Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hjälp! Hon vill bara gå, jag orkar inte.

  Tor 3 jul 2014 21:32 Läst 2708 gånger Totalt 15 svar
  Tor 3 jul 2014 21:32

  Jag har en dotter på 8,5 månad. Sedan hon föddes har hon alltid velat vara med, är nu extremt aktiv och det ska helst hända nya saker varje sekund.

  Nu har hon upptäckt att hon kan gå om vi håller henne i händerna, så nu ska hon gå HELA tiden. Skriker vansinnigt tills hon får sin vilja fram. Min rygg orkar inte.
  Hon sitter bra sedan 6 månader, men inte ens nära att krypa. Hon vill verkligen ta sig fram men det händer noll.

  Hur skulle ni göra? Gå runt med henne tills hon går själv? Eller bara prompt sluta och hoppas hon kryper trots skrik i timtals...någon som haft det liknande?

 • Tor 3 jul 2014 21:38 #1

  Har inte haft det liknande, men kan tänka mig att det är jobbigt!

  Prova en sån där gåstol. Se till att hon inte kan tippa nerför en trappa bara!

  Eller så kan du prova - jag vet tyvärr inte vad de kallas, men jag har sett bilder. Det är som en sele med remmar. Så en vuxen kan stå rak och hålla i remmarna istället för i händerna när barnet går, så det blir lättare för ryggen.


  42.
 • Tor 3 jul 2014 21:45 #2

  Haha, precis så hade vi det också (förlåt att jag skrattar, men jag ser mig själv gåendes sådär som en mindre mardrömstid :))
  Vår dotter satt där man satte henne och kröp aldrig. Hon ville gå när man höll henne i händerna från ca 7-8 månaders ålder. Hela tiden. Så fort hon var vaken.
  Vi gjorde som hon ville och jag gick dubbelvikt i flera månader. När hon blev 1 år stack hon iväg på egen hand och jag kunde räta ut ryggen.
  Nästa barn kommer jag nog inte visa att möjligheten finns innan det lärt sig krypa :)
  Svårt att säga vad just ni skall göra. Kanske träna mycket på att hålla i bara en hand, så att ryggen rätas ut lite grand? Hoppas hon lär sig krypa snart!

 • Tor 3 jul 2014 21:46 #3

  Gåstol for min dotter omkring i tills hon lärde sig att klättra ur med hjälp av korset på sidan, men då kunde hon krypa och runt 10 månader började hon första enstaka stegen sedan tog det nog ytterligare ett gäng veckor innan hon spontant gick 10-15 steg. Strax därefter lärde hon sig hur man ställer sig upp från golvet. Så nej, vi har aldrig regelbundet gått med henne i händerna. Det är mer nu vi försöker hålla henne i handen för att få henne att gå åt rätt håll ...

 • Tor 3 jul 2014 21:52 #4

  Testa med en aktivitetsgåvagn eller så? Sonen hade Play2learn aktivitetsgåvagn som han älskade. Och gör nu också om jag plockar fram den. Den spelar olika melodier när den rullas framåt och så och... ja, han gillade den helt enkelt. Första kvällarna efter att jag hade lossat på hjulspärren så gick han fram och tillbaka i vardagsrummet. Puttade den hela vägen till väggen, gick runt till andra sidan och puttade den till motsatt vägg. Fram och tillbaka.

 • Tor 3 jul 2014 23:16 #5

  Lära gå vagn. Finns en massa olika modeller att köpa.

 • Litet My
  Visa endast
  Tor 3 jul 2014 23:25 #6

  Lära gå vagn och skruva åt hjulen så den blir trög.

 • Fre 4 jul 2014 12:50 #7

  De flesta skriver lära gå vagn som tips. Det försökte vi till vår dotter också, men hon var inte nöjd med det. Hon stod still i den men gick inte omkring mycket. Pysslade lite med sakerna som fanns där, men mer än så blev det inte. Så fort man plockade upp henne och ställde henne på golvet satte hon iväg (medans hon höll våra händer och vi gick dubbelvikta). Hon vägrade också alla selar och sjalar. Vagn tyckte hon heller aldrig om.
  Fungerar lära gå vagn kan det ju vara en tillfällig hjälp, men det går trots allt inte att ha dem där flera timmar i sträck. Som ni märker har jag tyvärr inget bättre råd, i och med att vi faktiskt gick omkring med dottern i flera månaders tid, men lära gå vagn gick aldrig hem här.

