadsstandard? Och bekostas av skattemedel?

    Min familj har inte råd att gå på Liseberg. Vi har inte försörjningstöd, men lever runt normen för tillfället pga sjukdom och föräldraledighet.

  • Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter
  • DeadMexican
    Anonym skrev 2014-07-01 15:36:32 följande:

    Såklart man bör använda skattepengar till Lisebergsbesök och inte till att ge barn, gamla och handikappade det stöd de egentligen har rätt till. Ett gäng liggsår och några handikappade barn som inte får en ordentlig rullstol är ett billigt pris för att åka karusell!


    mm för det är förmodligen antingen eller.
  • pluvdo
    pluvdo skrev 2014-07-01 15:37:25 följande:

    Så det är alltså inte så att soc fått mängdrabatt på Lisebergsbiljetter, utan Liseberg har gett gratisbiljetter till soc så att de i sin tur skall kunna dela ut dem till barnfamiljer med försörjningsstöd.


    Eller ja, det är i alla fall så jag förstått det.
  • Svartsmurfan

    Hoppas ni aldrig får phykiska problem ,tex .soc betalar inte ut pengar hur som . Om dessa bar tex tar ett sommarjobb dras pengarna från bidraget . Kan vara kul att få göra något även för dessa barn . Fy för bittra och avundsjuka människor.

  • Anonym (Socbidragstagare)

    Det är ju toppen att fattiga barnfamiljer kan få en dag på Liseberg! Solig
    Det är inte alla barn som får den möjligheten!

  • DeadMexican
    Drottningen70 skrev 2014-07-01 15:40:15 följande:



    Hur fan kan du vara så outsägligt äcklig och korkad i vissa trådar och fullständigt normaltänkande i andra?
    Var jag korkad här eller i andra trådar?
  • Tow2Mater
    Stårschan skrev 2014-07-01 15:21:03 följande:

    Är det soc som bekostar biljetterna, eller är det Liseberg som skänt dem och soc bara står som mellanhand för att hitta behövande familjer?


    Jag uppfattar det som att det är Liseberg som skänker:

    "11 500 entrébiljetter och åkpass blev det alltså till slut, när Liseberg förra året gav stadens socialkontor i uppdrag att hjälpa de barn och unga som annars inte skulle ha råd att besöka nöjesparken.

    ? Vi har flera liknande projekt sedan tidigare för att stötta barn och unga kommuninvånare under 18 år som av olika anledningar inte har möjlighet att på egen hand besöka oss. Till exempel skänker vi biljetter till Bris och arrangerar Särskolans dag, men vi ville utöka det engagemanget och slöt därför ett avtal med socialtjänsten om ett samarbete, säger Julia Vasilis."

    www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf
    /1/kultur_o_fritid,lisebergs_samarbete_med_socialtjansten_fortsatter
  • Anonym (rätt)

    helt rätt.

    det är inte direkt kul att gå på försörjningsstöd och inte heller något man gör frivilligt som många verkar tro. så att dessa barnfamiljer får något extra och roligt ser jag bara som positivt. de barnen kommer ju uppskatta det så otroligt mycket, blir glad inuti bara av att tänka på det.

    avundsjuka och missunnsamhet är verkligen ocharmigt.

  • Anonym
    DeadMexican skrev 2014-07-01 15:37:48 följande:
    mm för det är förmodligen antingen eller.
    Ehh...ja?
  • Tjofaderittan hambo

    HELT RÄTT!

    Barn som lever med försörjningsstöd får sällan göra något på sommarlovet och ni kan inte ANA hur förödande det är att komma tillbaka till skolan och höra alla berätta om allt de har gjort på sommarlovet och själv inte ha annat att säga än: Vi var hemma.

    Absolut finns det gratis upplevelser, åka till badstranden osv OM man kan ta sig dit och om vädret tillåter.
    Som förälder med försörjningsstöd är sommaren och andra lov, men mest sommaren fruktansvärda.
    Man önskar sina barn allt gott och alla upplevelser i världen men kan inte ge dem något alls. (Känns det som) Det är en fruktansvärt nedbrytande känsla och jo, man kan visst få psykiska sjukdomar av det.

    Jag önskar att jag hade ekonomi till att själv göra ett event för dessa barn men tyvärr har jag inte det. Men idag har jag ett jobb i alla fall och kan försörja mig och mina barn.

  • DeadMexican
    Anonym skrev 2014-07-01 15:43:32 följande:
    Ehh...ja?
    Då har du inte koll på hur verkligheten funkar.
Svar på tråden Soc delar ut liserbergsbiljetter