• Anonym (Bruden)

    släkting kom till bröllopet i vit långklänning...?!

    En släkting (ung) på min mans sida dök upp på vårt bröllop i en vit hellång klänning...gör man så? Är det inte jättefel? Speciellt vid ett formellt kyrkobröllop med dresscode? Hon hade ingen annan färg att bryta av med, och hon såg verkligen ut som...ja, en brud? Det kändes fruktansvärt knäppt, men min man tycker inte det var nått konstigt med det alls...

    Vad tycker ni?
    Åsikter tack!

  • Svar på tråden släkting kom till bröllopet i vit långklänning...?!
  • Anonym (Stackars brud)

    Tycker inte alls att detta är "skit samma".
    Jag hade blivit otroligt ledsen och sårad om någon annan kommit i vit klänning på mitt bröllop.

    Min tanke är att jag gifter mig EN gång i livet, och den dagen vill jag ska vara MIN ( knappt min mans faktiskt ).


    Det hade förstört hela min dag om någon gjort så.

    Jag undrar: kände den här unga gästen INGEN som kunde säga åt henne i förväg?!?!


    Ska själv på bröllop snart och jag är så oroad över att ens ha en vit kofta eller kavaj att jag nog låter bli enbart för att jag absolut inte vill trampa bruden på tårna.

    Det ÄR faktiskt BRUDENS dag.


    Hennes vilja är LAG på bröllopsdagen.
    Enough said.

  • AnnaSthlm

    Hon har tyvärr skämt ut sig själv och blivit ett föremål för gästernas bröllopsskämt flera år framöver. Vissa bryr sig inte, de flesta tycker att detta är någonstans på en skala mellan okunnigt och respektlöst.

    Man kan dyka upp i jeans på frackbröllop också, även det lika pinsamt, även om ingen dör givetvis.

  • Tecum

    Intressant att kläder på en gäst kan vara så viktiga att de förstör ett helt bröllop. Typiskt kvinnligt vill jag påstå...

    Bra om det finns en dresscode utskriven på inbjudningskortet och då ska man givetvis följa den. Men no big deal om någon bryter den. Finns ingen dresscode får brudparet (eller i praktiken bruden) skylla sig själva. Men att vara så fixerad vid hur någon klär sig är inte sunt. 

  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-03 08:36:31 följande:
    Fast jag kan tycka att det skapar en osäkerhet, om det inte står någon klädkod. För det är inte roligt att komma sämst klädd - men det är ännu värre att komma finast klädd, och känna sig tillgjord och löjlig i aftonklänning mitt ibland alla jeans och jeanskjolar. Klädkoden garanterar att man inte gör bort sig, om man bara håller sig inom dess ramar.

    Dessutom (och detta är min egen erfarenhet): det hjälper inte att man känner brudparet. För när det gäller just ett bröllop, så är det ofta föräldrarna som har ett stort inflytande över planeringen, och det kommer även att komma äldre släktingar och vänner till familjen. Kommer man dit i den klädsel som brukar gälla när bruden har fester annars, så kan man finna att man står där som en katt bland hermelinerna i sina enkla bomullskläder, eller ännu värre skrikiga och utmanande kläder - när alla andra plötsligt är stiliga och propra...
    .... Och hela samhällets förfall och nu inväntar vi bara zombiesarna.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Utflykt i verkligheten skrev 2014-07-03 09:31:07 följande:
    BIG no no!! Givetvis stjäl man inte uppmärksamheten från bruden genom att klä sig i den färgen som hon har ensamrätt på den dagen!
    Alltså.... tror du på det på riktigt? Att en klänning skulle stjäla uppmärksamhet? Och om folk nu skulle titta på någon annan med....är det så farligt, har du så stort bekräftelsebehov?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Anonym (Stackars brud) skrev 2014-07-03 09:41:41 följande:

    Min tanke är att jag gifter mig EN gång i livet, och den dagen vill jag ska vara MIN ( knappt min mans faktiskt smile5.gif ).