 • Litet My
  Visa endast
  Fre 4 jul 2014 12:52 #8

  Sedan får du tänka positivt, det är bara en kort tid de inte klarar av att gå själva utan stöd.

 • Fre 4 jul 2014 17:37 #9

  Absolut! Tack för alla råd! Ska testa med lära-gå-vagn. Annars är det ju "bara" att hålla ut ???? Men ibland blir man bara så trött! Men kan ju hoppas hon kommer på att krypa är en bra grej snart..

 • Fre 4 jul 2014 23:02 #10

  Gåstol (inte lära gå-vagn) skulle jag rekommendera. Lägg ut små "stationer" med saker hon kan undersöka.

 • Sön 6 jul 2014 08:04 #11

  En gåstol är väl inte lika bra "träning" för att gå själv sen som en gåvagn? Känns som den hjälper att träna upp balansen mer.

  Har en gåstol men den funkar 10-15 min Max åt gången.

  Hon gör lite krypförsök men än är det en bra bit bort... ????

 • Sön 6 jul 2014 12:52 #12
  Smultron 86 skrev 2014-07-06 08:04:28 följande:
  En gåstol är väl inte lika bra "träning" för att gå själv sen som en gåvagn? Känns som den hjälper att träna upp balansen mer.
  Har en gåstol men den funkar 10-15 min Max åt gången.
  Hon gör lite krypförsök men än är det en bra bit bort... ????
  Vad jag förstår är en gåvagn inte heller träning för att gå själv. De halvsitter, eller lutar sig mot kanterna och får inte samma balans, samt använder inte samma muskler som när man går själv. Jag har för mig att man varken går extremt mycket tidigare eller senare än andra barn om man tillbringar mycket tid i gåvagn. Det är helt enkelt bara en plats att sätta bebisen när man själv behöver spara sin rygg lite.
 • Ons 16 jul 2014 09:49 #13

  Vet PRECIS hur det är! Min dotter, nu 10 månader har aldrig krupit. Men hon har sprungit runt mycket i gåstol & nu håller jag henne i handen och går runt hela dagarna. Har väl hållit på i över en månad och hon är mycket stadigare och går några steg själv ofta.

  Försökte också låta henne gnälla på golvet och se om hon kröp- men nej. Hon hoppar fram på rumpan, men helst ska hon bara gå, gå och gå. Det är väl bara till att härda ut, snart går hon nog själv och då slipper man gå dubbelvikt hela dagarna..

 • Ons 16 jul 2014 14:19 #14

  Här hemma går och går vi oxå. Vår son kryper men kryper och hämtar pappa eller mig för att vi ska gå med honom, han går hellre. Så har det varit sen han var ca 7 mån, nu är han 11. Nu går han själv mellan oss så vi hoppas att han börjar gå på "riktigt" snart! 

  Appropå gå-stol och lära gå-vagn. Vår kille har bara varit nöjd i gåstolen i några minuter så den har inte funkat. Lära gå-vagnen funkar ute där han kan gå längre sträckor, inne kör han fast hela tiden...

  Turas om att gå är väl mitt tips så du får sträcka på ryggen lite med jämna mellanrum. Det är väl ingen hjälp just men du är inte ensam och ljuset i tunneln kommer tids nog (hoppas jag!!!)

 • Ons 16 jul 2014 14:25 #15
  Ellie skrev 2014-07-06 12:52:41 följande:
  Vad jag förstår är en gåvagn inte heller träning för att gå själv. De halvsitter, eller lutar sig mot kanterna och får inte samma balans, samt använder inte samma muskler som när man går själv. Jag har för mig att man varken går extremt mycket tidigare eller senare än andra barn om man tillbringar mycket tid i gåvagn. Det är helt enkelt bara en plats att sätta bebisen när man själv behöver spara sin rygg lite.
  En lära gå-vagn är ju helt enkelt en låg, trög och stadig vagn där du håller dig i handtaget för balansens skull. Finns inget att sitta eller halvsitta på utan du tränar att gå. En gåstol (som jag tror att du menar) är en sån med en sits och som precis som du säger inte tränar barnet att gå men kan vara en bra plats att ha bebisen på en stund om hen gillar det
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll