Inlägg från: Jennie Brunflo |Visa alla inlägg
  • Jennie Brunflo

    vit kladdchokladtårta, behöver hjälp!

    Den här ska du göra = garanterad succé!!!!

    Chokladtårta med vitchokladkräm 175ºC 22min

    150 gram smör
    3 dl socker
    1 dl kakao
    2 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    2 dl vetemjöl

    Smält smöret i en 2-literskastrull. Ta den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker och rör till det är väl blandat. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner mjölet och rör till det är ordentligt blandat. Häll smeten i en väl smord och bröad springform.
    Grädda på nedersta falsen i ugnen i 22 minuter.
    Ta ut och ställ i rumstemperatur att svalna.

    Kräm:
    1½ dl grädde
    2 msk smör
    200 gram vit blockchoklad

    När kakan är i ugnen:
    Koka grädde och smör i 1 minut.
    Ta kastrullen från plattan. Häll ner grovt hackad vit choklad. Vispa försiktigt till all choklad är smält.
    Ställ att svalna i rumstemperatur.
    När krämen svalnat ställ den i kylen och låt svalna helt.

    När kakan är helt kall så ta ut krämen ur kylen, tag en visp och vispa kraftigt till krämen blir lite vitare och fastare. Häll över kakan.
    (Riv skalet från 1 lime och strö över...om du vill.)
    Förvara i kylskåp i minst 1 timma innan den serveras.

    Ska räcka till 24 portioner?.men i verkligheten kanske det blir?max 12?

  • Jennie Brunflo

    Det är så gooooooott!!!!

    Ju mer du vispar den vita krämen ju stelar blir den...vispar du mycket blir det som tryffel....vispar du lite blir det som sås/kräm.

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!

  • Jennie Brunflo

    Det tar inte lång tid alls.

    Du gör ju kakan i en kastrull.
    Alltså...smälter smöret och RÖR ner allt annat....ha i form och grädda. (kanske 25 minuter totalt)
    När du sätter in kakan i ugnen tar du en annan kastrull och gör såsen. Den ska du VISPA...helst med ballongvisp. (har testat massa olika vispar).

    Sedan när såsen svalnat en stund på bänken så in i kylen. När kakan svalnat (känn på den under med handen) så vispa ihop såsen lite och häll den över.

    Om man räknar med hur lång tid det tar att göra själva tårtan så MAX 25 minuter om man räknar både kaka + sås.

    Men sedan ska det ju svalna också.....

Svar på tråden vit kladdchokladtårta, behöver hjälp!