    Och du menar på allvar att dagen blir mindre din(er) för att någon bryter klädkoden?
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Utflykt i verkligheten
    fluu skrev 2014-07-03 10:45:11 följande:
    Alltså.... tror du på det på riktigt? Att en klänning skulle stjäla uppmärksamhet? Och om folk nu skulle titta på någon annan med....är det så farligt, har du så stort bekräftelsebehov?

    Majoriteten av alla brudar vill vara ensam om sin vita klänning. Då respekterar man det. Plättlätt... Respekt och hänsyn. Din åsikt som gäst är sekundär i det läget.

    Mitt bekräftelsebehov? Vad hade jag som person med detta att göra?
  • Jeaninne
    fluu skrev 2014-07-03 10:43:44 följande:
    .... Och hela samhällets förfall och nu inväntar vi bara zombiesarna.
    Det sa jag väl inte? Jag menar att det blir pinsamt för EN SJÄLV att vara annorlunda klädd än alla andra gäster. Man känner sig uttittad och awkward.

    De har hänt mig en gång när jag skulle gå på en stor firmafest (silverjubileum) i Blå Hallen i Stadshuset. Jag var mycket ung och hade aldrig varit bjuden på någon fest i Blå Hallen eller motsvarande förut. Så jag gick till NK och visade upp inbjudningskortet och bad om råd. Expediten sa att om det inte stod någon klädkod så betydde det högtidsdräkt, det vill säga långklänning i skimrande tyg - t.ex. siden - bara axlar och uppsatt hår med en tiara eller liknande i. Hon sa också att detta var självklart eftersom festen skulle vara i Blå Hallen och även innefatta dans efter middagen.

    Så jag la ut en liten förmögenhet (för mig DÅ) på en aftonklänning och en tiara, och jag gick även till en frisör och fick håruppsättningen gjord.

    Döm om min FASA när jag anlände till festen, och jag var den enda som var så uppklädd! De andra damerna hade typ knäkort kjol eller klänning i bomull eller annat matt tyg, vissa hade till och med sina vanliga jeans och t-shirts, och ingen annan hade tiara eller ens en håruppsättning! Död

    Det här var ett av mitt livs mest förödmjukande ögonblick, och jag har aldrig, aldrig gjort det misstaget igen. I många år la jag festklänningen i en väska på pakethållaren och CYKLADE till alla fester i jeans och tröja. Sedan gick jag in och kollade om de andra verkligen hade aftonklänning (whatever) innan jag bytte om på toaletten och satte upp håret själv. Jag kunde skylla ju skylla på att jag hade cyklat dit i så fall - ingen kunde begära att jag skulle cykla i hellång sidenklänning...
  • fluu
    Utflykt i verkligheten skrev 2014-07-03 10:57:16 följande:

    Majoriteten av alla brudar vill vara ensam om sin vita klänning. Då respekterar man det. Plättlätt... Respekt och hänsyn. Din åsikt som gäst är sekundär i det läget.

    Mitt bekräftelsebehov? Vad hade jag som person med detta att göra? smile1.gif
    Nu var det ju inte riktigt hur alla brudar tänkte som jag frågade efter. Jag frågade efter om du på allvar tror att en klänning stjäl uppmärksamhet?

    Ditt bekräftelsebehov, du pratar om att man absolut inte får göra något som kan ta fokus från bruden....
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    Jeaninne skrev 2014-07-03 10:58:23 följande:
      Jag menar att det blir pinsamt för EN SJÄLV att vara annorlunda klädd än alla andra gäster. Man känner sig uttittad och awkward.
    Rätta det till dig själv eller kan vara pinsamt. Det är inte så att alla skulle tycka att det var pinsamt... Och om andra skulle titta så är det i så fall deras problem.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden släkting kom till bröllopet i vit långklänning...?!