Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    MxMeNow skrev 2014-07-25 23:42:16 följande:

    Fast det är "samma sak". Om jag vill ut och äta på restaurang, varför ska barnen inte följa med? Mina barn skiner upp när de får gå på restaurang, gå på bio, fika på café osv. Jag älskar att se dem förväntansfulla och skulle därför ha svårt att tex äta ute utan dom.


    Mina med. Men i blangd gillar jag att äta med min man själv sent en kväll. Eller med min syster eller en väninna. du vet lite vuxentid och ostörd vuxenkonvetsation. Jag äter med mina barn också gör åter, deg ena utesluter inte det andra i mitt liv. Jag är mamma i görsta hand men liksom inte bara
  • modsey
    Julligulli skrev 2014-07-26 01:50:14 följande:
    Samma här! Visst är det härligt?! Solig
    ja och ganska okomplicerat faktiskt för oss flesta tror jag :)
    Jag säger verkligen inget om de som inte lämnar sina barn en sekund ( iofs kan jag tycka det är lite märkligt...men ok) man väljer själv sitt liv och hur det ska levas. Jag reagerar mer mer på den dömande tonen en del har, att man minsanna inte skaffat barn för att ha barnvakt.
    Jisses, mina barn har gillat att sova hos mormor/ morfar, farfar, moster eller sina kusiner. Det är inte förenat med något negativt hos oss!
    I höst ska min man och jag resa bort tre nätter på en storstadsresa som vi förvisso kunde ha med barnen på, klart att det skulle gå. Vi har rest och reser mycket med dem, men den här gången vill vi åka själva några dagar, strosa på museum, sitta på rökiga caféer, sitta uppe till klockan tre på natten och dricka vin och prata bara vi.
    En annan slags resa helt mot när i reser med barnen. För jag är massor med mina barn ändå eftersom jag kan göra både och!
    Barnen kommer sova hos moster o kusinerna och älska att mata hönsen hon har, gå promenader med deras hund och vara där.
    Det är som sagt var inget spöstraff att sova hos moster Flört och nästa gång vi reser så blir det med dem, precis som resan innan var med dem och precis som hela sommarlovet spenderats med dem!
  • modsey
    Agdaa skrev 2014-07-26 10:43:18 följande:
    Ganska stor skillnad på en gåta som man inte förstår el tycker är obegriplig
    och märklig som betyder konstig, underlig, som är annorlunda mot det vanliga på ett uppseendeväckande och förbluffande sätt. Ganska kränkande mot en person att säga dessutom.

    Om du inte förstår den skillnaden får du nog slå upp det du tänker vräka ur dig bästa gång.
    kränkande?! Inte alls.
    Synonymer till märklig
    framstående, betydande, notabel, bemärkt, förnäm, viktig, illuster, celeber, storslagen, enastående; besynnerlig, konstig, underlig, uppseendeväckande, anmärkningsvärd, remarkabel, egendomlig, märkvärdig, sällsam

    att däremot fråga varför personer skaffat barn eller att man har gift sig med fler person, är omogen som förälder etc, det är lite över gränsen....
  • modsey
    MxMeNow skrev 2014-07-26 19:55:21 följande:
    Nej, vi myser hemma eller åker till lekparken, tar en fika eller gör något annat "vanligt".
    Jag ser inget fel i hur ni prioriterar, men jag prioriterar annorlunda
    MxMeNow skrev 2014-07-25 11:41:02 följande:
    Ja, men inte utanför hemmet utan när barnen somnar. Jag har fyra barn, den äldsta är tio och den yngsta fem. Att bara "dö" i soffan några timmar för mig själv fyller mitt behov av egentid. Visst händer det att jag går ut och tar en drink med vänner när barnen somnat, men det är inget jag har behov av.

    Jag och min man har heller inga barnvakter så vi lämnar aldrig bort barnen för att göra något ensamma utanför hemmet. Ironiskt nog gör dom flesta i vår bekantskapskrets det, för att "vårda sin kärlek", nån gång i veckan. De paren har problem i sin relation som jag och min man inte har, kanske för att vi inte hinner ha dem. smile5.gif

    Personligen förstår jag inte varför man får barn om man har ett så pass stort behov av egentid utanför hemmet att man lämnar bort dem några gånger i månaden. Eller varför vissa väljer att resa bort utan sina barn. Jag blev förälder för att jag ville umgås med mina barn, resa med dem och åka på utflykter med dem. Så för mig är det en gåta varför man väljer bort barnen.
    men jag förstår inte hur man kan döma andra som du faktiskt gör i ditt uttalande ovan?
    Det är DET jag reagerar mer på än att du aldrig lämnar hemmet om barnen inte sover....

  • modsey
    MxMeNow skrev 2014-07-26 21:20:55 följande:
    Jag skulle tro att du om någon förstår hur man kan döma. Du kallar Aagda för bitter(eller om du föredrar - du skrattar åt hennes inlägg och kallar det bittert), gör dig ironisk över henne i inlägg #63, kallar mig och dom som väljer bort barnvakt för "märkliga", sen är du så pass skenhelig att du skriver att du inte förstår hur någon kan döma en annan, för du är inte pretto på något vis. Saknas lite självinsikt kanske?

    För till skillnad från dig har jag inte en gång skrivit att jag inte dömer (för det gör jag), medan du helt tycks sakna insikt om att du gör exakt det. Du blir inte mindre dömande för att du skrivet att du inte dömer och sedan gör dig lustig på andras bekostnad över andras val.
    läste du mitt inlägg om synonymer till märkligt?Jag tror du läser in något jag inte menat!
    Jag reagerar mycket riktigt på alla trådar där mammor ( ja det är mest mammor) som dömer ut andra kvinnor som inte utplånar sig till 100% för barnens skull och ifrågasätter varför man skaffat barn i så fall.

  • modsey

    och jag har inte kallat någon för bitter eller komisk i person utan _inlägget_ dvs det personen skrev då personen i fråga skrev så här :
    "Är ensamstående utan avlastning så d där med egen tid hade jag för 10 år sen innan jag fick barn. Det är lyx som vissa unnar sig på sina barns bekostnad anser jag."
    Eftersom jag är en av dessa "vissa" enligt henne som på bekostnad  för mina barn lyxar mig ,dvs något negativt för mina barn

  • modsey
    Julligulli skrev 2014-07-26 23:55:24 följande:
    Detta kanske blir lite OT, och jag ber om ursäkt från början för att frågan kanske är lite okänsligt ställd, men jag menar verkligen inget ont med den utan det var mer en undran som jag funderat på lite efter att ha läst dina svar här och i andra trådar;

    Jag läste i en annan tråd att ni förlorat ett barn, samt har ett barn som är sjukt, jag beklagar detta. Rynkar på näsan Kan inte föreställa mig hur det skulle vara. 

    Tror du att detta kan ha påverkat hur du/ni ser på livet med barn, att det är en orsak till att du/ni vill tillbringa all tid med barnen och inte "behöver" egentid så som några av oss andra i tråden pratar om? 

    Svara inte om du inte vill, det är ok att ge mig ett finger i så fall, men jag vill poängtera att jag inte menar något illa, utan bara funderar på om det kan vara en anledning till att vi tänker så olika i den här frågan. 
    innan och utan att någon svarar så tror jag absolut att det påverkar oss i hur vi har haft det tidigare, kanske till och med från vår barndom.
    Mina föräldrar skilde sig och deras äktenskap och vårt familjeliv var nog ganska präglat av att allt kretsade runt oss fyra barn och vardagslivet. Mamma var hemmafru och pappa jobbade. Inte en minuts vårdande av någon kärlek där och tröttheten tog över deras liv och vardag och till slut fanns inget kvar av dem. De säger det båda två nu som gamla " vi borde tagit hand om varandra och vår kärlek mer"
    Jag har också själv levt ensam med mina stora barn i många år och då saknade jag otroligt mycket vardagkärleken, att ha någon att gå ut med, resa med själv., prata med själv.
    Vi har tillsammans nu fem barn och en hektiskt men rolig vardag, vi _behöver_ egentid om man nu vill kalla det så. Vi behöver tid för varandra själva! Även om de små barnen somnar tidigt så har vi haft tre tonåringar vakna på kvällarna. Självklart har vi mysigt, trevligt, kikar på TV, pratar, badar osv också, men ändå har vi haft otrolig input av att sticka i väg på bio i bland bara själva, eller gå ut och äta middag själva utan att höra " mamma mamma mamma mamma" och torka näsor mellan tuggorna.
    Eller en hel resa en natt eller två! Det är guld värt för oss!
    Vi ska faktiskt nu i höst troligen åka tre nätter utomlands själva bara vi två och hur mycket jag än älskar mina barn, hur mycket jag än gör med dem så kommer jag njuta otroligt dessa dagar med min man själv. Jo jag jommer länga efter dem såklart, men jag vet att de har de bra hos sin barnvakt också.
    Hur någon i tråden här kan ifrågasätta varför jag då skaffat barn, eller påstå att jag valt fel partner gör mig bara så otroligt matt.
    De personerna vet inget om mig och mitt liv och hur mycket tid och engagemang våra barn får ändå och jag tycker det är fräckt att slänga ur sig såna påståenden.
    Man kan göra annorlunda, och det är helt ok för mig.
    Men fl verkar ta fram det sämsta hos folk när man häver ur sig såna saker om personer man inte ens känner, i någon slags "jag är bästa mamman för jag gör mest rätt och försakar mest"
  • modsey
    Penida skrev 2014-07-27 16:48:55 följande:
    Det eller annars har man vad man anser vara bra förebilder i sina föräldrar, båda mina föräldrar (som har varit gifta i över 40 år ) hade egna intressen utanför hemmet som inte involverade oss barn alltid under min barndom, nån gång ibland gjorde de saker på tu man hand när jag var hos min älskade farmor eller mormor. Jag led då inte av att de hade ett liv utanför familjen också.
    Det du beskriver låter extremt och jag tror inte att någon här som gör saker utan barn själv eller som par tycker det du fick utså var acceptabelt.

    Jag tror likadant. Balans var ordet.

    Balans och att vara nöjd med sitt eget sätt tror jag absolut är det bästa. Är man nöjd brukar man sällan ha behov av att anklaga andra för att vara dåliga föräldrar i en fråga som ex denna. Att ifrågasätta varför man skaffat barn eller att man påstår att man har fel partner känns inte som man riktigt är där....
  • modsey
    Agdaa skrev 2014-07-27 19:35:16 följande:
    Låter som du tror att jag sitter o håller fast mitt barn men det är helt fel.
    Jag har en ytterst social, trygg, empatisk, självsäker, omtänksam o självständig 9-åring.
    Jag kan inte vara stoltare över hur han har utvecklats. Han är otroligt populär bland kompisarna och är sällan ensam med mig men jag finns ALLTiD tillgänglig för att han ska få en trygg barndom o uppväxt :)
    fast det kan man få trots att man inte alltid är med barnet 24/7, det är nog det många av oss försöker säga.
    jag har två tonåringar och två 6 åringar som är  trygga, väluppfostrade, empatiska, omtänksamma och självständiga också. Trots att jag inte varit med dem varje minut under deras liv. Trots att jag till och med roar mig i bland och har barnvakt de sovit hos Solig
  • modsey
    Penida skrev 2014-07-27 20:23:41 följande:
    Vi är säkert väldigt olika som personer gissar jag men enbart sett till barnen, på vilket sätt skulle det vara annorlunda?
    jag måste fråga, ser du verkligen bara till barnen och aldrig någonsin till dig själv? Något du kunde tycka vara kul, mysigt, roligt utan dem några timmar / en dag?
    jag tänker att de växer upp och har man då helt uppoffrat gömt undan sig själv ( o sitt förhållande om man är två) så kommer det bli väldigt konstigt den dagen de börjar flyga mer själva? Och då tänker jag även för barnen som i en del fall känt skuld att " de lämnar mamma själv"...

Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?