• junimagi

    Någon här som fått besök i sina drömmar av en avliden?

    Är det någon här som fått besök av en avliden som velat säga er något. Hur kände ni? Vad var skillnaden mellan den här drömmen och vanliga drömmar som ni har?

  • Svar på tråden Någon här som fått besök i sina drömmar av en avliden?
  • ailin66

    LinaP:

    "Jag somnade på soffan hemma hos mina föräldrar och vaknade plötsligt av att någon satt ovanpå mig. Jag låg på sidan och kunde inte röra mig för att se vem det var, men den/det skakade och ryckte i hela min kropp och jag var totalt fylld av skräck. Jag försökte skrika men inte ett ord kom ut hur jag än försökte. Efter en stund slutade skakningarna och efter en stund till kunde jag röra mig igen."

    Detta låter inte alls övernaturligt i mina öron utan väldigt mycket som sömnparalys.
    När man drömmer kopplas kroppens muskler bort för att man inte ska agera ut sina drömmar (t ex gå i sömnen). Ibland när man vaknar just när man går in i eller ut ur en drömsömnsperiod, hänger hjärnan inte riktigt med. Följden blir att denna muskelförlamning inte släpper som den ska och man upplever att man inte kan röra sig. Ibland hallucinerar man, t ex hör eller ser saker (kallas hypnagogt eller hypnapompt tillstånd). Tryckkänsla (som om någon sitter på en) och en främmande närvaro i rummet är vanligt. Det släpper efter ett tag och då är allt som vanligt igen.

    Jag har varit med om det många gånger och har bland annat hört fotsteg och upplevt att någon rört vid mig. Det är läskigt, men allt sitter bara i huvudet på en själv. Man drömmer fast man är vaken.

    Oj, vilken uppsats det blev... googla sömnparalys eller sleep paralysis och se om det låter bekant.

  • ailin66

    Jag vet inte om jag har fått besök egentligen, men jag drömde om min morfar ett par veckor efter hans begravning.

    Jag stod på ett stort grönt fält med mjuka kullar och gräs som var nästan sådär overkligt grönt. Himlen var blå och här och var stack några träd upp. Det påminde nästan lite om en golfbana. Jag stor längt upp på en ganska hög kulle, och i "dalen" snett framför mig hölls en begravning, tror jag, det stod några människor och en präst där och jag har ett visst minne att det fanns vita kors på fältet. Helt plötsligt kom morfar gående upp mot mig. Vi pratade med varandra en liten stund, men jag kommer inte ihåg vad som sades. Jag minns dock att det var mycket känslosamt, vi grät båda två medan vi sa farväl till varandra.

    Ett par år innan morfar dog tog vi bort vår hund, som hade ett ganska speciellt kompisförhållande med morfar. Mamma drömde detta efter morfars död:
    Hon var i ett rum av något slag med hunden, som låg och tycktes vänta på någon. Plötsligt kliver morfar in i "bilden" och tar hundens koppel, och hunden reser sig upp och följer med honom. Jag tror inte att de sa någonting, men det fanns liksom en outtalad känsla av att "Allt är okej, jag ska se efter honom tills du kommer hit."

  • marmelade

    Har efter hunden och farfar dog fått besök av dem. (Två skilda tillfällen)Har varit väldigt "verkliga drömmar" där jag kunnat prata med dem och där de har först visat hur de kände sig innan de dog och sedan har de bett mig hälsa (hunden till mamma för det var "hennes hund" och farfar till pappa) att allt var bra nu. De var väldigt tydliga med att jag måste förmedla det så jag vågade inget annat. Kändes inte så viktigt för mig just då om det var något jag framkallade själv eller om det verkligen var sant. Mina föräldrar kände sig mycket bättre till mods efter de där hälsningarna och det kändes som att det var huvudsaken. Men som sagt har det varit väldigt verkliga drömmar där jag mindes allt i detalj efteråt. Hade fått en bok om änglar av min mamma ett halvår innan. Och när jag drömt det där om hunden gick jag direkt när jag slog upp ögonen fram till bokhyllan och tog den. Utan att blada va det första jag slog upp "änglar talar i dina drömmar". För mig brast det då. Det var en tillfällighet för mycket. Upp till var och en att tro vad de vill...

  • LinaP

    ailin: Tack för informationen! Det var en riktigt obehaglig upplevelse, ska verkligen läsa om sömnparalys för det är något helt nytt...

  • Mrs Moneybags

    Drömde nyligen om min förra chef som nyss gått bort. Han gick igenom en liten folkmassa med alla sina släktingar och vänner och kom fram och kramade om mig. Jag tror han kanske ville säga adjö!

  • helena20

    Detta hände inte mej utan min mamma. Min mormor gick bort när min mamma var omkring 6 år. Morfar bodde kvar i huset men sedan flyttade mina föräldrar in där när jag var ca ett år gammal. Iallafall hade hon tappat bort ett kuvert med viktiga papper som skulle skickas in men hur mkt dom än letade så hittade hon inte på det. Så en natt drömde hon att mormor kom och att de gick ut i köket o att mormor visade henne att hon lagt kuvertet på köksbordet på en tidningshög(som dom kollat igenom några x ggr). Morgonen efter gick hon ut i köket o kuvertet låg tydligt högst upp i högen.
    Hann ju tyvärr aldrig träffa min mormor men haft en hel del drömmar om henne o tror att om det finns skyddsänglar eller liknande så har jag mormor vid min sida.

  • Danbala

    Jodå, jag har haft många avlidna som hälsar på mig i mina drömmar, och har diskuterat allt möjligt med dem. Inte med hunden och katterna, iofs, de säger inte så mycket.

  • mamma till2

    jag med!
    drömde att min jobbarkompis kom och sa...att jag inte skulle vara ledsen ingen på jobbet, för hon mådde bra nu...led inte eller nåt!
    samtidigt kommer en man med henne som säger att han har bott i mitt hus och dog där...
    osv ....sedan frågade jag grannen ...det stämde han hade dött här...så visst!

  • marmelade

    Danbala: Kände bara att jag kanske borde förtydliga att jag fick bilder som berättade och inte att hunden pratade med mig .

Svar på tråden Någon här som fått besök i sina drömmar av en avliden?